התחצפות להורים

Gizelo4ka

New member
התחצפות להורים

שלום רב, אני אמא לילדה בת 7 וילד בן 3. הילדה היא ילדה טובה אבל יד לה בעיה כשאני מבקשת ממנה משהו או לא מרשה לה משהו היא עונה בחוצפה כמו "לא רוצה" "לא בא לי" וכן הלאה. היא גם מרימה את הטונים שלה. מה עושים?

Rinat 789

New member
בתך מראה סימנים של עצמאות בנוסח גיל ההתבגרות

גם בתי כזו...מגיל צעיר מאוד. למדתי שאין ברירה אלא להסביר לה בצורה בוגרת מדוע כן צריך, או למצוא דרך ביניים כדי להגיע להסכם משותף אם זה למשל בנוגע לשעת הכנת שעורי הבית וכדומה לא שזה עובד טיפ טיפ.... אבל הכי חשוב להשתדל לא להגיע למריבות .... אלא אם כן הגיעו מים עד נפש

Gizelo4ka

New member
הגיעו מים עד נפש

הגיעו מים עד נפש ועוד איך הגיעו. אני כבר על סף יאוש מוחלט

עדיין לא גיל ההבגרות...

הומנם נישמע כמו סימנים של גיל ההתבגרות, אבל הילדה עדיין צעירה מידי, לכן מדובר בחוצפה, חוסר כבוד וחוסר גבולות. הורים רבים היום מוצאים עצמם חסרי הונים כאשר דרכי חינוך שטלתניות ואפילו אלימות כבר יצאו מהחוק, ומצד שני הם אינם יודעים דרכים נעימות לשמור על הסדר, על החוקים והגבולות ועל הכבוד בבית. לצערי בהודעה קצרה בפורום, ללא פרטים נוספים איני יכולה לתת כלים נוספים. אך אני ממליצה בחום ללכת לקבוצת הורים של מכון אדלר. ניתן ללמוד שם דרכי חינוך יעילות ומכבדות שעוזרות לשמור על הסדר והיחסים בבית. כמובן שאפשר גם לקנות ספרות בנושא, או ללכת לפגישות אישיות. דבר אחד חשוב הוא שאם זה המצב בגיל 7, ולא יכול שום שיני, בגיל ההתבגרות האמיתי יהיה הרבה יותר גרוע.

לא להסכים

הילדים שלנו בודקים תמיד מה אפשר להגיד, למרות שבאמת היא אולי לא רוצה ואולי באמת לא בא לה, אבל בכל זאת יש איזה חוקים בבית (מעבר למשא ומתן על הדבר עצמו) של איך לדבר ואיך לענות ובאיזה טונים, ואת צריכה להגיד איך את מצפה שהיא תענה לך ולומר שאלו החוקים בבית, חשוב שלא תהיי עצבנית כשאת מדברת אלא ברורה וחד משמעית. צריך לשבת איתה לפני רצוי כל המשפחה בישיבה משפחתית ולקבוע ביחד חוקים, להראות להם שהמשפחה משמשת כמיני חברה, וכשמישהו פוגע באחד ולא מציית לחוקים הוא פוגע בכולם. לראות איזה חוקים היא חושבת שצריכים להיות, זה מאד עוזר.

Rinat 789

New member
אז זהו שכיום...יש הרבה הורים גרושים

ואז גם כשאני מנסה לדבר עם אביה לידה - בנוגע להתנהגותה של בתי , היא מנסה לתפוס את תשומת לבו. ואני מבינה אותה, כשסוף סוף יוצא לה לראות אותו - ברור שתרצה מלוא תשומת הלב גם אם זה כמה שפחות הכנת שעורים שרק מתרבים ומתרבים ומתרבים.... בתאכ'לס גם כשסכמתי דברים עם האקס שלי בנוכחותה, אמנם בתחילה עמדה בזה...אך מהר מאוד - זה המשיך למלחמות....הדור של היום לא מסופק , זה על בטוח ואני לא מאמינה שיד נוקשה תצליח להובילו לדרך הישר - צריך דרך ביניים...והלוואי ונגיע לכך

