התחרפנות קלילה....

התחרפנות קלילה.... ../images/Emo9.gif

שלום שבת חבריי המלומדים, זקוקה לסיוע ביישור המחשבות ברשותכם... שנים שאני לא זוכרת חלומות, וכבר התרגלתי לעובדה הזו (קורה, קרה, יקרה...) עד כאן נתוני הפתיחה לסוגיה כבר שנים (כנראה...) שאני מחפשת לי מורה לציור ורק מחכה לסימן ה"נכון" שיבוא וינחה אותי, וכמו שאני מסבירה לעצמי אסביר גם לכם מלומדיי. אני גרה באשקלון ויש בספיר קורס שמציע לימודי אומנות שכולל ממש את כל מה שאיי פעם חלמתי עליו בתחום האומנותי, אבל משהו לא הסתדר לי בראש (ובלב...) ולכן לא ניגשתי לשם בכלל עד עתה. לפני כשבועיים, משהו משך אותי להכנס לגלריה שבה אני קונה את כל הציוד שאני זקוקה לו בתחום הציור (שהתחלתי עצמאית בבית
), ושם למרבה הפלא וההפתעה חיכה לי איש מדהים שהוא במקרה לגמרי גם מורה לציור שגר ומעביר שיעורים במרחק שני מטרים מהבית שלי
"יוריקה"
. האסימון נפל תוך שניות ומן הסתם מצאתי עצמי מדסקסת איתו סוגיות בנושא. בין היתר גם קבעתי איתו שאני מגיעה ביום ג' (פעמיים כי טוב?...) לשיעור "דוגמא" על מנת להתרשם. אחסוך מכם את תיאורי ההתרגשות שעטפה אותי בחום במשך שעתיים שהסתובבתי שם בסטודיו שלו, אבל וואלה הבנתי, קיבלתי את המסר בשתי ידיים אוהבות ומלאות הודיה. אז מה אני רוצה מכם? או... אני ממש שמחה ששאלתם
אני כבר שבוע וחצי חולמת על ציורים שבאים וכמו "מתקיפים" אותי בכל החזיתות, ואין לי שמץ של מושג איך אני מעבדת את מה שהתת מודע שלי מנסה לומר לי. זה כאילו שאחרי שנים של הליכה עיוורת במדבר, הכל מתחיל לצוף - ובהן צדק!!! אני לא ממש עושה כלום בכדי שזה יקרה, זה פשוט "בא". ושוב להזכירכם, אני לא רגילה לחלום (או יותר נכון לזכור את החלומות שלי....) וראבק הם עכשיו כל כך מוחשיים
האינטואיציה שלי מחודדת כמו אנ'לאיודעת מה, ובכל פעם שאני פונה לסבא היקר שלי בבקשה לעזרה ופירוש, הוא פשוט יושב לו שמה מולי, ידיו שלובות וחיוך מליון הדולר (המוכר והאהוב) שלו מציף את פניו. כמה שנים לפני שנפטר הוא ישב לימיני ולימד אותי איך לאחוז עפרון... וגם היום, כשאני מחזיקה עפרון או מכחול הוא שם לצידי מנחה ומחייך... ברור לי שכל הציורים שבאים בחלום הם מסר של התת מודע, ואני האחרונה שתבקש "פירוש" לחלומות... וברור לי כשמש, שכנראה זה המסלול שיועדתי ללכת בו, אבל משהו מרגיש חסר פה (ומאוד יכול להיות שזו האמונה שלי בעצמי...), הכל הסתדר בכיוון של חומר, כך שלמרות שאני לא עובדת עכשיו, לא חסר לי כסף למחיה ברוך השם
, "פתאום" אחרי כ"כ הרבה זמן מצאתי את מי שידריך אותי... ההורים שלי, שעד כה מאוד תמכו מהפן החומרי, מאוד לא שמחים עם הרצון להפוך את האהבה האומנותית שלי לדרך חיים ומקור פרנסה (כי ככה מאוד קשה להתפרנס....) אבל הבנתי שזה רק עוד מסר שהגיע הזמן להתנתק מה"תלות" הזו (אה הילה? איך אני?
). ומנגד גיליתי בבנזוג שלי את כל התמיכה והעידוד שאי פעם יכלתי לבקש... מה... זה כזה @שוט?

יש לך את כל התשובות../images/Emo6.gif

כן זה כזה פשוט... תמיכה של בן הזוג זה הדבר הכי חשוב כאן- כי אם הורים מפריעים לנו להגיע לייעוד, אז כן צריך לנתק שם את חבל התבור. המון הצלחה לשנה טובה ומאושרת באהבה אריאלה

כולה 24 שעות עברו... וכ"כ הרבה קרה מאז

קודם כל תודה רבה
ההורים "קפצו לביקור" בשעות הערב, ועושה רושם שההתנתקות מהם נכנסה להילוך מתקדם יותר. בסופו של דבר אני דיי מקבלת את מה שביקשתי/רציתי - וזה העיקר לא? רק מוזר לי שבגילי המופלג, עם זה אני מתמודדת... לתומי חשבתי שתפקידנו כהורים הוא בין היתר לעודד את הילדים להגשים את היעוד שלהם לא? (ואם אפשר גם לעזור)... והבוקר (אחרי לילה של שיחות מדהימות עם הבנזוג) זכיתי בהתחלה של אותה הגשמה עצמית... שיעור ציור (אמיתי...) ראשון, ככה שהאדרנלין עדיין מבעבע לי בגוף
דיברתם פה בשבוע שעבר על המעבר למימדים, וההכנה לשנה מסויימת.... ואני היום נזכרת שלפני כמה שנים, אמרה לי מתקשרת אחת, שנולדתי לגלגול של התבוננות (והניחה לי להבין את המשמעות של זה בכוחות עצמי). בהתחלה ברור שזה נשמע לי הכי מגוחך שבעולם... כאילו... אחת עם טמפרמנט של כדור אש... התבוננות... פחחחח
אבל ככל שאני מעמיקה בזה, אני מגיעה להבנה אחרת לגמרי, ואני מבינה שהחיים שלי מנתבים עצמם (ואותי כמובן) בדיוק לזה... מעניינים לאללה החיים האלו אה?
שתהיה שנה מופלאה וקסומה

נשמה השיעורים מול הורים

לא מסתיימים כנראה גם כשאנחנו מזדקנים. תזכרי שפעמים רבות ההורים שלנו מגבילים אותנו מתוך חרדות שהם מחזיקים בעצמם - לגבי החיים שלהם. החוכמה היא להיות הדגם המשודרג - כלומר לא לשכפל את התקיעות שלהם אלא להתפתח.... ככל שתתמלאי באמונה לגבי הדרך שלך - הסביבה פחות תשקף את הספק שלך - ואז תרגישי קבלה מוחלטת של מה שאת עושה מצד ההורים ושאר בני המשפחה. שולחת לך אהבה והצלחה.

כנראה ששכחתי קצת...

את כל העניין של ההשתקפות מהסביבה, בעיקר מזו הקרובה
ובדיוק על זה (בין היתר) דיברתי עם הבנזוג... על הפחדים שלהם והתקיעות שלהם, והצרכים שלי מול כל זה... אז השנה אני חושבת שאני "צריכה" להוסיף עוד בקשה לשנה הקרובה - חיזוק האמונה בדרך
כל כך תודה

למעלה