התיחסות קטנה

התיחסות קטנה

כואב לראות שMMA תופס את הכותרות של האיגרוף הקלאסי. האיגרוף הקלאסי יעלם? איך אפשר לזנוח את האב הרוחני הדבר ממנו צמח הMMA איך אפשר לזנוח את הרומנטיות שהייתה בימיי הזוהר של האיגרוף? אולי בגלל זה הMMA עדיין לא מושלם כי הוא כל כך בז למוצאו? ספורט בלי נשמה! כנראה זה מה שחסר לו! לרגש אנשים כמו המתאגרפים הגדולים, שנגעו בכלל הקהל והיו לספורטאים ככל הספורטאים מענפיי הספורט השונים. (נ.ב אני מודע לכך שהספורט צמח בעיקר מהBJJ אבל הBJJ מעולם לא היה בסדר הגודל של האיגרוף לכן אני לא היתיחסתי אליו בדיוק כמו שלא התיחסתי לכל אומנות לחימה אחרת)

ETZ301

New member
מספר דברים.

1. כותרות - לא חושב שה-MMA תופס את הכותרות של האגרוף, עם כל הכבוד ללסנר-אוברים, הכותרות שהארוע הזה קיבל יחסית לקוטו-מארגריטו 2, או קליצ'קו-היי הוא אפסי :). ה-MMA בהחלט ממלא את החלל המסריח שמשאיר אחריו האגרוף הפחות איכותי, אותו אגרוף שתמיד היה קיים אלה שבשנות ה-80 ואפילו ה-90 לא הייתה לו אלטרנטיבה ראויה. כיום האלטרנטיבות האלו קיימות, זה בעצם ה-MMA והקיקבוקס האיכותי. 2. ימי הזוהר - של האגרוף כלל לא עברו, הזוהר פשוט נדד מהמשקל הכבד לדיוויזיות היותר קלות, וכמובן נדד יותר מזרחה, לכיוון רוסיה, אוקראינה ופולין. 3. אב רוחני ומוצא- כפי שציינת, המוצא של הMMA הוא כלל לא האגרוף. ה-MMA התחיל בעצם מביטול מוחלט של חוקת קווינסברי, שהיא ההתחלה והבסיס לכל ווריסות האגרוף הקיימות. 4. בז למוצאו- אני לא חושב שהMMA בז למוצאו. אולי כי אין לו מוצא בעצם. מטרת ארועי ה-UFC הראשונים היו לגלות את אומנות הלחימה האולטימטיבית והשולטת, וממש לא להוסיף מימדים של האבקות וסטרייקינג ל-BJJ. ניסיון השנים הראשונות, הוכיח את עליונות ויעלות הBJJ, ההאבקות והסמבו ב-MMA. וכיום הMMA חולק הרבה מאד כבוד לאומנויות אלה.

daskaliano

New member
הMMA עשה רק טוב לאגרוף כשיטה

אלמלא הMMA האגרוף כשיטה "להמונים" שמחפשים ערך מעבר לאמנויות לחימה במובן המוכר היה נשאר אי שם במרתפים בברונקס... הMMA הביא לאגרוף את ההכרה וגם להיאבקות כמובן שאין דרך טובה לתרגל לחימה בידיים בצורה פרקטית יותר מאגרוף !!!

אהבתי את התגובות שלכם

רק שמעצבן שהMMA לא ניתפס עדיין כספורט ופה אני חושב שהוא לא שאב השראה מהאיגרוף שכן נחשב לספורט ולא מודה שהרבה מהתחרותיות שלו היא בעצם מבוססת על איגרוף כמו שיטת הסיבובים והניקוד לי אישית אין העדפה ספיציפית לאחד מהם אבל הלוואי היה בארץ יותר

למעלה