התייאשתי מהפרסומות.

התייאשתי מהפרסומות.

ולכן לא צפיתי ברצף. מישהו/י יכול/ה להגיד לי מי הם הספרים שזכו במקומות השני והרביעי בתחרות ששודרה הערב בערוץ 2? הנה מה שאני כן יודעת: 1. דירה להשכיר 2.
3. מיץ פטל 4.
5. איה פלוטו
לעונים

maore

New member
2 - לכל ילד בלון

ראיתי רק משלוש ואילך. היה משדר מזוויע לדעתי.

maore

New member
אז הכל ספרים לקטנטנים

אטלס גם לקמת יותר גדולים. אבל כל הספרים לגדולים יותר כנראה לא מוכרים לקהל הרחב. כי מי קורא? הילדים לא וההורים לא. ולקטנטנים מקריאים.

sigalit33

New member
מסכימה איתך...../images/Emo3.gif

באמת היה מאד רדוד, לא ממצה בכלל ולא היה מספיק מקום לספרים עצמם. חבל...

משדר מעפן לחלוטין.

בקטעים שאני ראיתי הראו שני סבים מקריאים לנכדיהם -
אושיק לוי עם איה פלוטו, שנראה כאילו זו הפעם הראשונה שהוא מקריא בכלל ואת הספר הזה בפרט.
ספי ריבלין עם מיץ פטל. אני לא כל כך סובלת את מיץ פטל (ובגלל זה אהבתי כל כך את הסיפור הקצר שאלכס אפשטיין הוסיף לי בספר שלו, כשחתם לי בשבוע הספר), אבל כשראיתי את הקטע הזה, נורא רציתי שספי ריבלין יהיה סבא שלי. איזה מצחיק הוא! חוץ מזה, ראיתי גם את המפגש בין עלמה זק לציפי שביט, וגם שם צחקתי נורא, כי ציפי שביט נראתה כמו פרודיה על עלמה-זק-מחקה-את-ציפי-שביט. בכלל כל המשדר הזה היה מכוון להורים לפעוטות - הספרים שזכו הם ספרי פעוטות, המשתתפים הם שחקנים שהיו כוכבים בזמן שההורים האלה היו ילדים, וכוכבי ארץ נהדרת פונים גם הם בדיוק לקהל בגיל הזה.

sigalit33

New member
באותו עניין...

הביקורת על המשדר מוואלה מסכמת היטב לדעתי את הערב.

maore

New member
קישור לפרודיה על דירה להשכיר

בסוף הכתבה יש קישור לקטע הזה.

הפרודיה הזאת עשתה לי עצוב...

להרוס סיפור כל כך אנטי גזעני בפרודיה גזענית כל כך? חבל...

maore

New member
בדיוק - משדר לקטנטנים ב22:00

וגם בקושי על ספרים

דעתי על המישדר- ככה וככה

אני חושבת שעם כל הבעיות, עצם הצבת ספרות הילדים בפריים טיים של ערוץ 2 היא צעד מבורך וחשוב. היו בתכנית חלקים שאהבתי מאוד- הסרטונים שהוקדשו לספרים היו דוקא יפים ומכבדים בעיניי - היה שם מקום ראוי מאוד לכל אחד מהספרים כולל הסופרים והקטעים האלה יכולים לעשות טוב לילדים ולמבוגרים גם יחד. טל פרידמן היה בעייתי- חלק משיחתו עם הילדים היה נעים ואינטיליגנטי וחלק אחר מרגיז ומקומם ביותר- בעיקר כשהוא אמר לילדה המציירת שההורים משקרים לה- גועל נפש! נכון שהקטעים של שירי הילדים לא שייכים לספרי ילדים אבל לשואו טלויזיוני יש חוקים משלו ובמסגרתם היו כמה קטעי בידור איכותי ומשובח בהחלט לילדים. אני אישית הקלטתי את התכנית ומתכוונת להראות לילדים של חברה בדילוגים על מה שעובר להם מעל הראש , על הפרסומות ועל ה"גועל נפש".

maore

New member
לדעתי היה אפשר + עוד רעיון ../images/Emo62.gif

לדעתי היה אפשר לעשות שואו רלוונטי. דוגמאות: להמחיז קטעים מתוך הספרים. ספרים לקטנטנים - אפשר היה להעלות המחזה שלמה או אנימציה של 'לכל ילד בלון' או 'דירה להשכיר'. לשיר שירים שהם מתוך ספרי ילדים (כמו שעשו עם הכבש השישה עשר) להלחין את הטקסט בספרים שזכו או התמודדו. מה עם חידון על התרחשויות ודמויות מתוך הספרים - סטייל הכספת או מי רוצה להיות מיליונר, רק שצריך לדעת איזה צבע בלון יש לאלון, היכן מתגורר פלוטו ומי גר בקומה השניה במקום פריטי טריוויה שהם סלט של ידע כללי ושטויות מהTV. חידון קבוע כזה, שאולי בכל פעם יש ספרים של סופר אחר או סוגה ספרותית אחרת, נראית לי תוכנית טלויזיה ראויה.
עוד פרויקט לקידומו ע"י הפורום

למעלה