התחלתם?

לבשל לחג?
תפריט יש כבר?
רק ערכתי קניות. בשנים בהן אירחתי את סדר ראש השנה (כל שנה במשך הרבה שנים) לא היה כל כך
מה לתכנן. תפריט שני ערבי החג היה קבוע וכלל את הסימנים מהם הכנתי ארוחה גדולה ומושקעת.
רק ליום החג הראשון השקעתי וביום החג השני, אכלנו בעיקר שאריות. סימני החג תמיד היו אהובים כאן
ומאחר והוכנו רק פעם בשנה, כולם שמחו עליהם ולא חיפשו משהו אחר.
אני מכינה רק ארוחה אחת גדולה ומורכבת שתחולק בין שני ימי החג. בערבים אני אצל השכנה.
ורק תחסר לנו עוגת ראש השנה המסורתית שעשויה משזיפי שגיב שהבליחו כאן רק לשבוע וחצי.
 

חנהפ

Active member
רק ערכתי קניות. בשנים בהן אירחתי את סדר ראש השנה (כל שנה במשך הרבה שנים) לא היה כל כך
מה לתכנן. תפריט שני ערבי החג היה קבוע וכלל את הסימנים מהם הכנתי ארוחה גדולה ומושקעת.
רק ליום החג הראשון השקעתי וביום החג השני, אכלנו בעיקר שאריות. סימני החג תמיד היו אהובים כאן
ומאחר והוכנו רק פעם בשנה, כולם שמחו עליהם ולא חיפשו משהו אחר.
אני מכינה רק ארוחה אחת גדולה ומורכבת שתחולק בין שני ימי החג. בערבים אני אצל השכנה.
ורק תחסר לנו עוגת ראש השנה המסורתית שעשויה משזיפי שגיב שהבליחו כאן רק לשבוע וחצי.
איזו עוגה משזיפי שגיב? יש לי שקית במקרר שמחכה לגאולה...
 
איזו עוגה משזיפי שגיב? יש לי שקית במקרר שמחכה לגאולה...
המתכון בסוף הקובץ שלי שצירפתי אתמול לשרשור ראש השנה והנה הוא גם כאן.


עוגת שזיפים לראש השנה



לבצק:

1.5 כוסות קמח

100 גר' חמאה (או מרגרינה רחמנא ליצלן)

1/2 כוס סוכר

1 חלמון (של ביצה בגודל לארג'. השתמשתי במדיום ושמתי 2 חלמונים)

תמצית וניל טובה



למלית:

שזיפי שגיב – בערך 750 גר'

1/4 כוס סוכר

כפית קינמון



לשים קמח, חמאה וסוכר עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ולשים עוד, לקבלת בצק אחיד, מגובש ולא דביק.

מורידים ממנו טיפה פחות משליש ומרפדים בחלק הנותר (הטיפה יותר מ- 2/3) תבנית עגולה 26 (הכי טוב תבנית פאי) או תבנית מלבנית בגודל A4.

חותכים את השזיפים לרבעים, מגלענים, מערבבים עם סוכר וקינמון ומסדרים על הבצק בשכבה אחידה.

מוסיפים קצת קמח וסוכר (בערך כף שטוחה מכל סוג) לשליש הבצק הנותר ולשים לקבל פירורים, אותם מפזרים על השזיפים. אופים בחום בינוני בשליש התחתון של התנור, עד שהפירורים מזהיבים.

טעים קר, ועוד יותר טעים מחומם בתוספת גלידת וניל.



גיוונים – אפשר להחליף את השזיפים ברבעי משמש או בפרוסות תפוח עץ שמתאים לאפייה.

אפשר להכין כנ"ל עוגת גבינה – 1/2 ק"ג גבינה לבנה טרה (לא סקי ולא תנובה ואפשר ואפילו מומלץ, להחליף חצי מהגבינה בגבינת טוב טעם), 2 ביצים לארג' או ביצה וחלמון, תמצית וניל או סוכר וניל, 1/2 כוס סוכר, גרידת לימון. כף בינונית קורנפלור. אפשר להוסיף צימוקים. מערבבים הכול, יוצקים על הבצק, מיישרים, מפזרים פירורים ואופים כנ"ל.
 

אמרלדה

Active member
לבשל לחג?
תפריט יש כבר?
יש תפריט! יומיים לקח לי רק להכין אותו. :)
פתיחה וברכות:
חלת דבש שושנים מהבלוג "מתוקים שלי" (הכנתי בשנה שעברה מקמח כוסמין, יצא מצוין)
תפוח, דבש, תמרים בשני צבעים, רימון
פרוסות אנטיפסטי דלעת
סלט לוביה חלוטה עם פלפלים קלויים
סלט קינואה מבושלת עם סלק אדום וירוקים
קציצות כרישה (קנויות)

מנת ביניים: דגי דניס שלמים, סלמון לילדים וגפילטע פיש (קנוי)

עיקריות: איזשהו מתכון מבשר בקר (יש לי צלעות, מחפשת מתכון)
חמין עיראקי של עוף ואורז

תוספות:
ממולאים (קנויים)
פשטידת פטריות ותרד
קערת תבשיל תפו"א וגזר (הבן של הזוגי. טעים)
אורז לבן
קערת סלט ירקות (הבן שלי, שגר ממש קרוב)

