התחלתי לרוץ בחוץ
(
זהירות, ארוך)

efroch99

New member
התחלתי לרוץ בחוץ ../images/Emo13.gif (../images/Emo18.gifזהירות, ארוך)

אני שמחה לשתף אתכן שאתמול והיום הקמתי את עצמי בשש מהמיטה כדי לעשות ריצה בפעם הראשונה - בחוץ, וזה הרבה בזכות השירשור שפתחתי פה בנושא, והעידוד שקיבלתי מכן, וכן מקריאה פה בפורום בשבוע האחרון. לאחר הדילמה לגבי ריצה בשדות או בישוב, החלטתי ללכת על האופציה שהרגשתי איתה יותר נוח - בתחום הישוב. בשעות האלה אין כמעט נפש חיה, ולכן תחושת המבוכה התפוגגה מהר, במיוחד לאור זה שאני רצה עם כובע ומשקפי שמש. בריצה ביום שישי, נקטתי בגישה שתמיד השתמשתי בה - להגיע לקצב הגבוה ביותר שאני יכולה להחזיק בו בערך חצי שעה ריצה ללא הפסקה. אחרי חימום קצר, הדופק שלי עלה לאזור הטווחים של 160-180 פעימות בדקה, שאלה קצבים שאני רגילה לראות על הפולאר, מהתקופה שעשיתי ספינינג לפני כמה שנים. הלך לי בסדר גמור, רצתי חצי שעה, הלכתי עוד איזה 10 דקות, ליעד מודריק בגלי צה"ל הנעימה את זמני - היה ממש כיף. רק הפולאר לא היה מרוצה וצרח כל הדרך. (קצת רקע, דופק המנוחה שלי הוא כ- 50, ובבדיקות צח"מ שעשיתי בוינגייט לפני כמה שנים קיבלתי ציון VO2 מקס שמוגדר "מצוין" לגילי דאז, 30, למרות שאני לא זוכרת את המספר המדויק). בין אתמול להיום, קראתי הרבה בבלוג של ליאת רוז, והבנתי שכנראה לא טוב מה שאני עושה. וכדי לשפר את הכושר אני צריכה להוריד הילוך, להוריד את הדופק, ולרוץ יותר זמן. הבנתי שבצורה הזו אני אבנה את הכושר והסיבולת בצורה נכונה. בתוכנית של ליאת, כמו שהיא כתבה גם פה, היא התחילה תקופה די ארוכה בהליכה מהירה לפני שאישרו לה לעבור לריצה. אז הבוקר החלטתי שאני אעשה הליכה שעה בדופק 70 אחוז. התחלתי ללכת, ואחרי חמש דקות הבנתי שזה לא ילך - הדופק לא הצליח לעבור את ה- 115. עברתי לריצה/זחילה. זאת ריצה ממש ממש איטית, אבל הצלחתי להגיע ולשמור על דופק של 140-150 שזה בערך 75%. מדי פעם הייתי צריכה לעבור קצת להליכה, לדוגמא בעליות, כדי שהדופק לא יעלה. התמדתי בכך כ - 50 דקות. ועכשיו לקצת שאלות שאשמח לעזרת המומחיות:
חוויתי קצת שיפשופשים בעיקר באזור שמתחת לעקב אכילס. אני מניחה שמדובר באי התאמה של נעליים? אפשר להמליץ לי על מקום שיודע להתאים נעלי ריצה? עדיף באזור השרון.
איפה שמים את הדברים - טלפון (שאצלי הוא גם הנגן), מפתחות, ומים. האם אתן לקחות איתכן מים? ואם כן - באיזה סוג של תיק? אני משתמשת בינתיים בסוג של תרמיל שמתאים בדיוק למים, שיש לו גם כיס קטן לנגן ולמפתחות. אבל זה לא אידאלי, זה קופץ קצת על הגב. אשמח לשמוע טיפים בנושא.
איך מודדים מהירות ומרחק? בעצם האינדיקציה העיקרית שתהיה לי לשיפור הכושר זה שהמהירות תתחיל לעלות, בעוד הדופק נשאר נמוך. איזה דגמי שעון נותנים את הפונקציה הזאת, ועל איזה דגם הייתן ממליצות לי? אחרי שחזרתי המאימון, אכלתי, שתיתי והתקלחתי, הלכתי לישון כ - 3 שעות, וקמתי - מפורקת. שרירי הרגליים, בעיקר הארבע ראשי - תפוסים מאוד, ואני מרגישה קצת חולשה וסחרחורת. אני מניחה שזה ייקח לי עוד קצת זמן להתרגל לאינטנסיביות של האימונים וללמוד מה טוב לי לאכול לפני ואחרי. ובונוס נחמד - כשחזרתי הביתה מהריצה, ראה אותי השכן, ומסתבר שגם הוא רץ בבקרים - בשדות! אנחנו ננסה לרוץ ביחד, למרות שאני בטוחה שהוא ישתגע מהקצב הנוכחי שלי. והמשך הבונוס, עכשיו שסיפרתי לבן זוגי - גם הוא רוצה להצטרף אליי... דווקא מתאים לו להתחיל ממהירות חלזון....

