חמצון
אומגה 3 שהתחמצן פשוט אינו יעיל עוד. אינני יודע אם הוא מזיק אבל כמדומני לא. מונעים את החמצון של הקרלסון ע"י אחסון במקום קר וחשוך דהיינו במקרר (מעלה את השאלה המיתולוגית - האם האור נכבה אחרי שאנחנו סוגרים את הדלת
) וסגירת הפקק היטב וכן שימוש תוך זמן קצר. אצלי בקבוק נגמר תוך כחודש וחצי וזה נראה סביר. מי שנותן מעט שמן - עדיף לו לקנות בקבוקים קטנים יותר. ב- 20 ק"ג, אגב, אפשר לעלות עד 3 כפיות ביום. זה המקום להזכיר שהיתרון של קפסולות הוא שכל עוד הן מאוחסנות במקרר, פוטנציאל ההתחמצנות שלהן קטן בהרבה וזה יתרון גדול. ויטמין E נמצא בשמן לעיכוב החמצון. מוסיפים לילד ויטמין E כדי להפחית חמצון של השמם בתוך הגוף, כך שזה לא כל כך קשור.