התחרשתי לפני שנתיים

igalim

New member
התחרשתי לפני שנתיים

התחרשתי לפני שנתיים עקב תאונת עבודה לא למדתי שפת ידיים ואהי לצערי לא מסוגל לקרוא שפתיים

צלף

New member
אני מציע לך לפנות לבקול

לשאול שאלות ולקבל תשובות... קריאת שפתיים - אפשר ללמוד עם קלינאית תיקשורת, וארגון בקול ארגן קורס לקריאת שפתיים. עם שפת סימנים אפשר רק לדבר עם חרשים אן כאלו שיודעים שפת סימנים, רוב החרשים יודעים גם או רק לדבר ולשמוע תוך שימוש בשרידי שמיעה וקריאת שפתיים.

האם היית במוסד לביטוח לאומי?

הם עשויים להגיש לך את מירב העזרה שאתה צריך. אתה יכול לפנות גם ללשכה לשירותים חברתיים הקרובה באיזור מגוריך, והם עשויים להפנות אותך לדברים נוספים, כולל עזרה של קלינאית תקשורת, קורסים לקריאת שפתיים ועזרה במימון לרכישת מכשיר שמיעה (אם אין לך). עמוד על זכויותיך לקבלת עזרה מהמדינה.

igalim

New member
בירוקרטיה

העיניינים במדינה זזים מאוד לאט חוץ מזה לקח לי שנה וחצי רק לעכל את הבעייה ורק לא מזמן אני חושב על דרכים להתמודד איתה כבר נראה לי שהיה יותר פשוט להוולד חרש מאשר להתחרש בגיל כ"כ מאוחר. כך אני רואה מה אני מפסיד

הגיל, השמיעה, החיים בלי צלילים וקול

ל igalim היקר שלום וברכה, לפני כמה שנים היתה לי פגיעה קשה מאד בשמיעה, ולקח גם לי בערך שנה לעכל את הענין וללמוד להסתגל מחדש. זה באמת שבר מאד קשה. האם אתה התחרשת לגמרי או שיש לך קצת שמיעה? יש היום כל מני דברים שאפשר לעשות, וכדאי לך להיות בקשר עם אנשים במצב דומה, זה יכול לעזור גם מבחינת ההתמודדות והקשיים וגם מבחינת פתרונות שאנשים מצאו כדי להסתדר או להתמודד יותר טוב, יותר בקלות. בארגון בקול לדעתי יש התיחסות לאנשים שהתחרשו בגיל מבוגר יחסית, כמו לאחר ניתוחים, וכדומה, דהיינו כאלה שלא נולדו כך. אנא היה עמנו בקשר כאן, רוצים לדעת מה קורה אתך!

אני, כחרשת מלידה, יודעת שחיים הרבה

יותר קלים מחייך - אתה איבדת את השמיעה בגיל מבוגר, הדממה עוטפת אותך ומנתקת אותך מכל העולם. אוהב מוזיקה? מה הבעיה? - תשים את ידך על הטייפ ותחוש שהמוזיקה זורמת בין אצבעותיך. תלך לרקוד - תסתכל על רגלי הרוקדים האחרים ותחקה את צעדיהם. תיקח איתך תמיד עט ודף - עד שתלמד לקרוא שפתיים. ( גם לאחר כך זה רלוונטי ) תלך לחוג להתעמלות, תתעמל ותוציא את העצבים ממך. תקפיד להפגש עם לא יותר משניים - שלושה חברים בכל פעם, כך יהיה יותר קל לשוחח, גם לך וגם להם. אתה שף במטבח? קלי קלות! כשהמים רותחים, עולים האדים. כשהשמן רותח, מבעבעות הבועות בתוכו, מתיזים טיפת מים ואם השמן רותח בתגובה - סימן שכבר התחמם ומוכן לבישול. רוצה להתעורר בבוקר? תקנה מכשיר עם אור חזק המהבהב עם השמעת צלצול השעון המעורר. לאט לאט תלמד להתרגל ואף תאהב את חייך החדשים כמתחרש.

צלף

New member
עד גיל 19 קיבלתי שיעורי דיבור

אז איך להגיד אני התמחתי במשך ניעורי (מגיל 4 שאיבחנו) באיך להיות חירש/כבד שמיעה מיקצועי
, ובעצם תקופת התמחותי לא הסתימה ולא תסתיים לעולם... ואני מודה שלמתחרשים (כמוך) הרבה יותר קשה מאשר לנו, כי כל מה שלמדנו במשך שנים אתה צריך לדחוס בשנה שנתיים... אני מציע לך עוד פעם לפנות לבקול, הם מפתחים שני קורסים שנועדו עבורך אחד: זה קורס שיקום שמיעה, ששם מלמדים אותך כל מה שצריך לדעת על שמיעה ואבזרי עזר וטריקים ותחבולות שיקלו עליך את החיים, וקורס שני שהריצו אותו פעם אחת אבל בטח יפתחו עוד פעם אם תהיה התענינות, זה קורס ללמידת קריאת שפתיים. ותוכל להתיעץ בזקנים וזקנות ותיקים ומנוסים במקצוע חרשות שמסתובבים/ת בסביבה
הדוקטורט שלך בנושא מתחיל עכשיו

igalim

New member
אכן זה דוקטורט

פרוייקט השמיעה אכן הוא פרוייקט כמעט כמו תואר אקדמאי. למזלי הבנתי שחירשים מלידה גם לומדים לדבר ואני מדבר ברור אז אני רק לומד לתקשר עם הסביבה כך שאוכל להבין אותה כי אותי כבר מבינים עכשיו רק מעריכים כמה דבר פעוט כמו לשמוע כ"כ יקר..

למעלה