Jungle Girl

New member
תשובות חלקיות

* שפשופים יכולים להיות גם בגלל גרביים לא מתאימות. חנויות ספורט מומלצות בהתאמה אישית ומקצועית ומחירים סבירים לגמרי: פרוספורט ברח' חשמונאים בתל אביב, טיים טריאל ברשפון. *אני לוקחת כמה שמעט דברים. למפתחות וכרטיס אשראי בלבד אני שמה שכיס של טייץ הריצה ברוכסן מאחור.. אם זו ריצה ארוכה ויש גם פלאפון - Fuel Belt. מתרגלים לזה מהר מאוד וזה יושב יפה על המותניים, לא קופץ וגם יש לך מים צמודים אלייך. *מהירות ןומרחק עם שעון מיוחד שיש בו מד מרחק. לי אין וטוב לי ככה. * קמת מפורקת כי לא עשית מתיחות או שמה שעשית לא היה מספיק. תהני ותשמרי על עצמך!

efroch99

New member
תודה על כל התשובות

אשים פעמי לטיים טריאל ברשפון

zzebra

New member
מרחק ומהירות

אני בודקת מרחקים באינטרנט בוואלה מפות (יש כמובן עוד אתרים). וכשחוזרת רואה כמה זמן לקחה הריצה. מהירות ממוצעת את יכולה לחשב לפני מרחק חלקי זמן.

efroch99

New member
וואלה מפות - מעולה!

רצתי 6.5 ק"מ. כלומר רצתי בקצב של בערך 7.5 - 8 קמ"ש היום. תודה על הטיפ!

