התחלתי למדוד בחימום

P u s s i c a t

New member
התחלתי למדוד בחימום

נזכרתי לכבות את הפולאר בדלת, ועדיין... 173 דופק ממוצע...
רוב האימון הסתובבתי סביב ה-180 פלוס מינוס. בשני הפיקים הגבוהים הגעתי ל-190...
(כשהמקס' הצפוי שלי הוא 186...) רבאק... מה קרה לי? סופאימון - 795 קל'... רק בשביל זה היה שווה לראות את מלאכי המוות מחכים לי מתחת למנורות האולטרה אבל... אני? כאלה דפקים? כבר חודשים שלא. מה קרה לי?
יאללה. מניעים אפשריים יתקבלו בברכה

פולאר דפוק... ../images/Emo62.gif

השאלה היא אם הרגשת שאת בדופק גבוה מאוד במהלך האימון והאם היה לך קשה להתאושש מהאימון. ישנם מצבים שהפולאר לא קורא נכון את הדופק. קיימת גם האפשרות של אימון יתר אבל אני לא הייתי שופטת זאת על סמך אימון אחד.

P u s s i c a t

New member
לא נראה לי ../images/Emo10.gif

היה לי קשה אימים. בריצה שאח"כ כמעט קרסתי. והבוקר... קמתי חולה
עוד שבוע התחרות. השבוע הכי חשוב מבחינת האימונים - ואני חולה. עוד לא ברור אם זו "סתם" התקררות, או דלקת בסינוסים... אבל הכל כואב. הראש, הגרון, האף, אני נשמעת כמו צ'ומפי שלא לדבר על זה שבגלל שאני צריכה כל הזמן לקנח את האף - אני גם לא ישנה ברצף. ועכשיו... מה עושים? אם לא אטפל מהר - לא אוכל להחלים עד לשבוע הבא. אם אטפל - אסור יהיה לי להתאמן השבוע
איזה
מה את אומרת? ננסה בהתחלה בהעמסת ויטמין C?

Infin1ty

New member
במקרה כזה שהדופק עולה מה שעושים

זה מורידים קצב, מורידים דופק, לא משנה מה ההתנגדות, פשוט להיות על דופק נמוך ולתת לגוף להתאושש. לא ללכת ראש בראש נגד הגוף. ועדיין לא מבין למה אנשים עדיין מתעקשים לעשות אימון על 85% ומעלה ממוצע למשך שעה.., הפלא ופלא, זה לא מה שישפר. לא יודע מה יוצא מזה.. (ללא קשר להודעה שלך!)

beeyourself

New member
כי זה כייף?...../images/Emo12.gif

אני אומנם לא מאלה ש"מתעקשים" אני פשוט מאלה שזה ככה אצלם
. כשאני עולה על האופניים אני מתחילה לרוץ ולהנות. זה הכייף שלי. זאת החגיגה. לא מכירה משהו אחר
אני חושבת שהכל תלוי באופי ובסוג האימון שאליו אתה מתחבר, בין אם הוא מהיר מידי או איטי מאוד, בין אם הוא עם הרבה מאוד עומס או בעומס סביל. העיקר שמדוושים בצורה הנכונה ונהנים לא?

Infin1ty

New member
השאלה מה המטרה

להשתפר\או סתם להנות.. בשביל סתם להנות אין שום בעיה, רק לקחת את העניין שלוקח קצת זמן להתאושש מאימון כזה, גם אם מרגישים שמתאוששים, כלומר יש כוח אחר"כ לעוד, לא תמיד ההרגשה נכונה. אם המטרה להשתפר בספורט כלשהו אז להיות כל הזמן על דופק גבוה הורס מאשר בונה. וגם אם המטרה סתם להשתפר ולהצליח יותר טוב מאימון לאימון, עדיין כל הזמן על דופק כזה גבוה זה ביזבוז..

shiri 80

New member
ארז לא אצל כולם בחיים

יש עניין של עלות מול תועלת, או התהיה "למה?" לא כולם חיים לפי איקס משקל פחות באופניים בעבור איקס שח לא תמיד מחזיקים מערכת יחסים אלא הולכים על הסטוצים ... לא תמיד יש סיבה, לפעמים עושים דברים כי "סתם" נסה את זה פעם, אתה עוד עלול להנות ...

