התחשק לי לספר תסיפור..

התחשק לי לספר תסיפור..

זה היה הפורום הכי מתאים לזה..
אני בחורה בת 22 ולפני 6 שנים אחי סיפר לי שהוא הומו,הייתי אז בת 16+-, הוא בן 24
אני ואחי תמיד היינו קשורים אחד לשנייה כמו אחים תאומים
כשהוא סיפר לי את זה, למרות גילי הצעיר, קיבלתי את זה ממש יפה והערכתי אותו עוד יותר שהוא סיפר לי
גם אמא שלי יודעת עליו ולא מפריע לה.. היא מקבלת אותו והוא מספר לה הכל
יש לו בן זוג כבר כמעט שנה, והם מאושרים וטוב להם והוא מספר לי הכל מה קורה בניהם
ואני ממש מאושרת בשבילו וטוב לי שטוב
הבעייה היא..שאבא שלי לא יודע כבר 6 שנים שאנחנו מסתירים ממנו, המידע הזה ממש מפחיד אותנו!
אנחנו מפחדים מהדעה של המשפחה, איך אבא שלי יקבל את זה כי הוא הכי אנטי הומואים ולסביות
וממש קשה לנו עם זה..
לפני כמה חודשים אני ואמא שלי ישבנו בפעם הראשונה עם הבן זוג שלו והכרנו אותו, בן אדם פשוט מדהים!
קשה לנו שהם לא יכולים לעשות שבת איתנו ביחד, סתם לבוא ולשבת איתנו, בזמן שאני כן יכולה להביא את חבר שלי הביתה
לפני חודש נכנסתי לעבודה חדשה והכרתי זוג לסביות
שאחת מהן אבא שלה לא מדבר איתה כי היא לסבית והשנייה ההורים שלה בכלל לא יודעים
ודיברתי איתן וסיפרתי להן, התחברתי אליהן בצורה כזאת כי אני מרגישה שאני באה בדיוק מהמקום שלהן
אנחנו החברות הכי טובות ואחת הסיבות לזה שהן לסביות ואני מתה עליהן והן זוג מדהים!!!!
מעצבן אותי שהיום לא יכולים לקבל את ההומואים והלסביות
שההורים לא מדברים עם הילדים שלהם בגלל הנטייה המינית שלהם.. שאתה צריך להתאים את עצמך לחברה בגלל שאתה אוהב נשים או גברים
אני לא רואה הבדל ביני לבין הומו או לסבית.. זה שאני בחורה אוהבת גברים וגבר אוהב גבר עושה אותו שונה?! ממש לא!!
להפך, זה עושה אותם לאנשים יותר מיוחדים, אנשים יותר טובים.
אני ואחי דיברנו אחרי שרבנו הוא אמר לי פחדתי שתספרי לאבא אמרתי לו אני לא אספר לו אני אוהבת אותו ואתה בן אדם מיוחד, הומואים הם אנשים יותר טובים מהסטרייטים
אני לא הולך לי באהבה..לפעמים "בא לי" להיות לסבית כי זה נראה לי עולם יפה יותר.. למרות שגם להן יש בעיות כמו לסטרייטים
אני לא אוהבת את הסטיגמה הזאת שקיימת.. למה אתם צריכים לקים את מצעד הגאווה? במה אתם שונים מהסטרייטים? זה כמו שאנחנו הסטרייטים נעשה איזה מצעד
למה לכם יש מועדונים רק של הומואים ולסביות? זה כמו שלסטרייטים יהיה מועדון רק של סטרייטים שהומואים ולסביות לא נכנסים אליו
כל בן אדם ומה שהוא בחר לעצמו או שנולד לבחירה הזאת..
אני תמיד בדעה של קודם להכיר את הבן אדם ואז לשפוט אותו... לא לשפוט ואז להכיר.. ככה תהיה בן אדם טוב יותר!
מאחלת לכם רק אושר וימים טובים..!!!!!

כאן הם

New member
לא ברור מה הפחד מאבא

אז למה בדיוק אתם לא מספרים לאבא? סיפרת הכל, בצורה יפה, אבל לא הסברת מה הבעיה/פחד עם לספר לאבא?

האם אבא הומופוב? אלים?

