התחלתי לכתוב ספר מד"ב

AGENT SHESH

New member
התחלתי לכתוב ספר מד"ב

רציתי לדעת - יש איזה דברים שחשוב שאדע לגבי זה? דברים שעושים\לא עושים? חוקי ברזל כלשהם? תודה רבה!

avivs

New member
יש אתר

עם הקלישאות הגדולות של המדע הבדיוני. אני לא אוהב אותו. הכול זה קלישא גדולה, מה לעשות? אני אשים אבל קישור למטה. בהצלחה עם הספר!

N Y

New member
לפני הכתיבה - עצור, חשוב וקרא:

כתבת סיפורים קצרים לפני כן? אם לא - זו ההתחלה הרצויה. כתוב כמה, פרסם כאן, קבל ביקורת, השתפר, ואז תראה אם אתה מסוגל להתמודד עם ספר של ממש. עוד עצות: א. ידע עמוק בתחביר, איות, דקדוק ופיסוק של השפה העברית - חובה. אם אתה מרגיש או אפילו חושד שאתה לא יודע - קח קורס בלשון. אל תתחיל לכתוב שניה לפני כן. כמו כן יכולת טובה בתחום הניסוח. ב. היכרות טובה עם תחום המד"ב - חובה. אם קראת עד היום פחות מחמישים ספרי מד"ב (סרטים *לא* נחשבים!), לך לספריה הקרובה למקום מגוריך ועשה בה שמות. הרי לך רשימת המלצות. עיין גם ברשימת הקלישאות שצוינה בהודעה הקודמת. ג. כדי להמנע מטעויות נפוצות של כותבים מתחילים, מומלץ לקרוא את לקסיקון טרקי סיטי - אוסף עצות מפי כותבי מד"ב מקצועיים. כמו כן, פלוני איזק אסימוב כתב אוסף רמזים לכותבים מתחילים. קרא אותו. ד. תתכונן לעבודה קשה. כתיבה פירושה השקעה, לא צחוקים ובלגנים. אם אתה לא מתכוון להשקיע - ממש להשקיע - חבל על הזמן שלך וחבל על הזמן של הקוראים.

קייצית

New member
../images/Emo45.gif על העצות המועילות

רק תזכור שגם אם עובדים לפי כל הכללים הללו, משקיעים ומנסים זה לא תמיד הולך, יש כותבים טכניים ויש עם כישרון, האידאל כמובן מורכב משניהם. את מי מעודדים ? את הטכניים ? המוכשרים ? אלה שיש להם הכל כבר לא זקוקים לעידוד. הייתי רוצה לדעת איזה סוג סיפור גורם לך להגיב ולתת הערות ומצליח להוציא אותך מהאדישות/ציניות ? (שאלה שמופנית למעשה לכולם).

avivs

New member
אם הבנתי את השאלה שלך, אז...

ספר שלא מתחיל עם יותר מדי בולשיט. אני לא רוצה להתחיל סיפור באמצע דו שיח של 10 דמויות שמדברים על גורל הכוכב דרדסאבא ועל מלחמה עם מפלצת רעה. לאט, לאט... אני רוצה להבין עם הזמן מה קורה בעולם. לא הכל בבת אחת. אני גם אוהב סיפורים על דמות אחת או שתיים חזקות. לא עם מלא דמויות שמספרים קצת על כל אחת מהן. למי שקרא את סדרה הספינות של רובין הוב... יש שם בספר אחד 6 סיפורים שונים עם דמויות שונות שאמורים להתחבר בסוף...סיוט! זה גם צריך להיות עם חוש הומור ורגשות. השפה צריכה להיות פשוטה ולא גבוהה מדי... אני רוצה לקרוא שהכול זורם. לא כשאני מנסה להבין מה כתוב. אני אוהב מדע בדיוני ופנטזיה... אבל לא משהו כבד מדי. משהו פשוט שיגרום לי לחשוב, להתחבר, ובסוף לשמוח שקראתי את הסדרה. המלצה.... סדרת הרואים למרחק. הסדרה הטובה בעולם לפי דעתי. עבר זמן מאז שקראתי אותה... אבל עד היום אני לא מפסיק לחשוב על הדמויות והעלילה.

N Y

New member
את מי מעודדים?

את אלה שמוכנים להשקיע ושמקשיבים לעצות ולביקורת. על השאר חבל לבזבז זמן. איזה סוג סיפור גורם לי להגיב? או, ליתר דיוק, לטרוח לעבור את הפיסקה הראשונה? התשובה פשוטה מאד. יכולת לנחש אותה בלי הרבה מאמץ. התשובה היא: סיפור מעניין. מההתחלה. מהפיסקה הראשונה. בלי הנחות.

למעלה