התייחסות הצבא למיקרי אלימות במשפחה

qwerty86

New member
התייחסות הצבא למיקרי אלימות במשפחה

שלום, אני חייל בסדיר המשרת יומיות בבסיס במרכז הארץ. הורי פרודים על רקע אלימות במשפחה. יש לי 3 אחים קטינים, שניים מהם בני 5 ושנה וחצי (אני האח הבכור). חלק מתרומתי למשפחה מתבטאת בעזרה עם הילדים: לקחת לגן, לחוגים, לשמור עליהם כאשר אימי עובדת או לומדת. משום והאב מאיים לפגוע באימי ולנסות ולהכנס לבית בכוח, ומחכה למשפט פלילי, חשוב שבכל שעות היום יהיה לפחות מבוגר אחד מן המשפחה בבית. אציין כי המשטרה כבר התערבה בנושא ויש כנגדו צו הרחקה אשר לא מכובד ע"י האב. רציתי לדעת האם הצבא מוכן / יכול לעזור לחייל במצב שלי? האם יש מקום לבקש קיצור במספר השעות בצבא? האם יש אפשרות לקבל הקלה בתורניות שמאבר לשעות הפעילות הרגילות (אבטשים / שמירות) שכן להעדרותי מן הבית מגדילה את הסיכון לביטחון הפיזי של בני משפחתי? עם מי בצבא אני יכול להתייעץ בנושא זה? כמו כן רציתי לדעת האם הצבא מספק יעוץ בנושא משפטי (אני אמור להעיד במשפט פלילי בנושא הנ"ל). במידה וזהו לא הפורום המתאים אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי הלאה. תודה רבה.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo4.gif

הבעיות שאתה מפרט חמורות ומפחידות אנחנו מתראים לעצמנו את עוצמת הרגשות והאחריות האישית שבמצב מסובך כול כך.. המערכת האזרחית קיימות מספר מסגרות שעשויות לסייע כול אחת מכיוון אחר ועדיין אתה חייל, נראה שאולי יהיה יעיל לשתף ברצון להגן על אמך כול מישרק אפשר ונכון לכך כמו אולי עמותות לנפגעות אלימות במשפחה, מערכות להגנה על ילדים נפגעי אלימות שכזו ולידע במקביל את מערכת הת"ש הצהלית והמפקדים שלך כדי שזו תהיה מעודכנת ולא תהיה בודד במצב. מצידנו הפורום וגם אנחנו ניצבים לצידך שלא תהיה לבד. מצרפים לך קישורים לעמותות מסייעות ומזמינים אותך לשתף בהתלבטות גם את הפורום וגם אולי אותנו באופן אינטימי יותר.. איתך.

לך למש"קית ת"ש

היא תוכל לעזור לך מבחינת הקלות בתנאי שירות (הת"ש 7 למשל יינתן לך לינת בית, על מנת שתוכל כל לילה להיות בבית ולשמור על המשפחה), ולדבר עם המפקדים לגבי יציאות מוקדמות.

ShiranAway2

New member
שלום,

מלבד עזרה ממקומות אזרחיים אשר נתנו לך כבר קישורים אליהם. הצבא מאוד מתחשב במקרים כמו שלך. ראשית זה תלוי מה המקצוע הצבאי שלך. מציעה לך לפנות למש"קית ת"ש, אתה יכול לקבל תשלומי משפחה,קיצור שעות פעילות בצבא, פטור משמירות וכו'. כמובן שאתה צריך להציג בפניה את כלל המסמכים הנדרשים.

למעלה