קינוחים:
עוגת קקאו לאלרגית שלנו (לאחרים - ברוטב פירות יער)
עוגת תפוחים (הכלה של הזוגי)
מאפינס דבש (הכלה שלי)

המון אוכל. יותר מדי. אבל יש הרבה אנשים...
ועכשיו אעתיק את זה מכאן, חנה, גם אל השרשור של המתהוללת
 
נערך לאחרונה ב:

חנהפ

Active member
יש תפריט! יומיים לקח לי רק להכין אותו. :)
פתיחה וברכות:
חלת דבש שושנים מהבלוג "מתוקים שלי" (הכנתי בשנה שעברה מקמח כוסמין, יצא מצוין)
תפוח, דבש, תמרים בשני צבעים, רימון
פרוסות אנטיפסטי דלעת
סלט לוביה חלוטה עם פלפלים קלויים
סלט קינואה מבושלת עם סלק אדום וירוקים
קציצות כרישה (קנויות)

מנת ביניים: דגי דניס שלמים, סלמון לילדים וגפילטע פיש (קנוי)

עיקריות: איזשהו מתכון מבשר בקר (יש לי צלעות, מחפשת מתכון)
חמין עיראקי של עוף ואורז

תוספות:
ממולאים (קנויים)
פשטידת פטריות ותרד
קערת תבשיל תפו"א וגזר (הבן של הזוגי. טעים)
אורז לבן
קערת סלט ירקות (הבן שלי, שגר ממש קרוב)

קינוחים:
עוגת קקאו לאלרגית שלנו (לאחרים - ברוטב פירות יער)
עוגת תפוחים (הכלה של הזוגי)
מאפינס דבש (הכלה שלי)

המון אוכל. יותר מדי. אבל יש הרבה אנשים...
ועכשיו אעתיק את זה מכאן, חנה, גם אל השרשור של המתהוללת
צלי צלעות מצוין
רכיבים

1/2 1 ק"ג נתח צלעות

תיבול:

1 כפית מלח
1 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
2 כפיות אבקת מרק בצל
4-5 כפות שמן

נוזל בישול:

3/4 כוס ריבת מישמש
4 כפות חומץ אורז
4 שיני שום כתושות
3/4 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כוס מים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

תמיד כדאי להתחיל לבשל את הבשר לא מיד כשהוצא מהמקרר, לכן מערבבים את חומרי התיבול משחה, מורחים את הנתח ומניחים לשעה

מעבירים למחבת עם מעט שמן ומטגנים היטב מכל הצדדים
מערבבים את החומרים המרכיבים את נוזל הבישול ומניחים להתמזג
בינתיים בסיר לחץ מטגנים 2 בצלים קצוצים להשחמה
מוסיפים את נתח הבשר הצרוב היטב מכל צדדיו
את נוזל הבישול , מערבבים
סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה ממתי שקיטור החל לצאת מהסיר
מכבים את האש ונותנים לקיטור לרדת לאט לאט, ורק אז פותחים את הסיר
מוציאים את הבשר ומקררים היטב לפני החיתוך
את הרוטב הנהדר שומרים בצד, נגיש את פרוסות הבשר מחוממות בתוך הרוטב
 

אמרלדה

Active member
צלי צלעות מצוין
רכיבים

1/2 1 ק"ג נתח צלעות

תיבול:

1 כפית מלח
1 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
2 כפיות אבקת מרק בצל
4-5 כפות שמן

נוזל בישול:

3/4 כוס ריבת מישמש
4 כפות חומץ אורז
4 שיני שום כתושות
3/4 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כוס מים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

תמיד כדאי להתחיל לבשל את הבשר לא מיד כשהוצא מהמקרר, לכן מערבבים את חומרי התיבול משחה, מורחים את הנתח ומניחים לשעה

מעבירים למחבת עם מעט שמן ומטגנים היטב מכל הצדדים
מערבבים את החומרים המרכיבים את נוזל הבישול ומניחים להתמזג
בינתיים בסיר לחץ מטגנים 2 בצלים קצוצים להשחמה
מוסיפים את נתח הבשר הצרוב היטב מכל צדדיו
את נוזל הבישול , מערבבים
סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה ממתי שקיטור החל לצאת מהסיר
מכבים את האש ונותנים לקיטור לרדת לאט לאט, ורק אז פותחים את הסיר
מוציאים את הבשר ומקררים היטב לפני החיתוך
את הרוטב הנהדר שומרים בצד, נגיש את פרוסות הבשר מחוממות בתוך הרוטב
 

אמרלדה

Active member
נשמע מצוין חנה. קניתי. הרוטב נשמע מעולה.
אני רק אבשל אותו בסיר רגיל - אין לי סיר לחץ. לא אוהבת.
אני מבינה שכמה שעות.
וכמה מנות זה קילו וחצי?
תודה רבה חנה'לה, שנת בריאות ואושר.
 

חנהפ

Active member
נשמע מצוין חנה. קניתי. הרוטב נשמע מעולה.
אני רק אבשל אותו בסיר רגיל - אין לי סיר לחץ. לא אוהבת.
אני מבינה שכמה שעות.
וכמה מנות זה קילו וחצי?
תודה רבה חנה'לה, שנת בריאות ואושר.
יש שם קישור תוכלי להתרשם בצילום מהכמות
 
למעלה