Gizelo4ka

New member
פירוט הבעיה

תודה לכולכם על הטיפים קודם כל. דבר נוסף אני משתדלת להסביר לה שזה לא נעים ולא יפה ולא מוכנה שהיא תדבר איתי ככה (לא רק איתי זה קורה גם עם סבתות לצערי כשהיא לא מרוצה ממשהו או לא מקבלת משהו היא צועקת). לעיתים אני פשוט מודיעה לה שאני לא מוכנה לדבר איתה בכלל אם היא מדברת איתי בטון כזה או שלא מקשיבה (אני מרגישה שאם אני אמשיך זה יתדרדר לצעקות ועצבים - והיו מקרים). לפעמים זה עוזר ולפעמים לא. ניסיתי להעניש - לא לתת טלויזיה לא לתת מחשב אבל אם כל זה שהיא אוהבת דברים אלה זה לא ממש משפיע. ניסיתי גם לבלות איתה יותר זמן לעשות פעילויות משותפות למשל לפני כמה ימים הכנו עוגת גבינה לקראת החג אתמול ליוותי אותה למסיבת החומש שלה. אני גם משתדלת לנסוע איתה לכל הטיולים אבל לא תמיד מסתדר כי אני עובדת הרבה שעות חוזרת עייפה וכו' אולי זה יסביר את התמונה יותר טוב

Gizelo4ka

New member
תוספת

בעלי מנסה גם לתת לה לשמוע שיעורים של הרב לייטמן שמיועדים לילדים וגם שיעורים עם גלעד היא מאוד אוהבת אבל איך אפשר לגרום לה ליישם את מה שהיא לומדת ואגב נורא מתלהבת מזה. ברור לי שגם הגישה שלי מוטעת באיזשהו מקום כי אולי גם אני לא מוכנה לוותר על האגו שלי כי לא מתאים לי שהיא מדברת איתי ככה כי הרי אני האמא והיא "סך הכל" ילדה קטנה. הבעיה היא להתגבר על זה. בקיצור הצילו!!!!

sombol1

New member
לא פשוט...היא מושפעת ממשהו אולי ?

ילדים מאוד מושפעים מהסביבה ילדים שהיא רואה ? תוכניות טלויזיה ? שכנים או בני משפחה ? אני בעד לדרוש ממנה בתקיפות ולתת דוגמא לדבר איתה בגבוה העיניים להסביר לה שגם את עייפה וגם את לפעמים רוצה להתפרץ ולהתנהג בצורה רעה אבל את מתאפקת ועוצרת את היצר הזה שלך ושכך מתנהגים אנשים בוגרים ומנוסים וחכמים ושמהתנהגות הזו מרוויחים - היא צריכה להרוויח לדבר כמה שיותר לשבת יחד בארוחות ערב סביב שולחן ולדבר לפני השינה אולי עם סיפור או משהו ולדבר להראות דוגמאות על ההתנהגות שלך ושל בעלך אם היא תראה שהיא תרוויח מזה ושיש אפשרויות אחרות לביטוי אז היא תרצה בעצמה להשתנות לא קל אני לא מהמומחים פה אבל שיהיה המון בהצלחה !! וחג שמח !!

תחקי אותה

כשהיר מדברת ככה תחקי אותה במדויק, שוב בלי עצבים, זה יכול לשקף לה בדיוק איך היא מתנהגת ואז תשאלי אותה אם היא היה לה נעים אם את היית מדברת אליה כך. עם הילדים שלי זה עבד. תדוווחי לי :)

Gizelo4ka

New member
חיקוי

אני אנסה אבל מקוה שלא נגיע למצב זה כי דוקא יום ואתמול היה בסדר אישהו. אגב, טלי, אני לא מצליחה לאשר אותך כחברה בפרופיל לא נותן לי איך עושים את זה?

