התחמקות מתשלום

boaz 057

New member
התחמקות מתשלום

רכבי נגנב לפני כחודש וחצי,כידוע כל התחשיבים נערכים היום בהתאם למחירון לוי יצחק.לכמה אנשים מוכר הסעיף שווי שימוש שבגינו ניתן להוריד מהפיצוי??? מחר יכתוב המשורר הורדה בגין צבע רכב ומחרתיים ארץ הייצור!!!!

תגובה ../images/Emo150.gif א ל י

מחירון לוי יצחק הוא בסך הכל " קנה מידה " למחיר הרכב. עפ"י הרשום במחירון - זה הבסיס לחישוב. מתוך הבסיס הזה יש לקחת בחשבון - מספר הק"מ שעבר הרכב ביחס לגילו, מצב התאונות אם היו, מצב תחזוקה כללי, בעלים קודמים - כל אלה הם המשפיעים על מחיר הרכב. תסכים איתי שאם יש 2 רכבים זהים לחלוטין - אבל אחד שנסע 100,000 ק"מ והיו לו 5 בעלים קודמים בתקופה של שנתיים - מחירו אינו זהה לרכב דומה אחר שנסע רק 20,000 ק"מ והוא הבעלים הראשון. לכן, אם לא נראה לך התחשיב של שמאי חברת הביטוח שלך - קח לך שמאי אחר על חשבונך שיעירך את שווי הרכב שלך ותגיש לחברת הביטוח שלך. אם לא יקבלו את טענת השמאי שלך - או שיהיה בורר ביניהם או שהתיק יגיע לבית משפט ושם תהייה הכרעה. לצורך ההערה שלך לגבי ארץ מוצא / ייצור - זכור לך רכב מסוג דלתא?.... גם לה היה מחיר במחירון לוי יצחק - אתה חושב שמישהו שילם עפ"י מחירון זה לרכב זה ?

עופר

New member
אז זהו שיש הוראה שלבועז מורידים 25%

סתם .. איזה רכב זה , סוג , תוצרת ושנת יצור ? כמה ידיים עבר ? וכמה ק"מ ?

shota

New member
אז מה שבעצם אתה אומר אלי

זה שניתן להתישב במצב של הרכב בשוק ? יש לי רכב ששווה 28000 אבל קשה מאוד למצוא אותו ואם יש אז אחרי שאסי. בת'חלס בשוק משלמים עליו 5 אלף מעל המחירון המשוקלל. אז אם יגנבו לי את הרכב או טוטאלוס אז החברה תשלם לי 33000 ?

תגובה ../images/Emo150.gif א ל י

אכן, שווי הרכב נמדד עפ"י השוק שלו עכשיו לך למצוא שמאי טוב שייאשר את דבריך - ואם לא ישלמו - יש בית משפט. לשכן שלי יש פורד אסקורט שנת 1978 - אין לו מחיר במחירון - הוא יד ראשונה 80,000 ק"מ ללא תאונות כלל. כמה אתה חושב מגיע לו אם במידה ומישהו ייכנס לו ברכב ויהרוס אותו? לי בכלל נראה שרכב כזה מעריכים עפ"י משקל.

pol101

New member
אם אתה מעוניין לקבל

על הרכב שלך 33000 ש"ח במקרה טוטל לוס גש להוא שמוציא את המחירון - כן , לוי יצחק תבקש דו"ח הערכה לחברת הביטוח,תשלם עבור הדו"ח ולאחר מכן גם ייתכן שתוספת עבור המקיף ,וכך תוכל לישון בשקט כי המחיר שלך (כמעט) מובטח

הערכת שווי רכב ריאלי

שלום, אמנם יש כללים לתחשיב שווי רכב אך יחד עם זאת יש מקום לשיקול דעת של שמאי שיכול גם להוסיף לשווי הנקוב לפי נתוני הרכב הספציפי,למשל תוספות מיוחדות,מצבו של הרכב הספציפי,תיקונים שהושקעו בו במיוחד בתקופה הקרובה לגניבתו ועוד ועוד. מומלץ לכן לפנות לקבלת חוות דעת של מומחים. אבי יועץ להגנת זכויות מבוטחים. [email protected]

למעלה