קודם כל תקשיבי לגוף שלך
רוב האנשים מחזיקים הרבה מאוד מתח באיזור הצאוור והכתפיים ולא אחת זה יכול לגרום לכאבי ראש - ייתכן גם שחלק מהתרגילים גורמים לך לאמץ יותר איזורים אלו. אני תמיד אומרת לתלמידים שלי ששרירי הבטן הם שרירים עצלנים
אם מרכז הגוף שלך עדיין אינו חזק מספיק, הגוף אוטומתית חוזר להרגלים ישנים ולא טובים ובמקום להפעיל את שרירי הבטן, שרירים אחרים take over כדי לבצע את התרגיל - במקום ששרירי הבטן ירימו את הגוף, הצאוור והכתפיים "באים לעזור"... כמה המלצות לי אליך: 1) דברי עם המדריכה לפני השיעור - ספרי לה על בעיות הצאוור והשכמות והיא תוכל לתת לך טיפים ומודיפיקציות לתרגילים כדי להפחית את העומס באיזור עד שהגוף יתחזק. 2) ממליצה לך לשים מגבת מקופלת, כרית קטנה, בלוק או כדור מתחת לראש בזמן תרגילי שכיבה על הגב כדי לתת תמיכה לצאוור. כשהצאוור חלש הראש מרגיש כאילו הוא "נזרק אחורה" בשכיבה מוחלטת על הגב. 3) תקשיבי לגוף שלך ותדברי איתו. נסי לשכנע את שרירי המרכז (אלא ש"אוספים" את הבטן) לפעול ולקחת "פיקוד" כל מנת ששרירי הצאוור והכתפיים לא יעבדו כ"כ קשה. נשמע מצחיק, אבל זה עובד! חלק מההקשבה זה גם לזהות מתי להפסיק. מותר לעשות רק כל חזרה שניה כדי להרגיל את הגוף לעבוד נכון. עם הזמן השרירים ילמדו מחדש לעבוד נכון והגוף ילמד להפעיל את השריר הנכון לביצוע התרגילים. בהצלחה, ותמשיכי להנות