התחמקויות והגנות ג'אב בתאילנדי

התחמקויות והגנות ג'אב בתאילנדי

קבלו כמה תמונות של התחמקויות והגנות של ג'אב בתאילנדי האם חלק מההדגמות בתמונות מוכרות לכם? ואתם עושים במכון? יניב

חמיקה מאגרוף ישר

למעט תמונה 3 בה המתגונן מקשיט גבו לאחור, אני יכל לזהות את כל הטכניקות הנ"ל גם מהקיק-בוקס שלנו(במהדורות דומות מה יותר, מה פחות). הזזה של אחת הכתפיים עד לקו המרכז של היריב שממנו יוצא אגרוף ישר תאפשר לנו לחמוק על ציר ה- X , בתנועת גוף ולעיתים (אם נספיק) אף בתנועת רגליים... צלילה מתחת לאגרוף היא עוד ורסיה של עבודה ב- LOW LINE (מתחת להתקפה) אבל תוך שמירה על אותם כיווני ואותן עקרונות תנועה.

yasminel

New member
יש לזכור כי ההגנות ג'אב במוי תאי

השתנו מאד מאז שנות ה 20 של המאה ה 20... כאשר נכנסו כפפות איגרוף נוספו המון הגנות ידיים למוי תאי, הגנות של איגרוף קלאסי.... אך עדיין, ישנם הגנות רבות של איגרוף קלאסי שלא מיישמים במוי תאי עכב נוכחותו של המרפק... למשל הגנות כמו מכה קטנה על הכפפה של היריב בזמן שהוא נותן אגרוף, מכה שנותנת קונטרה. במוי תאי עדיף לעשות תנועה של "ציפורני חתול" בשביל להמנע מהמרפק שעלול לבוא אחרי הג'אב. אותו דבר לגבי מכות מעגליות, במוי תאי משתמשים הרבה בהגנת יד ישרה (כך שהיד נוגעת ברקה בכדי להגן עליה) נגד מכות מעגליות בכדי להמנע ממהמרפק. לעומת איגרוף שמספיק להציב באזור הרקה את הכפפה בכדי להגן על עצמך. גם כן הגנות של ידיים מוצלבות, אשר מגנים לא רק מאגרופים אלא גם ממרפקים, הגנות אלו לא קיימות באיגרוף או קיקבוקס. אמנם ההגנות מרפק מסרבלות את העבודת מוי תאי, אך עושים אותה הרבה יותר מתוחכמת מקיקבוקס או איגרוף (אותו דבר לגבי הקלינץ')... לכן חבל שבארץ הורידו את המרפקים, הם מאד חשובים בכדי להבין את המוי תאי האמיתי, המסובך שדורש אימון של שנים.... עם החוקים שבארץ כל אחד שמתאמן חצי שנה בצורה רצינית יכול לעלות לקרב ולתת קרב נחמד מאד, וזה חבל, הלוחמים האמיתיים הם הלוחמים בלב ובנשמה- והם הלוחמים שמסוגלים להלחם עם המרפק והקלינץ' והכל, כמו חוקים בארץ, או הקרבות קיקבוקס האלה הולכים בלחימה משולבת... שום דבר לא עושה את הלוחמים האלה מיוחד (חוץ מהאומץ של לעלות לזירה) מפחינה טכנית. יום טוב

COGAN BENY

New member
מסכים איתך

ופועל בעניין הכנסת המרפקים לקרבות, כבר היו בארץ קרבות עם מרפקים, והבינלאומים שלנו בחול עולים עם מרפקים וברכיים לראש, מה שלא טריוויאלי בארץ. מתכוננת תחרות קטנה ואיכותית, אשר בה יהיו גם קרבות עם מרפקים, הפוסטר עוד יפורסם....

RoyceGracie

New member
שכחתי לכתוב, אני כתבתי את ההודעה

הזאת.... פשוט מבית של חבר שלי... זאב

למעלה