התחלת תהליך ההתנדבות

roni578

New member
התחלת תהליך ההתנדבות

אני רוצה להתחיל תהליך של התנדבות אבל אני פשוט לא מבין מה עליי לעשות.התקשרתי אל תא מתנדבים לפני שבועיים והם אמרו לי שהם שלחו את הפרטים שלי ואני צריך לחכות לזימון מלשכת הגיוס אבל שום דבר לא התקדם מאז.היום התקשרתי ללשכת גיוס חיפה והם אמרו לי שאני צריך לשלוח להם בפקס מסמכים כלשהם בנוסף לבקשת ההתנדבות ולא הבנתי איזה ומה הם רוצים ממני.אם אני אוכל לקבל הסבר מה אני צריך לעשות זה יעזור לי מאוד.

nitz94

New member
לדעתי

לדעתי מדובר במסמכים שמעידים על מצבך הרפואי בצורה עדכנית, כלומר לך לרופא המטפל בך ובקש ממנו מכתב לצבא שמתאר את מצבך הרפואי, אילו תרופות אתה נוטל וכו'.

roni578

New member
קצת בעייתי

היא נמצאת במרחק שעה וחצי נסיעה והתור הבא שלי אליה הוא עוד 5 חודשים.
למה רשמת לדעתי?לא ביקשו את זה ממך?האם יש פה מישהו שביקשו ממנו מסמכים כאלה,לא אמורים לברר את הדברים האלה בוועדה?
בכל מקרה אם אני כן צריך לשלוח מסמכים האם התשובת יועץ האחרונה שלה לא תספיק?
הם כל כך לא ברורים וכל כך לא נגישים וזה מוציא ממני תסכול ברמות מטורפות.אני פשוט לא יודע מה לעשות.

nitz94

New member
תשובות

ביקשו את זה ממני לוועדה הרפואית הראשונה שלי, ובגלל זה אני מניחה שזה מה שהם רוצים גם ממך.
תביא מה שיש לך, שיהיה לך משהו. חוות הדעת שהבאתי לוועדה הראשונה שלי הייתה די ישנה (כמה חודשים), והם קיבלו אותה ורק ביקשו שלוועדה הבאה אני אביא חוות דעת עדכנית יותר. יש לך דרך ליצור קשר עם הרופאה שלך ואולי לבקש ממנה לפקסס לך חוות דעת עדכנית? למרות שאני חושבת שלוועדה הראשונה זה לא ממש קריטי.
קח בחשבון שתהליך בקשת ההתנדבות הוא ארוך ומייגע. זאת מכיוון שבצה"ל, כמו בהרבה גופים גדולים - הבירוקרטיה חוגגת, והתיק שלך עתיד לעבור דרך הרבה גורמים עד שהבקשה מאושרת. חשוב להתאזר בסבלנות ולהבין שתא מתנדבים עושים כמיטב יכולתם לעזור למלש"בים. אין להם שום אינטרס לפגוע או לעכב.
אם זה מעודד אותך - הצו הראשון שלי היה בסוף ינואר של כתה י"ב, ואני מתגייסת עוד שבוע וחצי (כלומר תשעה חודשים אחרי הצו הראשון), שזה פרק זמן קצר יחסית. כמובן שזה תלוי בחומרת הבעיה הרפואית ולכל אחד זה לוקח פרק זמן שונה, אבל אל תתייאש. אם אתה באמת רוצה להתגייס - זה יקרה.
אתה בי"ב עכשיו?
שיהיה המון בהצלחה

roni578

New member
אצלי המצב קצת אחרת

הצו הראשון שלי היה ממזמן.הפטור הרפואי אצלי בבית כבר כמה חודשים.רק לאחרונה החלטתי שאני רוצה להתנדב.הבעיה היא שאני לא מבין מה אני צריך לשלוח להם כדי שיזמנו אותי בכלל לוועדה.אני יישלח להם את התשובת יועץ האחרונה שלי כמו שעשית.
ביקשו ממני להוסיף גם בקשה להתנדבות או משהו כזה.מה זאת אומרת?לכתוב איזה מכתב שבו אני מבקש להתנדב לצבא או משהו ולהעביר את יחד בפקס?לא ממש הבנתי על מה הם דיברו.
כן אני בי"ב עכשיו.

nitz94

New member
בקשה להתנדבות

למיטב זכרוני, בקשה להתנדבות הוא מסמך שמילאתי כבר ביום של הצו ראשון שלי, במדור פרט של לשכת גיוס תל השומר. הכי טוב שתתקשר ללשכת גיוס הקרובה לביתך, תבקש לדבר עם מדור פרט כדי לשאול אותם כי אני לא ממש יודעת.

roni578

New member
התקשרתי

התקשרתי אל לשכת הגיוס,וזה מה שהם אמרו לי-לשלוח להם מסמכים.בגלל זה אני כל כך מבולבל ולא מבין.
כשהתקשרתי הקשתי על המספר שמפנה אותי להתנדבות,אין לי מושג אם זה היה מדור פרט או לא.אני אשלח את התשובת יועץ ואתקשר שוב מחר במקביל.
אם למישהו פה תיהיה תשובה ברורה מה לעשות אני אשמח.
תודה על העזרה :)

נ ו ע ה 12

New member
לבינתיים גם מכתב מרופא/ה המשפחה יספיק

או שכמו שהוצע לך, תדבר עם הרופאה המומחית ותבקש שתפקסס לך חו"ד.

לגבי מכתב בקשת ההתנדבות, תתקשר שוב ללשכה ותברר במדויק מה אמור להיות כתוב בו ובאיזה פורמט. כמו שניצן (?) כתבה, גם אני חתמתי על מסמך כזה ביום של הצו הראשון שלי, ולכן לא נדרשנו לשלוח משהו כזה (אנחנו החלטנו לפתוח בתהליך התנדבות כבר בצו הראשון ולכן זה שונה).

למעלה