התחלתי לחפש גן ליובל! (ארוך ומתלבט)

התחלתי לחפש גן ליובל! (ארוך ומתלבט)

אחרי שדחיתי ודחיתי ודחיתי, התיישבתי הבוקר עם הרשימה שהכינה אמאיה והתקשרתי לגן עם השם הכי טוב בקריה. המנהלת שלו סופר נחמדה...לפי איך שהיא נשמעת הייתי שולחת את יובל לשם בעיניים עצומות! אבל...מספר הילדים יובל אמור להיות בקבוצת הבוגרים...יש שלוש קבוצות כשטווח הגילאים בכיתה שלו הוא שנתיים. יש 32-35 ילדים בכיתה ויש גננת ושלוש מטפלות, חשבון פשוט הביא אותי לכך שהיחס לא לפי המומלץ, משהו כמו 11 ילדים על מטפלת! המנהלת הכינה אותי לכך שהקליטה שלו עשויה להיות קשה בגלל העובדה שהיה איתי בבית עד עכשיו ולמרות שהבטיחה שילוו אותו בכל התהליך, מלחיץ לחשוב שיש כל כך הרבה ילדים על כל מטפלת והוא כנראה לא יקבל את תשומת הלב הדרושה לתהליך הזה... מלבד העובדה הזו, כל שאר הדברים נשמעים טובים. יש להם מחשבים, חוג ג´ימבורי, בע"ח וריתמיקה. ארוחת צהריים בשרית שנבנית בהתייעצות עם תזונאית וטיפת חלב. אחרי השינה הם מקבלים כריך ושוקו (פה קצת נרתעתי...כל יום שוקו?) אין פולחן טלויזיה, היא מופעלת לכמה דקות בעיקר במעברים בין פעילויות... מפגש הבוקר כולל קבלה אישית לכל ילד עם חיבוק אבל יש גם תפילה קצרה וכמה מילים, כי זה גן מסורתי (דבר שלא ידעתי עד לשיחה הזו..) יש להם מדיניות ענישה רק במצבים קשים, היא אמרה שילד שנושך או מכה בהתחלה, זוכה מהם דווקא לתמיכה, מעירים לו ומסבירים מה לא בסדר, אבל אם זה דבר שנמשך לאורך זמן, זמן שבו לדעתם הוא כבר היה אמור להפנים את העניין, אז הוא נשלח לחדר הספריה, שנמצא באותו מתחם, אבל לא צמוד אליהם. הוא נשלח להרגע, היא ציינה שהיא לא אוהבת את המונח "זמן למחשבה". הם מאוד מקפידים עם ילדים חולים שלא יגיעו לגן ואם ההורים מנסים "לסדר" אותם, הם מתקשרים לבוא לקחת את הילד! הם גם לא נותנים תרופות ללא אישור ההורים! אני לא יודעת כמה יעלה לי כל התענוג עדיין, כי את זה היא לא רצתה למסור בטלפון, היא ביקשה שאבוא להתרשם קודם וזה באמת התכנון... אבל אני ממש מתלבטת עם העניין של מספר הילדים... עוד לא התקשרתי לגנים אחרים, אבל אני חושבת שרוב הטובים שבהם הם עד גיל 3 מה שאומר להכניס את יובל לשנה, להעביר אותו תהליך קליטה לא פשוט כנראה ואח"כ לחזור על הכל בגן עיריה, דבר שמאוד רציתי להמנע ממנו! אוף...אולי הוא ישאר איתי בבית עד הצבא

רותי ע

New member
למה רק עד הצבא? ../images/Emo8.gif

ומי אמר שבגיל 3 הוא חייב ללכת לגן עירוני? (ראי את התלבטותי..). בכל מקרה אני ממש מרחמת על ילד שמתחיל גן בגיל 3 וישר למסגרת עירונית.. לדעתי את קצת מקדימה את המאוחר. עוד לא ראית אפילו גן אחד ואת מוכנה כבר לצבא
לכי ותראי. הרבה פעמים התיאוריה יפה ובשטח את יכולה להרגיש שזה לא זה. ושם טוב הוא לא הכל.. ולכי לעוד גנים. ולו רק בשביל לקבל פרספקטיבה. ואז תחזרי אלינו ותשאלי שוב..

oskl

New member
עדי

היי עדי אל תתני למנהלת "סופר נחמדה" להטעות אותך. זה הכל רושם. תלכי לגן ותתרשמי בעצמך. מנסיון, אני כבר מזמן לא קונה את הנחמדות הזאת. כל הדיבורים הללו הם באוויר. צריך לראות מה קורה תכל´ס. כל מה שאת מציינת מתקיים בכל הגנים. כל מה שסיפרה לך המנהלת אינו חדש. מה שחשוב לילדים בגיל הזה זה אהבה ורוך ושוב אהבה ורוך. חיבוקים והרעפת אהבה. זה בעיקר (בגילאים הללו). הבת שלי מגיעה כל בוקר לגן (שבמקרה אינו גן פרטי אלא של רשת נעמ"ת שמאוד נחשב בעירי) ומקבלת חבוק ונשיקה מהגננת שמקפידה לקבל את הילדים כל בוקר ולזכות כל אחד ואחת מהם בנשיקה וחיבוק. זה יותר חשוב מכל מה שהילדים עומדים ללמוד ולחוות שם. זהו בעצם, אמרתי את שלי אוס

למעלה