התחלתי ולכן אסיים!

התחלתי ולכן אסיים!

אוקיי, למרות שרוב התגובות לכך מגיעות בדר"כ ממקסימום 2 משתתפים, אני ממשיך להתעקש, במיוחד אחרי שציף העלתה סיכום מאוד יפה במאמרי הפורום. אז שיר 1 לפני הסוף של P&C של ווטרס: לפי אתר של האלבום: בתחנת המשאיות, מלצרית עם לב זהב מסמפטת את גיבורנו ומאוששת את אמונתו הבסיסית בחיים ואהבה. הוא מתעורר: 5.06 AM (Every Strangers Eyes) הלו.. רוצה כוס קפה? מצטערת, האם רתה רוצה כוס קפה? אוקיי, עם חלב וסוכר? בתחנות-משאיות ובמפגשי-המבורגרים בלימוזינות קדילאק בחברתם של "מי-שהיו" ו"גבים מעוקמים"[מי שסבלו-?] וצורות שינה על שפת המדרכת בספריות ובתחנות רכבת בספרים ובבנקים בדפי ההיסטוריה ובהתקפות התאבדות של חילות פרשים אני מזהה- את עצמי בכל עיני זר ובכסאות גלגלים ליד אנדרטאות מתחת למנהרות רכבות ותאונות [נסיעה-?] במועצות צדקה ובתי משפט מחוזיים בירידי-פסחא ובאתרי נופש בחוף בחדרי אורחים ובחדרי מתים בתמונות של זכייה בפרסים של חיי רפסודה בימי סין במחנות תחבורה מתחת לנורות קשת על רמפות פריקה בפרצופים מטושטשים בחותמות גומי אני מזהה.. את עצמי בכל עיני זר ועכשיו- מהמקום בו אני עומד, על הגבעה הזו ששדדתי בכסף אני מסכל סביבי מחפש בשמים,מסוכך על עיני, כמעט מתעוור ורואה סימנים לימים שחצי נשכחו שומע פעמונים המצלצלים בדרכים מוזרות ומוכרות אני מזהה... את התקווה שהצתת בעינייך זה כל כך קל עכשיו, כשאנו שוכבים כאן בחושך כשכלום לא מפריע זה ברור איך להלחם בדמעות המאיימות לנפנף החוצה את הניצוץ של אהבתנו
 

חרטושה

New member
../images/Emo24.gif עומר, עומר, עומר

תמשיך להתעקש! אני רוצה לשאול משהו לא כל כך קשור. הסתכלתי בלינק שצרפת, וזו הפעם הראשונה שאני ממש קוראת באופן מסודר איך התגלגל כל הסיפור של Pros& Cons ,לא ידעתי הרבה דברים. כתוב שם שג'רלד סקרפה אייר גם את האלבום הזה בעבור ווטרס, והוא יצר דמות של כלב בצלמו ובדמותו של ווטרס לה הוא קרא Reg. מעניין אותי לדעת האם יש כאן יותר מאשר קשר מקרי כפי שמוצג באתר הזה? כלומר, כשיצא האלבום אנימלס, ווטרס טען בראיונות שהוא מזהה את עצמו כסוג של "כלב", כלומר שהוא מזהה בעצמו את אותן תכונות שהוא תאר כשייכות לכלב בשיר Dogs באלבום אנימלס. ושאלתי היא, האם ידוע קשר כלשהו בין הבחירה של סקראפה בכלב המצויר המייצג את ווטרס לבין אנימלס?
 
לא נראה לי מקרי

ואפילו מתקשר לשורה של sexual revolution: "and she put him to bed between two piece of bread" יענו הפכה אותו להוט-דוג ומצוין בעמוד שמתאר את ההופעה (מומלץ) שהקטשופ הופך לדם. בקיצקוץ- לדעתי ווטרס וסקארפ ישבו וחשבו טוב מה מתאים למי, ובטח שרוג'ר לא היה נותן שיציירו אותו בתור משהו שלא מוצא חן בעיניו.
 
ובכל זאת

בחזרה לשיר- לטעמי מין סיכום של החווייה שעובר גיבור הסיפור- אחרי כל מה שחלם/עבר באלבום, הוא מזהה את עצמו בכל פינה ודרך, כל דבר מזכיר לו משהו בעצמו. היא מציעה לו קפה וזה מעורר אצלו משהו(כמו ב"זרעי קיץ" של מאיר אריאל:"בוקר אחד פתחתי חלון ותיכף הריח לי דק מין הדק"- בהופעות הוא היה מסביר שכל ריח מזכיר לו איזו חוייה מהעבר). דרך ההזדהות של הגיבור בכל דבר בדרך, הוא חוזר לרגש הבסיסי והאנושי שלו- באימון ובתקווה שמציתה האהבה (בניגוד לכל הסקסיזם והשוביניזם שהוא צרח בשירים הקודמים). מה שאומר, שהמסקנה היא חיובית- למרות שכל כולו פנטזיה גדולה של סקס בדרכים, הוא מבין שכלום לא שווה בלי אהבה.
 
השורה התחתונה הזו של ווטרס בשיר

זהה לדברים שהוא אומר בראיונות רבים בשנים האחרונות, לגבי אמפתיה כלפי הזולת, וראיית נקודת המבט שלו (חבל רק שהוא לא מיישם את זה לגבי יחסיו עם חבריו). אבל, יותר חשוב, זה מופיע גם בשירים קודמים שלו - ב-DSOTM, ובמיוחד בשיר Echoes:
Strangers passing in the street By chance two separate glances meet And I am you and what I see is me​
 

vegetable man

New member
אכן

לא הייתי פה כשדיברתם על האלבום הזה
השיר הזה מזכיר לי חוויות דרכים שעברתי באמריקה, בטיול מחוף לחוף שעשיתי. בדיעבד, נראה לי שהאלבום הזה איפשהו עודד אותי לעשות את הטיול הזה. בין היתר, להיות בעיירות חסרות תקווה בפנים ארה"ב, בתי קפה דהויים, כל הנהגי משאיות שעוצרים במזללות, קבצנים בספריות עירוניות, הכל היה שם. נדמה שרוג'ר מזהה את עצמו בעיני כל זר, מהבחינה שהוא מבין שהוא השחקן הראשי, והוא מבין שבידיו ההחלטה אם לקחת את האהבה שנפלה בחלקו בשתי ידיים. הוא רואה את עצמו בעיני כל זר - אולי הכוונה שהוא גם הבין את עצמו ורצונותיו מכל הכיוונים האפשריים, כל הרבדים הקיימים בו. ואגב השיר נשמע קצת אירוויזיוני... השיר היפה באלבום הוא GO FISHING לדעתי :)
 
למעלה