התטות לגבי חיסון שעלת

kaparu

New member
התטות לגבי חיסון שעלת

שלום לכולם ונעים מאוד.
אציין כאן בתחילה שאיני נגד חיסונים באופן עקרוני, אלא בעד להבין את כל ההשלכות שלהם, המשמעות שלהם, לחקור ולקבל החלטה מושכלת לפני ביצוע כל חיסון (גם לגבי ההחלטה העקרונית אם לבצע וגם לגבי מועד הביצוע). בגדול - למחלות "מסכנות חיים" אני נוטה לחסן, שוב, לאחר הבנת המשמעויות והסיכונים.

אני כעת בהריון. הומלץ לי על ביצוע חיסון לשעלת (כפי שמומלץ כעת לכל אישה בהריון), כדי שהנוגדנים יעברו לעובר ו"יגנו" עליו עד שיקבל את החיסון בעצמו (ועם האופן שבו אני נונת חיסונים - ככל הנראה שזה יהיה מאוחר יותר מהגיל שנהוג...) - כך שברמה העקרונית הייתי מעוניינת בחיסון לשעלת. גם מעדיפה לחסן את עצמי מאשר את התינוק.
אבל...

לפני כארבעה חודשים נפצעתי פציעה ממקור חלוד וקיבלתי חיסון טטנוס.
הבנתי שהחיסון של השעלת כולל גם טטנוס. נראה לי ממש מיותר להיחשף שוב לחיסון טטנוס (תקנו אותי אם אני טועה?)
ביררתי מול כל המקומות שנותנים את החיסון ובשום מקום אין חיסון מופרד...

מה עושים?

בשעלת הדילמה לא גדולה מדי

שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו.

נתונים מהשנים האחרונות מלמדים שחיידקי הפרטוסיס (הגורמים לשעלת ונתונים בחיסון) עברו הסתגלות / עמידות / אדפטציה והם כבר לא "מגיבים" לחיידק הקיים בחיסון.
חוסר יכולת זו של החיסון למנוע שעלת הביא לעליה משמעותית בתחלואה בשעלת במדינות המחסנות, גם בישראל, במהלך 15-20 השנים האחרונות, תחלואה הפוגעת יותר בפעוטות עד גיל שנה - אוכלוסייה יותר פגיעה ונתונה לסיבוכים (אולי הזנים המשוחלפים אוהבים יותר פעוטות?).

את מוזמנת לקרוא את דפי המידע המפורטים הן על השעלת והן על הטטנוס (לאחר שבחרת את החיסון המבוקש בטבלה, מתחת לריבוע הכחול עם הסיכום, את מקליקה על "המשך קריאה...").

קיימים חיסוני טטנוס ללא מרכיב השעלת - תבררי בדיוק מה נתנו לך, אולי כלל לא קיבלת את השעלת בכל מקרה.

בהצלחה!

kaparu

New member
תודה!

נראה לי שלא היה ברור - לא קיבלתי חיסון לשעלת אלא רק טטנוס מופרד משעלת. וההתלבטות עכשיו היא לגבי הכפילות של הטטנוס, כי אם אקח שעלת - אקבל גם טטנוס "על הדרך"....ולא בא לי סתם להכניס עוד טטנוס לגוף. ביררתי בכל מקום ואין להשיג חיסון שעלת ללא טטנוס.
אני אקרא גם את דפי המידע. תודה על ההפניות וההסבר, אשמח לשמוע עוד דעות

זורמים עם ההורים....

להלן מסר מאם שהתכתבה איתנו באימייל של העמותה, בנוגע לחיסון שעלת בבית הספר:

"רק לידיעתך: אחות בית הספר קיבלה ממספר הורים מכתב שבו דורשים לא לחסן לשעלת
לכן הזמינה חיסון רק לדיפתריה טטנוס. כנראה שהמערכת מתחילה לזרום עם ההורים..."

למעלה