התחלתי לעכל

התחלתי לעכל

את המסע עברתי באמצע ספטמבר 2006, כלומר לפני כחודש וחצי. יצאתי עם המון ציפיות, חזרתי עם תחושת אכזבה. תחושה שפיספסתי, שלא התחברתי, או לחלופין, שלא הצלחתי להתחבר בזמן המתאים. כבר חשבתי שהמסע הזה, לא יהיה חקוק לי בזיכרון, כמו לאחרים. הכל השתנה למעשה השבוע. הרגשתי שהתחלתי להבין, לעכל, ללמוד. התחלתי לחוות באמת את המסע, חודש וחצי אחרי, כאן, בישראל. פתאום התפרצו בי המון חוויות, זכרונות, געגועים. אני כל-כך רוצה לחזור לאותו המקום, לחוות שוב את אותם הדברים, להעצים את הרגש. יותר מכך, התחלתי לחלום על הנושא, כולל סיוטים לא מעטים. כעת אני מבין עד כמה נוראיים הדברים שראיתי, שנגעתי, באופן המוחשי ביותר שרק יכול להיות. אין לי ספק, את המסע הזה לא אשכח לעולם, ואני מקווה שתהיה לי הזכות לחוות אותו שוב, אם כי לדעתי, זה כבר לא יהיה אותו הדבר, כבר לא אוכל לחוות את המסע עם החברים הקרובים ובעיקר לקבל תמיכה כמו שקיבלתי. למתלבטים למיניהם - אל תעיזו להסס. זו הזדמנות שרוב האנשים מקבלים פעם אחת בחיים, לא יותר. זו הזדמנות לעבור את המסע עם החברים, לשתף חוויות ותחושות. ולצד כל הדברים המזעזעים - יש גם לא מעט צחוקים - אם זה באוטובוס, במלון וב-יום כיף שכלול במסע (כולל קניות). למתאכזבים למיניהם - יש לי דבר אחד לומר - סבלנות. תמתינו. תנו לזמן לעשות את שלו. אני מבטיח לכם, לכל אחד ואחת, שאת המסע הזה אתם תחוו, כמו כל אחד אחר, בדךר האישית שלכם, גם אם כעבור חודשים ואפילו שנים. יש כאלה שיחוו אותו באופן מקסימאלי באותו הרגע, ויש כאלה שהעיכול הרבה יותר הדרגתי.

מסכימה ומזדהה בהחלט !

גם אני התחלתי לעכל את המסע הרבה זמן אחרי שחזרתי.. יש כאלו שומרים שה אפילו יותר טוב ! :]

תודה על התגובות. אגב, רק אני מתחבר

כל כך לשיר "יומן מסע" של אביב גפן בהקשר למסע לפולין? בכל פעם שאני שומע אותו, אני מתרגש מחדש

גם אני לא רק אתה !

השיר הזה כל כך מזכיר את המסע למרות שכמעט ולא שמעתי אותו בפולין..

אל תדאג זה אצל הרוב ככה :)

כל פעם גם אני שאני שומעת את השיר לאחר המסע זה ישר מזכיר לי את המסע לפולין למרות שבפולין שמעתי אותו בדיוק איזה פעמיים-שלוש.

ptitim

New member
וואו.

טוב, תקשיב. אתה פשוט לא מבין כמה הדברים שכתבת נגעו בי וריגשו אותי. אני חזרתי לפני שבוע. כל דבר שאני רואה מאז מזכיר לי את זה. לא עובר יום בלי שאני חושבת על זה. בלי שאני חושבת שוואלה, אולי משהו דפוק בי.כי חברות שלי כן עברו חוויה וכן התרגשו וכן וכן וכן. אבל מצד שני, חברות שלי, והחברות הקרובות, גם לא מרגישות שהן חוו משהו וחזרו אפילו יותר מאוכזבות ממני כי הן באו עם ציפיות בשמיים. אני לא. אני ידעתי שהמסע הזה לא הולך להיות חוויה שתשנה אותי, או חוויה שתגרום לי להסתכל על דברים בצורה שונה לגמרי. ידעתי את זה מכמה סיבות. הסיבה הראשונה והעיקרית היא, שאני כבר יודעת כל כך הרבה על הנושא הזה, נראה לי יותר ממה שכל בנאדם אחר בגילי יודע. אני מחוברת לנושא הזה מאז שאני זוכרת את עצמי וכבר למדתי עליו כמעט כל מה שאפשר ללמוד, אז מה כבר אפשר לחדש לי? רק רציתי לראות. רק רציתי לראות ולהתרגש ולהיות שם ולנסות להבין. להבין באמת. להבין מה סבתא שלי עברה. איפה היא הייתה. וכן, רציתי לעבור חוויה.אני לא מודה בזה לפני אנשים אחרים ולא הודיתי בזה לפני המסע ובזמן המסע, אבל כן רציתי לחזור לארץ עם חוויה שוואלה, תשאר לי בזכרון. תשאר שם חזק ולא תרפה. הסיבה השנייה היא, שרוב החברות שלי הן בבצפר אחר ולא יצאתי איתן וברור שקיבלתי תמיכה ( לא שהייתי צריכה, אף אחד מהמשלחת לא בכה. בכו מגעגועים הביתה וכאלה, אבל לא בכינו מהתרגשות ממה שראינו.) מהחברות מהבצפר הזה, אבל חברה אחת , שהכי הייתי צריכה אותה שם איתי, לא היתה שם. וכל כך הייתי צריכה אותה כדי שנעבור ביחד- זוג פולניות מושלמות- את החוויה הזו. הסיבה השלישית, אני מכירה את בית הספר שלי. אני יודעת שהוא בצפר מטופש שלא מייחס כמעט ושום חשיבות למסע הזה. והבנתי את זה עוד יותר במהלך המסע. אז בקיצור, מה שרציתי להגיד פה, שאני באמת מקווה שמשהו יקרה בי. כי כרגע אני מאוד מאוד מבולבלת ולא יודעת אם כן עברתי משהו או לא עברתי. תודה לך על ההודעה הזו שפירסמת. באמת תודה.

למעלה