התחלת מדריך לכאב - מישהו יודע מה זה אומר כש..

נימ 1

New member
התחלת מדריך לכאב - מישהו יודע מה זה אומר כש..

שאלות אינפורמטיביות ,שאולי יעזרו (לי אין את התשובות. אשמח לשמוע)

מה זה אומר כש :

רופאים שואלים אם לחיצה על מקום הכאב עוזרת. (האם זה אומר שהכאב ממקור שרירי?). שמתי לב שאצלי הרבה פעמים לחיצה עם האצבע עם הלסת במקום הכאב.. *טיפונת* משחרר קצת מחלק מהכאב. אבל בשלב כלשהו ביום היד מתעייפת כבר מללחוץ. חשבתי אולי להמציא מכשיר שילחץ על נקודות.

מה זה אומר כשחימום עוזר (כאב ממקור שרירי) ? מה זה אומר כשקירור עוזר (כאב ממקור עצבי) ?

מה זה אומר כששואלים אם הכאב מתגבר בבוקר ופוחת במהלך היום , או להיפך ? (האם זה מעיד על לחץ של הגוף על האיבר בשינה?)

kikona126

New member
מנסה לענות לפי ההגיון...

לא בטוח שהתשובות נכונות.

1. לחיצה על המקום - מנסיון שלי עם המגרנות לחיצה על המקום מעבירה את הפוקוס של העצבים ממקום כאב אחד לאחר.
2. קירור וחימום - אורטופדים ימליצו על חימום מקום שיש בו דלקת וקירור של מקום שקיבל מכה. לעומת זאת פיזיותרפיסטים ימליצו על קירור של שניהם ויגידו שקירור משפיע יותר טוב, ככה שאין חד משעות בתשובה לשאלה זו.
3. מתגבר בבוקר, מתעוררים מהכאב זה מצביע על כך שהכאב מופיע גם בזמן בו אין פעולה של הגוף ושהכאב חזק יחסית. כאב שנוצר במשך היום יכול להיות בגלל עומס ויותר נפוץ שיכאב במשך היום מאשר בלילה או בבוקר.

אני לא רופאה אבל הולכת לפי ההגיון והנסיון שלי...

annabell Lee

New member
הדבר היחידי שאני יודעת

זה שפעם אמרו לי שלא לחמם מקום עם דלקת כי זה מרחיב את כלי הדם והדלקת עלולה להתפשט ושצריך לקרר פציעות כמו נקע או איזור אחרי טיפול שינייים כדי להפחית נפיחות.

לא לגמרי אבל אולי

כששואלים אם לחיצה עוזרת זה באמת יכול הליות גםעניין של עצבים, אבל גם עניין של חימום. לעתים, הלחיצה מועילה כשיש פגיעה עצבית. לעתים לא. לעתים זה פשוט עניין של חימום של המקום "על הדרך"וזה מה שמועיל.
הם שואלים את זה בד"כ כדי להבין את המנגנון של הכאב, ואם יש דברים שמצאת לעצמך שמועילים.
הרי בסופו של דבר, לא נעים לומר, הם לא יודעים שום דבר יותר ממה שאתה יודע, ובד"כ אפילו להפך. אנחנו מלמדים אותם ואומרים לה ם מה מועיל ומה לא.
בהרבה מקרים השאלות שלהם הן רק שאלות לצורך "מיפוי"כדי שאולי בעתיד מתישהו יוכלו למצוא פתרון או לסמן מאפיינים של כאב זה או אחר.

חימום וקירור- הן שתי טכניקות.
אצל חלק מהאנשים החימום מועיל יותר ואצל אחרים הקירור. יש כאלה שקירור אפילו מחמיר את מצבם.
בד"כ בפיזיותרפיה- המטרה היא אותה מטרה, וכלי הדם מגיעים לאותו מצב בין אם חומם המקום ובין אם קורר.
ההבדל החשוב הוא לזהות איזה "איש" אתה - של חום או של קור, כדי לא לגרום לעצמך אחר כך נזק. מי שהוא איש ל חום - קירור מחמיר לו את הכאב. ולהפך.
כשהם שואלים את זה, זה שוב כדי למפות, בעיקר כדי להבין את ההתנהגות של הכאב.
ככה גם לגבי השאלה השלישית שלך.
הרעיון הוא לאסוף כמה שיותר מאפיינים וידע על הסוג של הכאב שלך ועל ההתנהגות שלו, כדי שאפשר יהיה להכליל אחר כך ממנו, ולהבין מה יכול להקל - לפי נסיונםן של אחרים.

למעלה