התחלת שירשור בעניין קומיקס!

The Crusader

New member
התחלת שירשור בעניין קומיקס!

כן כן... סוף סוף שאלה על קומיקס במקום עוד ציור... לי ולחבר שלי היה ויכוח.... הוא טען שהברק (בסדרה שהייתה לפני שנים בערוץ אחד) יכל ותפס כדורים בידיים... אני טוען שלא כי הוא רק היה מהיר והכדור היה קורע לו את העור... מישהו יכול ליישב את הויכוח בבקשה?

Silver Surfer

New member
מממ

אני לא כ"כ אוהב את פלאש ואת כל עולם DC אבל מכיוון שזאת הודעה שקשורה לקומיקס וגם שיש את קוויקסילבר שיש לו פחות או יותר את אותם הכוחות אז אני אענה על שאלתך. זה מאוד פיסיקאי, תחשוב שאתה נמצא על מכונית שנוסעת ליד רכבת, אתה בקלות יכול לעבור לקרון של הרכבת שלי שיקרה לך כלום ( אם המהירות של המכונית והרכבת שווה ) לכן הוא יכול לרוץ ולתפוס את הכדור, אבל לתפוס אותו כשהוא בא ישירות אליו זה לא נראה אפשרי.

effigy

New member
בתור קורא פלאש

הוא לא יכול לתפוס כדורים... הוא פגיע . הוא לא סופרמן.... יירו בו הוא א. ייפגע... ב.ייברח

The Flash

New member
לא ממש....

אם היית קורא DC vs. marvel היית יודע שפלאש הרבהההה יותר מהיר מקוויקסילבר והוא ניצח אותו בקלות(אפילו שהוא היה צריך להציל כמה אנשים בדרך

effigy

New member
הוא לא כמו שסופרמן בסרט הראשון

תפס את הכדור כשירו בו.. אם הוא רודף אחרי כדור בסדר.. אבל הוא אף פעם לא יעשה את זה למה כי בר"כ לא יורים רק כדור אחד יורים 6 או 12 (מרוקנים מחסניות)

effigy

New member
אה.. שחכתי להמשיך את ההודעה

והוא פשוט מזיז את האנשים

chatenoire

New member
לא מכירה את פלאש

אבל אני מסכימה. שני אובייקטים שנעים במהירות שווה הם כאילו נייחים אחד עבור השני. אני אפילו מבססת את דבריי על הסרט הנפלא "הברון מינכהאוזן" של טרי גיליאם.

row

New member
בתנאי שהפלאש רץ במהירות הכדור או

אפילו יותר מהר אז אם הוא רודף אחרי הכדור אז הוא יכול לתפוס אותו (לפי התאוריה של אינשטיין הכל יחסי ולכן שני גופים שנעים באותה תאוצה הם נייחים אחד כלפי השני), אבל זה בתנאי שהם מתחילים את התנועה באותו זמן ובעלי אותה תאוצה כי הכדור פוגע בגוף בהפרש התאוצות של שני הגופים, ולכן יכול להיות מצב שאם הפלאש מהיר בהרבה מהכדור אז הוא עדיין יפגע מהכדור. אם הוא בא מהכיוון הנגדי, במקרה כזה התאוצות מנוגדות ולכן המהירות שיפדע הכדור בגוף הוא סכום התאוצות, כלומר הוא כאלו מכפיל את מהירות הכדור והכדור יפגע בו במהירות ובעוצמה יותר חזקה ממה שהוא פוגע באדם רגיל

The Crusader

New member
אז התשובה

היא לא? כלומר כל מה שאמרתם אני יודע... אבל בסדרות טלוויזיה הם אוהבים לשנות... אז בסדרה האמיתית(כלומר סטייל הרפתקאות לואיס וקלארק) הוא לא תפס כדורים נכון?

row

New member
אני דווקא זוכר שבסידרה לואיס וקלארק

סופרמן דווקא כן תפס כדורים לא זוכר את הסיטואציה אבל אני זוכר שזה קרה בכל אופן לפי הזכור לי פלאש בסידרה שלו דווקא יכל לתפוס כדורים כשהוא בא מהכיוון הנגדי שלהם (למרות שמבחינה פיסיקאלית זה בילתי אפשרי)

alro

New member
אתם שוכחים

שסופרמן לא נפגע מכדור בכל מצב אז הוא לא מדד

alro

New member
אתם שוכחים

שסופרמן לא נפגע מכדור בכל מצב אז הוא לא מדד

ogmios

New member
פלשבקים משיעורי פיזיקה בתיכון

קודם כל, למען הסר ספק, בסדרה הוא אכן תפס כדורים. לא יודע עד כמה זה תואם את הכוחות שלו בקומיקס, אבל בסדרה הוא ללא ספק תפס כדורים. אגב, צריך גם לשים לב על איזה Flash אנחנו מדברים - היו יותר מאחד לאורך ההסטוריה של DC Comics, והכוחות שלהם הסתנו מאחד לאחד. הסדרה, בכל מקרה, עוסקת בבארי אלן. אז איך זה עובד מבחינה פיזיקלית? קודם כל, חשוב להבין שמהירות היא לא סקאלר, אלא וקטור - כלומר היא נמדדת לא רק בגודל אבסולוטי, אלא גם בכיוון. אם שתי מכוניות נוסעות זו לעבר זו במהירות 100 קמ"ש המהירות היחסית ביניהן היא 200 קמ"ש, ואם הם נוסעות לאותו כיוון ב100 קמ"ש המהירות היחסית ביניהן היא 0. בהנחה שהFlash יכול לזוז מהר כמו כדור, כל מה שהוא צריך לעשות הוא להתאים את מהירות היד שלו למהירות הכדור _באותו כיוון_ ולסגור עליו בזווית 90 מעלות (0 השפעה של הכדור על היד שלו, כיוון שהכוחות אנכיים אחד לשני), ואז להוריד בהדרגה (יחסית למהירות של כדור) את המהירות עד לעצירה מוחלטת של הכדור. זוכרים את הסרט העורב? יש שם סצינה, יחסית בהתחלה שמישהו זורק לעברו סכינים והוא תופס אותם באוויר. זוכרים איך הוא עשה את זה? התנועה הייתה מין תנועה כזו של מחיאת כפיים והסכין נתפס ביניהן. בדיוק אותו רעיון תופס גם כאן - סגירה על הקליע ב90 מעלות ושימוש בחיכוך. אגב, שימו לב שאם הוא מספיק מהיר כדי לתפוס כדורים, הוא גם יכול להשליך אותם חזרה באותה מהירות - עוד משהו שהוא היה עושה בסדרה. אדיוס, אוגמיוס נ.ב. גדליה - אני מקווה שלא הבכתי את עצמי יותר מידי

giri

New member
מסכימה

גם כי למדתי פיזיקה (בוואחס...) וגם כי צפיתי לסדרה בלהיטות מביכה. הוא תפס, הוא זרק, ובנוגע להגיון הפיזיקלי - אם למישהו זה נראה הגיוני שהתחשמלות מעורבת באמבטיית כימיקלים גורמת למישהו להיות מהיר, שיקום.

row

New member
זה בדיוק מה שאמרתי. וגם שהיה ביום

שבת בריפליס אחד שתפס חץ ירוי באויר והוא תפס אותו בדיוק כך

למעלה