כל הכבוד על התעוזה אבל

א. נשמע שהגזמת קצת לפעם ראשונה. ב. כמו בכל דבר בחיים ובמיוחד בספורט, הגדירי מטרה סבירה (למשל להצליח לרוץ 5 ק"מ) ואז תורידי תכנית ריצה מאחד מאתרי האינטרנט או התייעצי עם מאמן ריצה בעל ניסיון. לגבי שאלותיך: 1. טייים טרייל ברישפון יתנו לך מענה מצויין לנעל ריצה מותאמת היטב. בימי שישי עובדת שם טלי - מומלצת בחום ואם לא היא אז יש את מירב, מנהלת החנות. 2.כפי שכתבתי בשירשור אחר, בטיים טרייל (ולא משלמים לי עבור הפרסום
) יש מבצעים גם על ציוד נייקי ויש להם חגורת ריצה של נייקי ב-50% הנחה אני רכשתי לאחרונה). בחגורה יש מקום למים (מצורפים בקבוקים) וגם כיסים קטנים למפתח, כרטיס אשראי (לא ברור לי למה צריכים כשיוצאים לרוץ... מילא קצת כסף לכל מקרה) ואפילו לטלפון סלוארי סביר (לא בסגנון פטיש שניצלים ואפילו לא אייפון). 3.מהירות ומרחק מודדים באמצעות שעון-מד דופק בעל הפונקציה הזו. למשל פולאר RS200, RS400, RS800 ל-200 ול-400 יש פוד לנעל ואז יש מדידה מרחק.ל-800 יש גם אפשרות ל-GPS ויש גם שעון של גרמין עם GPS ובטוח גם לסונטו יש דגם מתאים. השקעה לא קטנה, אבל בהחלט שווה למי שמתכוון להתמיד ולהגיע לתוצאות. והכי חשוב הקשיבי לגוף שלך כדי להמנע מפציעות. מבינה את ההתלהבות הראשונית של "התחלתי לרוץ בחוץ" אבל ריצה חייבת לבוא בתבונה ובשיקול דעת. תהני ותצליחי

efroch99

New member
תודה גם לך../images/Emo140.gif

לקחתי לתשומת לבי. חשוב לי להדגיש שאני רצה כבר כחודשיים במכון כושר - פעמיים בשבוע חצי שעה, כחמש ק"מ כל פעם. השינוי שאני עושה כרגע זה להוריד מהירות ודופק, ולהגדיל זמן. אבל מסכימה, כנראה הגזמתי קצת בסוף שבוע הזה - אחרת הגוף לא היה מגיב כך. ולטיים טריאל אני בהחלט מתכוונת להגיע בקרוב.

מור שלז

New member
איזה יופי של עדכון../images/Emo24.gif נשמע נפלא ../images/Emo99.gif

אפרת, איזה כיף לקרוא את ההודעה שלך על הבוקר! שמחה לשמוע שגילית את העולם הנפלא של ריצות בחוץ - נהדר! יופי שעברת לעבוד על בסיס אירובי, ועבודה בדופק נמוך. מנסיון אישי - אם תקפידי על זה לאורך תקופה - תגלי שהריצה משתפרת פלאים, והקצב עולה ועולה. אני את הקפיצה הכי משמעותית שלי בריצה עשיתי אחרי חדשיים כאלו, שבהם אסור היה לי בתכלית האיסור לעבור דופק אירובי נמוך. ראיתי שקיבלת שלל תשובות מעולות כבר, כך שאין לי מה להוסיף. רק לגבי הסיום, התחושה שאת מפורקת ועם שרירים תפוסים - לא להבהל! ריצה בחוץ מפעילה את השרירים באופן שונה מריצה על הליכון. העובדה שהמשטחים לא ישרים, עליות, ירידות, כורכר ועוד גורמים לנו להפעיל שרירים שונים (הרבה יותר עבודה של שרירים מייצבים). רוב האנשים מדווחים על תופעות דומות בריצות הראשונות, עד שהגוף מסתגל. איך את יודעת אם זה יותר מדי או תופעה טבעית? לדעתי, כמו תמיד, פשוט תקשיבי לגוף שלך. את מכירה את עצמך הכי טוב. איך אני שמחה בשבילך
אני מקוה שתמשיכי לשתף ולעדכן.

efroch99

New member
קיבלתי תשובות נהדרות

ואני מלאת מוטיבציה להמשיך. תודה!
(נ.ב. - שמי ענת
)