Gizelo4ka

New member
חברות

כי בסופו של דבר הצלחתי

Gizelo4ka

New member
לחקות אותה

ניסיתי זה לא היה יעיל בכלל זה רק עצבן אותה עוד יותר. אני דיי מיואשת. כבר ניסינו לדבר הסברתי לה כללים שיש בבית ואם יהיה בבית נחמד גם לה יהיה נחמד והיא תזכה לכל מיני פרסים. ניסיתי לא לדבר איתה כשהיא מדברת ועונה לא יפה לא עוזר היא ממשיכה בשלה ומדברת איתי בצורה מאוד מאוד לא נעימה. הבוקר בכלל כשבאתי להעיר אותה אפילו לא הספקתי לגעת בה ישר צעקה וגערה ובעצם רציתי לגשת אליה בעדינות ללטף שיהיה לה יותר נעים לקום ודווקא אתמול בערב הלכה לישון יפה והקשיבה וישבתי לידה קצת כמו שהיא אוהבת. בהמשך הבוקר ניסינו למצוא טייץ לשים מתחת החצאית ולא הצלחתי למצוא למרות שזכרתי שהנחתי אותו בארון וכנראה מהלחץ של הבוקר שכחתי איפה אמרתי לה שאני לא מוצאת ושוב צעקה "ממש!!! אני ראיתי שיש בארון" אני התעצבנתי כמובן ושאלתי למה היא מדברת איתי לא יפה והיא הסבירה שלא נתתי לה טייץ לכן היא כעסה עליי (ככה בצורה רגועה ללא שום בושה....). אני נואשת לגמרי ולא מבינה מה היה כאן לא בסדר. אולי צריך לפנות איתה ליעוץ מקצועי או משהו. ניסיתי באמת להיות רגועה והכל היה מוכן מהערב - (יש חולצת בית ספר לא צריך לבחור שעות) חוץ מהטייץ הארור (סליחה על הביטוי). בקיצור אני כותבת ובוכה ככה ש.... תודה על ההקשבה והעזרה שכבר נתתם...

Rinat 789

New member
אני לא חושבת שאפשר לצפות מהילד להחליף את טבעו

בסופו של דבר זה גם תלוי במה שאנו משדרים לילד, אבל גם בגנים, סביבה, הורמונים...הכל ביחד. אני חושבת שיש מצב שזו תקופה שתעבור אך זה גם תלוי בהשפעת הסביבה ובהחלט מחזיקה לבתך אצבעות וכמובן לך :)

Gizelo4ka

New member
לצערי אין שיפור

כל פעם שהיא לא מרצה היא ממשיכה להתחצף. היא אחרי זה מתנצלת שהיא לא התכוונה ולא תעשה את זה שוב ואחרי זה שוב הכל אותו דבר. לא נתנו מה שהיא בקשה מתחצפת בקשו לעשות משהו היא לא עושה ומתחצפת... היום בבוקר בקשתי לכבות טלויזיה וללכת להתלבש - התחצפה למרות שבאתי אליה בצורה שקטה ועדינה עם ליטוף וחיבוק. אני הבנתי מה הבעיה היא מאוד פזיזה במסקנות. היא מכניסה לעצמה משהו לראש ופועלת על סמך זה אחרי זה בוכה שהיא לא ידעה ולא הבינה. כמה הסברתי לה שאני לא מחליטה סתם דברים יש לי סיבהוזנ תמיד לטובתה והיא אחרי זה אומרת לי לא ידעתי לא הבנתי לא שמעתי וכו' אבל הרגע כבר אבוד כבר הייתה חוצפה והייתה צעקה ובכי ועונש.... בקיצור.... האם הייתי אמורה לוותר לה על הטלויזיה ולעזוב אותה בשקט??? כי הבוקר בסופו של דבר זה מה שגרם לבלגן. אגב אני תמיד דואגת להבהיר לה שאני אוהבת אותה בכל מצב ובכל התנהגות וגם כשאני כועסת.

למעלה