התיאוריה שלי על חיים מחוץ לעולמנו

פליקס

New member
התיאוריה שלי על חיים מחוץ לעולמנו

למרות שזו תגלית חדשה יחסית, כבר השלמנו עם העובדה שיש יצורים קטנטנים בכל מקום שנקראים: חיידקים. השלמנו עם המחשבה שיש דברים שהם קטנים מידי ולעולם לא נוכל לראותם בעינינו הנפלאות, אבל מה עם הדברים שהם גדולים מידי?! מישהו ניסה פעם לראות את התמונה הכוללת? הנושא העיקרי בגיליון נשיונל ג`יאוגרפיק שהופיע באוקטובר 1999 הוא ``היקום`` ובו מספר מאמרים בנושא. במאמרו של ג`ואל ל. סוורדלו מופיעות, זו לצד זו, תמונתו של דגם הדנ``א האנושי ותמונה של גלקסיה. אם תנסו לחשב את הפרשי הגודל בין שני הדברים הללו במציאות תקבלו כאב ראש. בכל מקרה, סוורדלו כותב בכותרת המשנה שלו: ``יש דמיון מפתיע בין מראה הגלקסיה המרוחקת ודגם הדנ``א הזעיר- שניהם מתערבלים בסימטריה חלזונית.`` וזה גרם לי לחשוב: אולי הרעיונות שלנו בקשר לעב``מים עם קרניים ירוקות שיקטלו אותנו באקדי לייזר (או ``פייזרים`` בנוסח מסע בין כוכבים הזכור לטוב) הם בעצם רעיונות מוטעים? אולי אנחנו יושבים בעצם איפהשהוא על דנ``א של אדם כמונו, רק גדול מאיתנו פי המון המון? חשבתי על הקטע הזה כבר לפני די הרבה זמן ואני להוטה ביותר לשמוע כל תגובה וביקורת קוטלת. תהנו! נ.ב- לצערי אין ברשותי סורק כדי להראות לכם את התמונות, אבל יש סיכוי שתמצאו אותן באתר שצויין בתחתית כתבה נוספת בנושא : www.nationalgeographic.com/2000/science/universe בתקווה שהאתר הנ``ל עוד קיים... שווה לנסות. פליקס

Eliad_11

New member
התיאוריה

שלום לך פליקס בהחלט נחמד :) בואי ננסה לחשוב מה זה אומר לנו או עלינו? ד``א - לא הצלחתי להיכנס לאתר... אלעד

פליקס

New member
תגובה לאלעד + התנצלות קטנה

אני מודה ומתוודה- לא ניסיתי להיכנס לאתר ההוא לפני שציינתי את כתובתו. למעשה די סביר להניח שהוא מת מזמן, כי הכתבה המדוברת פורסמה לפני שנתיים. ועל כך- התנצלויותי הכנות. (ההה, סורק, סורק, לו הייתי רוטשילד....סליחה) מה זה אומר עלינו? שאלה מצוינת. אולי בעתיד נראה שבדנ``א שלנו יש גלקסיות קטנות, ואז נוכל לדעת מה הגלקסיה שלנו שווה בתוך הדנ``א של מי שזה לא יהיה. אני חושבת שזה יהיה די עצוב לגלות שאנחנו חיים בתוך תא של חיפושית זבל,למשל. הרי גם לה יש דנ``א.אבל מי אמר שהחיים נעימים... אם יש לך רעיונות נשגבים או סתם רעיונות, אני אשמח לקרוא. פליקס

Eliad_11

New member
פליקס יקרתי...

התנצולתך התקבלה... הרעיון הנשגב האחרון שהיה לי ואין ספק שהוא לא מקורי ולא מיקרי הוא לנסות להגיע ולראות את הפועל בנפעל, לראות בגרגר חול, עולם ומלואו. יום טוב והמון המון אהבה.

Hell is beige

New member
העולם הוא

רק מחשב על שנבנה על ידי 2 עכברי מעבדה במטרה למצוא את השאלה לתשובה הסופית לחיים היקום וכל השאר, הלא היא 42.

שרוני**

New member
כן, גם בדעתי רעיון כזה עלה..

אני חושבת שאבקר כאן הרבה בזמן הקרוב..:)

שרוני**

New member
פליקס-נ.ב

ראיתי פעם בטלויזיה שמודלים קטנים ממשיכים וחוזרים על עצמים פעמים רבות גם במיבנים גדולים וגדולים מאד. זוכרת את זה דיי במעורפל..אבל הראו שם למשל הסתעפויות שונות בעולם הצומח, שמבוססות על מודל זעיר אחד שחוזר על עצמו אינספור פעמים, מגדלים של ראייה מיקרוסקופית ועד לגדלים ניראית לעין כמו שכתבת, מולקולת דנא מול גלקסיות... מדהים נכון? ונותן מין תחושת הסתכלות אחרת...אם אפשר בכלל לאמר..פרופורציות אחרות :) זה מותר פה נכון? כתוב למעלה פורום פילוסופיה.. טוב, הפסקתי

פליקס

New member
פליקס לשרוני**- על פרקטלים ופרפרים.

