התחצפות והרבצות

תלמ 300807

New member
התחצפות והרבצות

שלום שוב רציתי לשאול האם בגיל 3 מדברים כבר על התחצפות ? אני מרגישה כאילו שבני מתחצף אליי ואני לא יודעת איך להגיב לזה . הרבה דברים שאני מבקשת ממנו לעשות הוא עונה לי "לא ולא " וזה די מעצבן הסגנון שהוא אומר זאת ,או כשאני מציעה לו משהו והוא אומר "לא רוצה" או "לא" צועק ,אני מבקשת או אומרת "לא תודה" ואז הוא חוזר אחריי "לא תודה". במקרה של הצעה אז אני מציעה שוב והוא כבר מבין את הרמז . אבל לפעמים אני שמה לב שהוא בכוונה לא משתף פעולה ,וקולט שאני מחכה לתשובה מנומסת אז הוא מתעקש על התשובה זלו . כל אלה בקטנה . מה שהכי בעייתי לי זה כשהוא מרביץ נושך וכו' (והוא עושה זאת לא מעט) אז אני אומרת ומרחיקה "לא נושכים " "מלטפים מנשקים" לא מרביצים וכו' אז לפעמים הוא מתרצה ,לפעמים מנסה שוב ואומר בתוקף "כן מרביצים " וכו' . וכשאני מנסה להתרחק ממנו כי "לא נעים לי עכשיו לידך כשאתה ככה " אז הוא פשוט רודף אחריי אני מרחיקה והוארודף אחריי ,זה נפתר (לצערי) רק כשאני נכנסת לחדר ופשוט סוגרת את הדלת הוא מנסה לפתוח ולא מצליח ואז כבר יורד לו האויר והוא בוכה ,אז אני מבינה שהפנים ופותחת את הדלת ואז הוא מתרצה ו"מאשר" שלא מרביצים ,נושכים ועוד אז מתחבקים וחוזרים לפעילות. האם אני פועלת נכון ? אני אנסה לחשוב על עוד דוגמאות בקשר ל"התחצפות" . תודה

למעלה