התחממות המכשיר

evike

Well-known member
מנהל
שלום.
הבוקר כשפתחתי את המכשיר, שמתי לב שלאחר דקות בודדות הוא התחמם מאד. בדקתי, שום דבר לא פעל ברקע, לא נראה שום דבר חריג, הזכרון לא מלא, גם לא האחסון. סגרתי אותו, הוא התקרר די מהר.
פתחתי שוב, וליתר בטחון גיביתי את ה ווצאפ. התחמם מעט בפעולה הזאת. מאז הוא קר. אגב, המכשיר לא נוטה להתחמם, גם לא בשיחות ארוכות, שאז מתחמם רק מעט.
במכשירים קודמים, היתה אפשרות לקרר אותו, בזה אני לא מוצאת את האפשרות הזאת.
מה יכול לגרום לחימום, והאם יש דרך לקרר אותו חוץ מסגירתו?
המכשיר בן כשמונה חודשים, שימוש רגיל ללא משחקים. לא התקנתי כלום לאחרונה.
סמסונג גלקסי S20, אנדרואיד 11 OUI 3.1. כלומר, הוא מעודכן.
אשמח לתגובה.
תודה.

JEK12345JEK

Well-known member
שלום.
הבוקר כשפתחתי את המכשיר, שמתי לב שלאחר דקות בודדות הוא התחמם מאד. בדקתי, שום דבר לא פעל ברקע, לא נראה שום דבר חריג, הזכרון לא מלא, גם לא האחסון. סגרתי אותו, הוא התקרר די מהר.
פתחתי שוב, וליתר בטחון גיביתי את ה ווצאפ. התחמם מעט בפעולה הזאת. מאז הוא קר. אגב, המכשיר לא נוטה להתחמם, גם לא בשיחות ארוכות, שאז מתחמם רק מעט.
במכשירים קודמים, היתה אפשרות לקרר אותו, בזה אני לא מוצאת את האפשרות הזאת.
מה יכול לגרום לחימום, והאם יש דרך לקרר אותו חוץ מסגירתו?
המכשיר בן כשמונה חודשים, שימוש רגיל ללא משחקים. לא התקנתי כלום לאחרונה.
סמסונג גלקסי S20, אנדרואיד 11 OUI 3.1. כלומר, הוא מעודכן.
אשמח לתגובה.
תודה.

em28

Well-known member
מכשיר שעובד מתחמם !
כדי לבדוק אם זו התחממות של המעבד, הסוללה או סתם התחממות עקב זה שהמסך דולק ממליץ להתקין אפליקציה כמו Cpu Monitor, שיכולה להציג את טמפרטורת המעבד והסוללה.
כעיקרון רוב המעבדים יכולים להגיע ל-80-90 מעלות במאמץ, טמפרטורת סוללה של 60 ומעלה היא בעייתית, ועם התחממות עקב מסך שפועל רצוף אין הרבה מה לעשות.

evike

Well-known member
מנהל
תודה, אענה כאן לכולם.
ראשית, אחדד את השאלה שלי, כי נראה לי שלא הובנה לחלוטין.
המכשיר היה סגור לחלוטין, וההתחממות קרתה כמה דקות לאחר שפתחתי אותו, ללא שום פעולה חריגה. רק בדיקת מיילים וכד'.
המסך היה פתוח בשביל הבדיקה, על כ 50% מהבהירות. ההתחממות נמשכה גם לאחר סגירת המסך ויציאה ממה שהיה פתוח.
לא התקנתי משהו חדש, לא שיחקתי בשום משחק, לא שוחחתי עם אף אחד, למעשה כל האפשרויות לבעיה שבדקתי באתרים שהצעתם לי, לא התקיימו.
מכשיר מעודכן, בלי משהו שעבד ברקע, לא מלא, כלום. פתחתי אותו, וכמעט ישר התחמם. משהו שלא הכרתי באף מכשיר.
אומנם כרגע המכשיר כבר לא חם לאחר שסגרתי לכמה דקות ונתתי לו להתקרר, עדיין לא ברור לי מה קרה.
התקנתי את CPU MONITOR, הכל עמד על ירוק, ממוצע החום הוא כ 33 עד 35 מעלות. מקווה שלא יתחמם שוב, ואם כן, אבדוק באפליקציה.
לא מצאתי באפליקציה אפשרות לקירור, או שאולי פספסתי, או שיופיע כשהמכשיר יתחמם.

לוייםLEVIM

Well-known member
תודה, אענה כאן לכולם.
המכשיר היה סגור לחלוטין, וההתחממות קרתה כמה דקות לאחר שפתחתי אותו, ללא שום פעולה חריגה. רק בדיקת מיילים וכד'.
המסך היה פתוח בשביל הבדיקה, על כ 50% מהבהירות. ההתחממות נמשכה גם לאחר סגירת המסך ויציאה ממה שהיה פתוח.
לא התקנתי משהו חדש, לא שיחקתי בשום משחק, לא שוחחתי עם אף אחד, למעשה כל האפשרויות לבעיה שבדקתי באתרים שהצעתם לי, לא התקיימו.
מכשיר מעודכן, בלי משהו שעבד ברקע, לא מלא, כלום. פתחתי אותו, וכמעט ישר התחמם. משהו שלא הכרתי באף מכשיר.
אומנם כרגע המכשיר כבר לא חם לאחר שסגרתי לכמה דקות ונתתי לו להתקרר, עדיין לא ברור לי מה קרה.
התקנתי את CPU MONITOR, הכל עמד על ירוק, ממוצע החום הוא כ 33 עד 35 מעלות. מקווה שלא יתחמם שוב, ואם כן, אבדוק באפליקציה.
אפליקציות לקירור סמארטפונים

evike

Well-known member
מנהל
תודה.
בינתיים החום לא חזר על עצמו. מה היה שם, רק הפון יודע...

em28

Well-known member
תודה, אענה כאן לכולם.
אין באפליקציה אפשרות לקירור - כי האפליקציות שמתיימרות לקרר את המכשיר זה חרטא,
הן פשוט סוגרות את כל היישומים (ואנדרואיד פותח אותם ברקע מחדש).

למעלה