התחלת תהליך התנדבות

התחלת תהליך התנדבות

שלום לכל חברי הפורום מקווה לעזרתכם!
אני סטודנט שנה שניה בן 23 אוטוטו. בזמנו לא עשיתי צבא עקב טיפשותי הרבה וכיום אני מצטער על כך מאוד ומעוניין להתנדב לצהל.
התקשרתי למדור מתנדבים כדי לברר את התהליך והבנתי שהמדור מטפל במתנדבים עד גיל 23.
כרגע אני בסיום השנה השניה שלי באוניברסיטה ומעוניין לסיים את התואר בשנה הבאה ואז להתגייס.
מה ניתן לעשות? האם ניתן להתחיל את ההליך ולבקש להתחיל את השירות לאחר סיום התואר , כלומר גיל 24?
אם אחכה עד לסיום שנה הבאה ולא אתחיל את ההליך האם תיסגר בפני האפשרות להתנדב בצהל?

בנוסף, אני מעוניין לעשות תפקיד משמעותי בצבא. האם יש בפני דלתות שחסומות, כמו יחידות קרביות למיניהן?(כמובן לוקח בחשבון שיש לעבור מיונים לכל דבר..)

כאשר ביררתי בטלפון על ההתנדבות נאמר לי לאחר הסתכלות בתיק שלי שאני יכול לשרת רק שנה אחת עקב הסיבות שבגינן נפטרתי משירות צבאי בזמנו. איזה תפקידים יש להם להציע לי , לא באתי לשבת כל היום , אני מוותר המון בשביל להתנדב(מאוד רוצה שנתיים!!) ורוצה לעשות תפקיד משמעותי מאוד.

אשמח לתגובות, יום טוב.

liavavraham

New member
ברוך הבא לפורום

האם קיבלת פטור מהשירות על רקע רפואי/נפשי?
במידה וכן תוכל להתנדב לשירות צבאי.

כפי שנאמר לך מהמדור, ניתן להגיש בקשה עד גיל 23 להתנדבות.
ממליץ לך להגיש כמה שיותר מהר את הבקשה ולהתחיל כבר מהיום, כדי שלא תחסם בפניך האפשרות להתנדב לשירות הצבאי.

בנוסף, עבור מתנדבים, יש את האופציה לבחור את מקום השירות וכן את התפקיד (כל עוד הפטורים אינם מפריעים לתפקיד). בעיקרון, יש המון תפקידים, וכל תפקיד עורפי כמעט פתוח למתנדבים. תוכל למצוא מגוון תפקידים במאמרי הפורום, תחת לשונית ׳כלים ומידע׳ בראש הפורום - ״הצעות תפקידים״, ובנוסף לחפש גם באתר עולים על מדים.

שיהיה לך המון בהצלחה ואנחנו כאן כדי לעזור לך!

למעלה