אני באופן אישי חושבת שמה שכתבת דווקא מאוד קשור לפילוסופיה, ואפילו יש לזה שם: פרקטלים!!! למדתי על זה לא מזמן וגם הראו לנו איזה סרט ובטח זה מה שאת ראית בטלוויזיה. השם פרקטלים, אם את מעונינת, בא מהמילה ``שבר`` באנגלית: fraction אני מסכימה איתך במאה אחוז בנוגע ל``מדהים`` ול``הסתכלות האחרת``. ואם כבר מדברים על דברים מדהימים, אני חושבת שבסרט ההוא דיברו גם על ``תוצא הפרפר``. מוכר לך? זו תיאוריה שטוענת שריפרוף כנפי פרפר ביפן, למשל, עלולה להתגבר ולהפוך לסופה זוועתית במקום אחר בעולם. נחמד, לא? פליקס נ.ב- אל דאגה- אם נושאי השיחה שלנו יעברו את הגבול, אני בטוחה שמנהל הפורום הנערץ עלי, מר תלתן אירי ירוק, כמובן, ידאג להשיבנו למוטב. (אם אתה קורא את זה, תלתן יקר, רק שתדע שזה לא נאמר באף שמץ של ציניות.)

תורת הכאוס

ככה קוראים לתופעה שהזכרת, בדבר משק כנפי פרפר שמוביל לסופה... התורה הזאת מדברת על רמת ההשפעה של המיקרוקוסמוס על המאקרוקוסמוס שזה מרתק לגמרי. אני אחפש עוד חומר בנושא ואיידע אתכם, אהובי ליבי... :)

פליקס

New member
לזיוי

עוד חומר יתקבל בברכה ובשמחה. שיהיה לך יום טוב, יקירי.

העצלנית

New member
תאוריה מרתקת

היא אכן מענינת ואיפלו נשמעת מעט הגיונית. אבל מה הד.נ.א של היצצור הזה האם הכוכבים הלכת והקבע או שמע אנחנו כחיות האם הוא מורכב ממשהו אנושי או שמע מגזים ואבנים. נראה לי שאת התכוונת לזה שהוא מורכב מאבנים ואם כן מה אנחנו בשבילו כמו חיידקים שצריך לקטול או משהו לא מזיק שבסופו של דבר ישמיד את עצמו?

כאוס ותרמודינמיקה

OK אם בנושא עשקיננו הרי שתאורית הכאוס הינה נגזרת ממדע מדויק העושק בטרמודינמיקה ושם ניתן למצוא את שני מושגים הבאים: שאיפה לסדר,ושאיפה לאי סדר בטבע. אך מאחר ויש המון אתרים בנושא אני פשוט אתן לכם כאן כתובת אני בטוח שתהנו.

עוד אחת

New member
יש לי רעיון אדיר!!!

אולי אלוהים הוא היצור שאנו שוכנים בו אם אנחנו חיידקים זעירים בד.נ.א.? אולי כולנו אלוהימים של יצורים שונים ומשונים שחיים בגופנו?

העצלנית

New member
בקשר לרעיון הראשון שלך

הוא עוד סביר בצורה כלשהי למרות שאני בספק. הרעיון השנמה לא הגיוני בעליל מכיוון שאנחנו לא שולטים על היצורים האלה בגוף שלנו הם פוגעים בנו הורסים אותנו והרבה פעמים אנחנו חסרי אונים. ככה שבשני המקרים יכול להיות שאנחנו חלק מדבר אחר אבל בשום מצב לא אלוהים. דעתי לפחות

יפה.. ובכלל

כדאי לשים לב שהכל ביקום בנוי באותם דפוסים: מבנה האטום כמבנה מערכת שמש... עם גרעין מרכזי שסביבו נעים ``גופים``...

חחח כולכם אהבלים הזויים לחלוטין

תמשיכו לחקור ולהעלות רעיונות ובעיקר... חחחחח תפתחו את יכולתכם ה.. אהההה... אלוהית (חחחחחחחחח) לשלול את אותם הרעיונות כדי שהמחשבה שלכם (חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח) תתפתח (חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הבטן) ולא תתקבע על דגם אחד אקראי וחסר כל חיבור למציאות.

תיקון קל...

לא ``כולכם`` כי אם ``כולנו`` וזה כולל גם את הגיבור... מכיוון שהשקיע זמן בלקרוא... (כל הכבוד!) ועוד להביע דיעה לעניין.... ;-) מיתוס של התבטאות! יש לך כתובת מייל נחמדה... bla-bla... :cool:

למעלה