מה שקורה עם כל אלו שיש רושם שהם יקבלו את ה"בשורה" בצורה רעה, זה אחד מין השלוש:

- נפוץ: להפתעת כולם, התגובה תהיה סבירה. סבירה זה לא אומר שהוא יחבק ויספר לכולם בגאווה כמה שזה נהדר והוא תומך שיש לו בן הומו. רוב ההורים יש להם את התגובה ה"סבירה" הזו... של להיות "מאוכזבים" ... שזה לא אומר שהם יפגעו בילד שלהם או שינתקו קשר. משהו מאוד דומה לאכזבה שהילד לא גמר תיכון, או החליט לא להתחתן או התחתן ולא רוצה ילדים... וכולי וכולי. למעשה, רוב ההורים חווים "אכזבות" מרוב הילדים שלהם בנושאים שונים ומשונים.

- נפוץ עוד יותר: תגובה שלילית בהחלט... ואחרי כמה שנים, כמו שלקח לילד לצאת מהארון, לוקח גם להורים לצאת מהארון ולהיות סבירים (כמו המיקרה לעיל)... אם סיכוי להפיכת דעות ולהיות אוהדים גדולים של הילד. היציאה הזו מהארון של ההורים גם קוראת במיקרה הנפוץ למעלה.

- נדיר: תגובה שלילית לכל החיים. זה באמת נדיר.

תזכרי שברגע שכל אלו שיש להם משהו נגד הומואים, כשמתגלה להם שהילד שלהם, הצאצא שלהם, הוא הומו, אז יש להם פתאום צורך לחשוב על זה שוב. אם אבא שלך יש לו משהו נגד הומואים, אולי הוא יבין ברגע שהוא ידע.

את, אחיך ואמא שלך מכירים את האבא יותר טוב ממני ומכולם. אז ההחלטה שלך.

אם זה יהיה המקרה הנדיר והשלילי, לדעתי, זה לא נורא... כי עכשיו זה נורא במידה די גדולה.

רענן

יפה שאת תומכת באחיך

ויפה שפיתחת הסתכלות שוויונית על העולם ושמפריע לך שיש הורים שמסתכלים על ילדיהם רק לפי המראה ההומו/לסבית. בדיוק בגלל זה עדיין צריך את המצעדים: כי כרגע אין קבלה ואין שוויון ויש רבים שחושבים שלהט"בים (הומואים, לסביות, טרנס ובי) הם שוליים בחברה ואפשר להתעלם מהם. המצעד נועד לשדר מסר: אנחנו כאן ואי אפשר להתעלם מאיתנו. המסר מופנה גם לסטרייטים וגם ללהט"בים שמרגישים לבד בעולם. אגב, לא רק להט"בים באים למצעד. מגיע אליו כל אדם שרוצה לתמוך ורוצה לשדר שהגיע הזמן לשיוויון מלא. המשפחה שלי כבר מספר פעמים צעדו איתי במצעד
. ממליצה גם לך לתמוך ולצעוד עם אחיך בקיץ.

והרחבה קטנה על שוויון: כיום אין שוויון במדינה, ועדיין מפעם לפעם שומעים על איזה ח"כ עלוב שאומר שהומוסקסואליות היא מחלה. אחיך, אם יום אחד הוא ירצה להתחתן עם חבר שלו - לא יוכל לעשות את זה בארץ. להט"בים צעירים מרגישים לא מוגנים בבית הספר ויש מקרים של הומופוביה גם מצד מורות וצוות חינוכי אחר.

כנ"ל בנוגע למסיבות: כיום אין קבלה מספיקה וריקוד של זוג גברים במסיבה של סטרייטים יכול אפילו לגרור אלימות בחלק מהמקרים. עבור הלסביות: זוג נשים רוקד על רחבה וגם מתנשק גורר מבטים מזילי ריר מסטרייטים, כך שממש לא נעים לרקוד ליד גברים סטרייטים. חוץ מזה, יש חופש אדיר להיות במסיבה שיודעים בה שכל המשתתפים בה חולקים את אותה הזהות/הנטייה. שלא לדבר על זה שיש באוכלוסיה כ-10% הומואים ולסביות כך שמסיבות הן מקום טוב להכיר בהן.

מצטרפת איתך ומקווה שבעתיד כולם יקבלו את כולם ללא קשר לדת, גזע, מין או נטייה מינית ושלאט לאט נגלה שאין צורך במסיבות לקהילה בלבד.

שיהיה בהצלחה עם אחיך והאבא. ממליצה לטפטף את זה לאט לאט, להתחיל משינוי דעתו על הומואים באופן כללי (לספר לו על חבר הומו שיש לך, על זה שזה לא מחלה, על זה שזו נטייה מולדת וכו'). בכל מקרה, נשמע שלאחיך יש תמיכה משפחתית וזה חשוב מאוד.

למעלה