רק ערכתי קניות. בשנים בהן אירחתי את סדר ראש השנה (כל שנה במשך הרבה שנים) לא היה כל כךלבשל לחג?
תפריט יש כבר?
איזו עוגה משזיפי שגיב? יש לי שקית במקרר שמחכה לגאולה...רק ערכתי קניות. בשנים בהן אירחתי את סדר ראש השנה (כל שנה במשך הרבה שנים) לא היה כל כך
מה לתכנן. תפריט שני ערבי החג היה קבוע וכלל את הסימנים מהם הכנתי ארוחה גדולה ומושקעת.
רק ליום החג הראשון השקעתי וביום החג השני, אכלנו בעיקר שאריות. סימני החג תמיד היו אהובים כאן
ומאחר והוכנו רק פעם בשנה, כולם שמחו עליהם ולא חיפשו משהו אחר.
אני מכינה רק ארוחה אחת גדולה ומורכבת שתחולק בין שני ימי החג. בערבים אני אצל השכנה.
ורק תחסר לנו עוגת ראש השנה המסורתית שעשויה משזיפי שגיב שהבליחו כאן רק לשבוע וחצי.
המתכון בסוף הקובץ שלי שצירפתי אתמול לשרשור ראש השנה והנה הוא גם כאן.איזו עוגה משזיפי שגיב? יש לי שקית במקרר שמחכה לגאולה...
בדיוק נכנסתי כדי לפתוח שרשור ר"ה...לבשל לחג?
תפריט יש כבר?
יש תפריט! יומיים לקח לי רק להכין אותו.לבשל לחג?
תפריט יש כבר?
צלי צלעות מצויןיש תפריט! יומיים לקח לי רק להכין אותו.
פתיחה וברכות:
חלת דבש שושנים מהבלוג "מתוקים שלי" (הכנתי בשנה שעברה מקמח כוסמין, יצא מצוין)
תפוח, דבש, תמרים בשני צבעים, רימון
פרוסות אנטיפסטי דלעת
סלט לוביה חלוטה עם פלפלים קלויים
סלט קינואה מבושלת עם סלק אדום וירוקים
קציצות כרישה (קנויות)
מנת ביניים: דגי דניס שלמים, סלמון לילדים וגפילטע פיש (קנוי)
עיקריות: איזשהו מתכון מבשר בקר (יש לי צלעות, מחפשת מתכון)
חמין עיראקי של עוף ואורז
תוספות:
ממולאים (קנויים)
פשטידת פטריות ותרד
קערת תבשיל תפו"א וגזר (הבן של הזוגי. טעים)
אורז לבן
קערת סלט ירקות (הבן שלי, שגר ממש קרוב)
קינוחים:
עוגת קקאו לאלרגית שלנו (לאחרים - ברוטב פירות יער)
עוגת תפוחים (הכלה של הזוגי)
מאפינס דבש (הכלה שלי)
המון אוכל. יותר מדי. אבל יש הרבה אנשים...
ועכשיו אעתיק את זה מכאן, חנה, גם אל השרשור של המתהוללת
צלי צלעות מצוין
רכיבים
1/2 1 ק"ג נתח צלעות
תיבול:
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
2 כפיות אבקת מרק בצל
4-5 כפות שמן
נוזל בישול:
3/4 כוס ריבת מישמש
4 כפות חומץ אורז
4 שיני שום כתושות
3/4 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כוס מים
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
תמיד כדאי להתחיל לבשל את הבשר לא מיד כשהוצא מהמקרר, לכן מערבבים את חומרי התיבול משחה, מורחים את הנתח ומניחים לשעה
מעבירים למחבת עם מעט שמן ומטגנים היטב מכל הצדדים
מערבבים את החומרים המרכיבים את נוזל הבישול ומניחים להתמזג
בינתיים בסיר לחץ מטגנים 2 בצלים קצוצים להשחמה
מוסיפים את נתח הבשר הצרוב היטב מכל צדדיו
את נוזל הבישול , מערבבים
סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה ממתי שקיטור החל לצאת מהסיר
מכבים את האש ונותנים לקיטור לרדת לאט לאט, ורק אז פותחים את הסיר
מוציאים את הבשר ומקררים היטב לפני החיתוך
את הרוטב הנהדר שומרים בצד, נגיש את פרוסות הבשר מחוממות בתוך הרוטב
יש שם קישור תוכלי להתרשם בצילום מהכמותנשמע מצוין חנה. קניתי. הרוטב נשמע מעולה.
אני רק אבשל אותו בסיר רגיל - אין לי סיר לחץ. לא אוהבת.
אני מבינה שכמה שעות.
וכמה מנות זה קילו וחצי?
תודה רבה חנה'לה, שנת בריאות ואושר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.