התחלתי להתבייש שאני מחזיקה במניות צ'ק פוינט

ae2012

New member
התחלתי להתבייש שאני מחזיקה במניות צ'ק פוינט

בסך הכל 150 מניות. קנינו אותן בשנת 2000 במחיר של 74 דולר למניה. כרגע הן מופסדות כ- 38%.

אבל "ישבנו" עליהם. קראנו בעיתונים שיש שם מנכ"ל מאד מוכשר (והוא ושאר הנהלת החברה גרפו להערכתנו מל חצי מיליארד דולר בשנים הללו), הר המזומנים שלהם גדל משנה לשנה, החברה צומחת והיא מאד רווחית –ואמרנו לעצמנו יום אחד גם אנחנו נרוויח מזה.
אז זהו שלא!
12 שנה אנחנו "יושבים" על המניה הזו. מחכים בסבלנות שהגאונות הניהולית תבוא לידי ביטוי גם במחיר המניה, או לפחות באיזה דיבידנד קטנטן.
באמת שלא הבנו מה קורה שם עד שקראנו על הרווחים הכלואים של צ'ק פוינט (וטבע ואינטל וחברות נוספות)
ומאז אני מתביישת.
אני מתביישת בגלל שאת הידע הראשוני וחלק גדול מהידע הנוכחי צ'ק פוינט ואנשי הפיתוח שלה למדו בצבא שאותו מממנים המיסים שלנו.
כי הם למדו באוניברסיטאות שאותן מימנו כספי המיסים שלנו.
כי כשהם חולים הם משתמשים במערכת הבריאות הממלכתית שלנו
כי הילדים שלהם לומדים במערכת החינוך שאותה ממנים המיסים שלנו
אבל כשזה מגיע לתשלום מיסים, לפי החוק, הם חברה אמריקאית שיש לה מרכז פיתוח בישראל, ותגידו תודה שאנחנו משלמים מיסים בשם העובדים שלנו ועוד.
אני מתביישת כי שכחתם שאתם מכאן, ושכחתם שבחוזה בין המדינה לביניכם אחד הסעיפים הוא שמיסים משלמים - כי רק כך ניתן לקיים מדינה.
אולי יקום המנכ"ל המוכשר או המייסד הפעיל חברתית ויגיד טעינו, סליחה! אנחנו רוצים לשלם מיסים אנחנו רוצים לכבד את ההסכמים שלנו עם המדינה. אנחנו רוצים לתת דוגמא אישית.
יש מצב?
כי עד שלא תעשו את זה אתם פשוט סוג אחר של טייקונים. קצת יותר מתוחכמים, הרבה יותר אהודים (כרגע) אבל בבסיס אתם אותו הדבר – לוקחים מהכסף שלנו ולא מחזירים.

baudrate

New member
פוסט מעניין

כאשר קראתי את חוק החברות בשיראל, אחד הדברים שהדהימו אותי ברגע הראשון
הוא שחברה בע"מ, על ידי מנהליה, מחויבת לדבר אחד לבעלי המניות: להרוויח כסף, וכמה שיותר.
חברה יכולה כמובן להגדיר מטרות נוסות בעת יסודה, אבל משלא הוגדר שום דבר מיוחד זוהי מטרתה.
מנהל חברה שלא מנסה לעשות את זה הוא מועל בתפקידו וחשוף לתביעות אזרחיות ואף פליליות.

תראי, המדינה החליטה להוריד מיסים לחברות שעמדו בתנאים מסוימים, ואם לא יעמדו בתנאים אלו יצטרכו לשלם המס.
אם יש משהו לא בסדר זה מתחיל מהנקודה הזאת. כעת החברות הנ"ל משתמשות בכוחן על מנת לנהל מו"מ על כמות
המס שישלמו בסופו של דבר. זהו כוחם של בעלי הון. הם יכולים להתווכח ואפילו לכופף את היד למדינה בנושאי מיסים.
אבל כפי שאמרתי זה מתחיל בנקודה שהמדינה מחליטה לתת הטבות בגלל אותו הכח, המדינה ויתרה פעם אחת ולכן אין סיבה לחשוב
שלא תוותר פעם שניה ושלישית.

כל זה לא קשור למניות ולמחיריהן. חברה שיש בקופה שלה מזומנים מעלה את ערכה.

מתכNET

New member
אוי נו באמת זה כבר מגוחך!!! לקחת החלטה

עם סיכון בצידה עכשיו את באה בטענות?!?!

למעלה