לגבי הדופק כבר כתבו לך

בתור מתחילה שמתחילה היום את השבוע השישי, אני יכולה להגיד לך שלאט לאט זה משתפר. בהתחלה הריצה מתישה מאד וגם זה משתפר. אני רצה בעליות ובירידות של מודיעין ומתחילה להסתגל אליהן ללא רכב
מאד חשוב להקפיד על מתיחות. אני מסיימת את הריצה וממשיכה ללכת לפארק ושם אני מותחת היטב את כל השרירים הרלוונטיים. זה פותר את בעיית השרירים התפוסים. אני יודעת שהרבה רצים רצים עם שעוני דופק מונחי ג'י פי אס כמו גארמין. משוכנעת שזה נפלא אבל אני כרגע חוסכת את העלות המטורפת ורצה עם שוונג-מאפ. יש לי מסלולים מוכנים עד לסוף התכנית ואני רצה לפיהם. לגבי נשיאת הנייד- MP3, קניתי לי מחזיק לזרוע שבו אני שמה גם את המפתח. יש במכנסי ריצה כיס קטן מאחורה אבל מכיוון שיש לנו בבית ארון מלא מכנסי ספינינג, אני רצה איתם וחוסכת כרגע הוצאות על מכנסי ריצה. הם נוחים ומנדפים זיעה.

efroch99

New member
נועה, ../images/Emo51.gif

בהזדמנות הזאת גם אעדכן: הייתי בטיים טריאל וקיבלתי ממירב התאמה לנעל ריצה שעושה תיקון לנטייה של הרגל שלי לקרוס כלפי פנימה. מסתבר שהנעל שרצתי איתה הייתה ממש לא טובה לי. אני מרוצה מאוד! הנעל ביחד עם הגרביים שקניתי גם כן, בהחלט הפחיתו את השיפשוף מתחת לעקב אכילס, וגם ממש אפשר לראות שהרגל נמצאת במנח יותר נכון מאשר בנעל הקודמת. קניתי גם חגורה למותניים - בסוף העדפתי לקחת חגורה שיש בה מקום לטלפון ולמפתחות (בלי מים). קשה לי לשתות תוך כדי ריצה.... ולגבי מד המרחק, אחרי שראיתי שאני יכולה לחשב את המסלול עם תוכנות המפות באינטרנט, ירדתי מהנושא לגמרי ואני נשארת עם הפולאר הישן והטוב. בכל זאת, אני נזהרת מהתלהבות של מתחילים, ומנסה להשאיר את ההוצאות במינימום שהכרחי לבריאות שלי. ציינת שאת מבצעת תוכנית כלשהי, מאיפה התוכנית? משהו סטנדרטי או מותאם אישית? ומה המטרה שלך?

../images/Emo92.gifרצה עם תכנית של דובב מזור מ"איילות"

הנה קישור: http://www.ayalot.com/modules.php?name=News&file=article&sid=345 את התכנית מצאה לי חברה שרצה כבר חצי שנה. יש לי כמה מטרות: בריצה - מרוץ הלילה של נייק ב24.10. עד אז, לפי התכנית, אני אמורה להיות מסוגלת לרוץ 10 ק"מ. בשחיה - צליחת הכנרת ב26.9. מקווה לצלוח עם שני הגדולים שלי לזכר אבא שלי שנפטר לפני שנה. כשהייתי בגילם הוא אימן איתי וצלח איתי. בהמשך אני מקווה לרוץ גם את מרוץ התבור לזכרו. באופניים: הקפת הכינרת המלאה. בשנה שעברה דיוושתי רק חצי הקפה. מקווה להשלים השנה. בתום המטרות האלו אני מתלבטת לגבי המשך התכנית. חושבת על טריאתלון ספרינט או על חצי מרתון אבל יש לי מספיק זמן כדי להחליט מה לעשות הלאה. בינתיים כבר רצתי ששה ק"מ ובסוף השבוע אני אמורה לרוץ שבעה. גם אני לא רצה עם מים. בינתיים זה לא נחוץ. עוד לא עברתי את ה40 דקות בריצה. השבוע זה יקרה כנראה.....

בהצלחה!!

הכי חשוב, סבלנות! תתקדמי שלב שלב באיזי וזה יגיע בקלות והכי חשוב, בלי פציעות.

למעלה