Infin1ty

New member
ניסיתי את זה פעם

נהנתי, אחרי שעברתי למשהו יותר מסודר, נהנתי יותר. אולי פשוט כי אני יודע לפני האימון בדיוק מה יצא ממנו, כל אחד ומה שהוא אוהב. אבל ברמת העיקרון, מי שרוצה להשתפר ולהתאושש יותר טוב, זאת לא השיטה, זאת שיטה לפציעות ולאימון יתר, מהר מאוד..

P u s s i c a t

New member
ניסיתי

מקפידה כבר חודשים לעבוד לפי ההוראות ולא להעלות אותו יותר מדי. גמני לא רואה מה הטעם לאורך זמן. לפעמים זה כיף, במיוחד בספרינטים להרביץ ולעזאזל השעון אבל אתמול - מה שלא עשיתי - לא עזר. אגב - אומרים שיש כזה דבר סימפטום טרום תחרות - ולפי איך שתארו לי אותו - זה בדיוק המצב. נראה לי רסקיו יעזור פה הכי טוב... ההתרגשות...
בינתיים הומלץ על - ויטמין C אבץ ושמן עץ התה. יהיה בסדר. מקווה שום דבר לא יעצור אותי מלעשות את התחרות הזו.

beeyourself

New member
החלמה מהירה../images/Emo101.gif../images/Emo10.gif

מקווה שהכל יעבור מהר מהר ובזמן! אולי את צריכה קצת
?.... ויטמין C נשמע מצויין וגם פרופוליס ואולי סירופ סמבוכל, אבל אני ממש לא רופאה אז אולי כדאי ללכת לרופא? מחזיקה לך אצבעות שתרגישי טוב במהרה!

P u s s i c a t

New member
תודה ../images/Emo13.gif ../images/Emo20.gif

הרופאה - כמו שחשבתי - אומרת שזה כלום. כנראה הגוף מנסה לייאש אותי. הוא יכול לרצות

הממממ... זוכרת את טריאתלון ת"א

זוכרת את ההוא שבא קודח מחום ואחרי לילה בלי שינה... ההוא עלה לפודיום ובגדול!
ההוא ניצח את הגוף באמצעות הראש.
אל תתני לראש לנצח את הגוף!!! הכל מתחיל ונגמר בראש... תאמיני לבעלת ניסיון.
תורידי עומס אימונים, תתאמני קל יותר אבל אל תוותרי. לגבי ויטמין C אין לי מושג אם יעזור אבל ממליצה תמיד לתסף במולטי ויטמין. תרגישי טוב

P u s s i c a t

New member
תודה ../images/Emo24.gif

ואכן - נחתי היום. מחר אימון רכיבה וריצה בבוקר, ובצהרים אשחה. ולגבי ההוא... זוכרת. וגם אם לא - הוא דואג להזכיר לנו כל הזמן
על הפודיום אפילו לא חולמת. רק רוצה לסיים ולא אחרונה. ואם אחרונה - שלא ישימו לב עם האולימפים
חבל שאת לא תהיי שם
אבל אומרים שנוכחות לא חייבת להיות פיזית, נכון?

Gspin

New member
קראתי

מטה אנליזה בפאב מד, שאספה תוצאות של שישה מחקרים בנושא. חבל על הכסף שלך.

P u s s i c a t

New member
איך סבתי זל נהגה לאמר?

לא עוזר? להזיק זה בטח לא. קיבלתי קופסא מתנה. שלמה. חדשה. אבל במקביל משתמשת בטיפות אזניים (מהרופאה... - נשברתי אחרי שברכיבה הבוקר הרגשתי כאילו תוקעים לי סכינים באזניים מהרוח
- ברכיבה של מחר כבר אשים מגן רוח על האזניים) והתחלתי עם סינופד. ניסיתי יום כל מיני בכאילו (שמן עץ התה - פותח יופי את הנשימה, והאבץ וה-C לא יזיקו...) אבל התחרות מתקרבת אז עברתי לתקיפה חזיתית.
יומיים להפסיד אימון שחיה בשבוע שלפני התחרות זה way too much בשבילי נקווה לטוב

Infin1ty

New member
דווקא מנוחה לפני תחרות

זה גם דבר חשוב. הכושר לא יורד בשבוע לפני תחרות. יש אנשים שלפני תחרות חשובה (אליפות לדוגמא) לוקחים בתחילת השבוע 2-3 ימי מנוחה לגמרי ולפני התחרות עושים אימונים ממש קלים.

למעלה