התייחסות למסמכים נוספים בדיון בתביעות קטנות

התייחסות למסמכים נוספים בדיון בתביעות קטנות

הגשתי תביעה קטנה נגד חברה. בכתב ההגנה שלה, החברה הכחישה את טענותי ואת העילה בגינה אני תובע
ברשותי מסמכים נוספים אשר ארצה להתייחס אליהם במעמד הדיון (התכתבות עם החברה שהתרחשה לאחר מועד הגשת התביעה וכמו כן ציטוטים של מספר מקורות על מנת לסתור טענות שנכתבו בכתב ההגנה).
מהי הדרך בה אוכל להתייחס למסמכים אלו במהלך הדיון ? האם אצטרך לצרפם מראש לתיק על ידי שליחתם אל בית המשפט ? או שפשוט אוכל להגיע עימם לדיון ולבקש רשות מהשופט להציגם ?

בנוסף, מה הם זכויותי כתובע במהלך הדיון וכיצד הדיון מתנהל ? אני מניח שאציג בקצרה את טענותי ואת עילת התביעה. ואז אתייחס סעיף סעיף לכתוב בכתב ההגנה ?
לאחר מכן אני מניח שיעלה נציג הנתבעת לומר את דברו - האם לאחר מכן אוכל לשאול אותו שאלות ישירות ? האם הוא יוכל לשאול אותי שאלות ישירות ?
בקיצור, כיצד אוכל לדעת מה זכויותי על מנת לשלוט בניהול הדיון בצורה המיטבית אל מול המייצג המקצועי שוודאי יהיה לחברה הנתבעת ?

מור893

New member
ברוב כתבי ההגנה יש שקרים וסילופים

אין מה להתרגש רק במידה והדבר קונקרטי . תגיש תשובה בקצרה לכתב תביעה על עמוד אחד .
בנוגע ליום עצמו עדיף שתראה את השופט לפניי תראה את הגישה שלו האם הוא נותן לדבר , האם הוא חותר תמיד לפשרות , כיצד הוא מתייחס לכל המעכרים שמגיעים
ומייצגים מטעם .
בכל אופן זה עובד בצורה דיי פשוטה אתה התובע יש לך מספר דקות לדבר , לאחר מכאן הנתבע מדבר לבסוף אתה מסכם . כמו כן לך ולנתבע יש אפשרות לחקור אחד את השני בשאלה או 2 לא יותר
עדיף שהשאלות יהיהו רלוונטיות כי אז כל המשפט יכול במקרים מסויימים להתהפך לרעתך . זהו בקצרה , הכי טוב וזה תלוי בשופט זה לפסול את הנציגים מטעם על ההתחלה .

למעלה