סופו של דבר.
ההשקפה הבדתית גורסת, כי ישנו כח אשר מפעיל את כל היקום. נובע מזה שכל הארועים מקושרים ביניהם. בדתות אשר טוענות כי כח זה הוא טוב, עולה הטענה שלמרות שהאורעים הנוכחים אינם הכי נעימים, הם מתקיימים כהכנה למשהו טוב. ביהדות קיים סיפור ידוע על רביע עקיבא, אשר יצא לדרך כשהוא רכוב על חמור. הוא גם לקח איתו תרנגול, ונר(איזה מטייל שוח פנס?). אחרי מספר ימים בדרך הוא הגיע לעיירה, אלא מה, איש העיירה לא היה מוכןלארח אותו, לכן הוא נאלץ ללון בשדה שליד. מצב לא הכי נעים, אבל רבי עקיבא היה תלמידו של נחום איש גמזו, והוא נקראה איש גמזו, כי כל מה שהיה קורה לו, הי האומר "גמ זו לטובה". לכן רבי עקיבא החליט שזה שהוא נאלץ לישון בשדה, כנראה לטובה. קשר את החמור לעץ, הדליק את הנר, התחיל להתארגן ללילה. פתאום נשבה הרוח ונכבה הנר! רבי עקיבא , הרי אהוא אחד הרבנחיםפ הדגולים שבהיסטוריה היהודית! אמר לעצמי שזו לטובה. חיפש, משמש, איפה המצית (לא מצית של היום, אבל כן היתה לו ערכה להדלקת אש). התרנגול, ניצל את זה שכל הדברים של רבי עקיבא מבולגנים, הופלה- ברח! רבי עקיבא, עדיין בחושך בשדה, החליט שאמנם אין סיכוי למצואעכשיו את התרנגול, אבל, זו, וואי לטובה. חיפש עוד, וכשלא מצא אצ המצית, החליט לחזור לעיירה, ולפחות לקנות אחד. אבל פתאום הוא רואה - החמור, שהיה הקשור השתחרר, וגם ברח! נו, רבי עקיבא אמר, שבטח זו גם לטובה, והחליט ללכת העירה ברגל. אבל כשהוא התקרב לכביש, הוא ראה קבוצה גדולה של אנשים חמושים רוכבת לכיוון העירה. הימים היו קשים, לכן רבי עקריבא הסתתר בשיחים, וראה שבאמתאלא שודדים אשר תוך זמן קצר בזזו את העיירה ושרפו אותה. ובכן , אמר רבי עקיבא, איזה מזל יש לי, שאם הנר היה דולק, או החמור שלחי נער, או התרנגול קרא, הייתי מושך מיד את תשומת הלב של השודדים, ולא הייתי יוצא מהסיפור השזה בריא ושלם. בטח שכל מה שקרה לי, לטובה הוא! וזה מה שאני אומר: כל מה שקורה, קורה לטובה!