התייעצויות גמילה

נרי כ

New member
התייעצויות גמילה

אהלן, המון זמן לא הייתי כאן. כלומר הייתי, קראתי מה קורה, התעדכנתי במצב העניינים, אבל לא היה לי זמן להגיב. אבל חוזרת לכאן לצורך התייעצות גמילה. פתאום הייתי צריכה להתיעץ וכאן נראה לי הכי מתאים. הגדולה (בת שלוש וחודש) כבר גמולת יום מזמן מזמן, וישנה עם חיתול בצהריים ובלילה. הגיע הזמן לגמול אותה, היא כבר רוצה מאוד, וזה צריך להיות לפני שהחורף הרציני מתחיל. בצהריים היא בלי חיתול וזה בסדר גמור, גם אם היא ישנה שינה עמוקה וארוכה, בלילה - כבר שני לילות היא קמה בבוקר רטובה. נראה לי שהיא ישנה עמוק מכדי לקום לעשות פיפי. מה עושים? מעירים? ממשיכים ככה ומקווים שבשלב כלשהו זה ייפסק מעצמו? איך עושים את זה? למי עצות ופתרונים?

גילית44

New member
אצלינו אותו דבר

ועכשיו, מעירה לפני שאני בעצמי הולכת לישון רק אם לא הצלחנו לעשות פיפי לפני השינה. :)

לבנה123

New member
אמ...אני רק יכולה לשתף אותך בממצאים מאצלנו -

עזבתי את זה לגמרי. התייעצתי עם חברה שהיא מומחית לבעיות גמילה אצל ילדים, והיא אמרה לי בפרוש שעד גיל 5 לא רואים בזה בכלל בעיה, ושעדיף שאעזוב את זה (אצלנו זה גם עם לידה שמתוכננת בעוד כחודשיים), ושממש לא כדאי להעיר בלילה בשביל זה. ככה שהמסר שלי - שאם היא קמה יבשה - לתת לה לישון עם תחתונים, ואם לא - לעזוב את זה. מה שאת יכולה לנסות לעשות זה לצמצם את השתיה לפני הלילה (להסביר לה שזה מה שעושה לה את הפיפי, ושנשתה לא בצמוד לשינה), ולדאוג שיהיה לה חם, ולראות אם זה משפיע על ה"יובש".

אני (שוב) ממליצה על הפול אפס.

יש בהם ציורים שבמידה ונרטבים הם נעלמים. על הפול אפס לבנות (עם נסיכות
) יש חמישה לבבות. הם נעלמים לפי רמת ההרטבה. במשך כמה חודשים תמרה היתה קמה בבוקר ודבר ראשון היינו בודקות כמה לבבות נשארו. זה הגביר את רמת המודעות שלה לענין. באיזשהו שלב היא התחילה לבקש לישון עם תחתונים, ואמרתי לה שכששבוע שלם יהיו כל הלבבות - היא תוכל לישון עם תחתונים. הלבבות האלה הם מצוינים כי קל לראות אותם, הם מאוד מוחשיים עבורה (יותר מאשר "חיתול רטוב" או "כבד"). ככה היא נגמלה בלילה.

נטעטע

New member
אצל מורן הפול אפס לא ספגו מספיק

הם לא בנויים לכמות גדולה באמת של פיפי (למורן היה צורך להחליף טיטול באמצע הלילה, וגם למיקה בתקופות מסויימות).

נרי כ

New member
ניסיתי. לא מצליח לנו.

היא בוחרת דגמים, ורבה איתנו על מספר הנסיכות, אבל זה לא מצמצם לה את כמות הפיפי. היא יכולה גם פה ושם לקום יבשה. אבל גם לא.

אז אולי היא פשוט לא בשלה לגמילת לילה.

האפשרויות הן - להמשיך בנסיונות הגמילה עוד תקופה מסוימת, ולספוג (תרתי משמע
) את הסדינים הרטובים (מה שלא נורא כשמתרגלים לזה...), או להחליט שמחכים לאפריל-מאי לנסיון הבא. אחד הקריטריונים החשובים בהחלטה הוא איך היא מגיבה כשהיא קמה רטובה - זה מבאס אותה? היא אדישה?

נרי כ

New member
ייתכן

אבל נראה לי שכן. נדמה לי שהיא לא עושה פיפי כל הלילה ורק לקראת ההתעוררות כן, היום אני חושבת שהיא סוף סוף התעוררה מהאקט עצמו, וזאת נראית לי התקדמות. איך היא? קצת מאוכזבת, לא מדוכאת עד עפר, אופטימית ורוצה לנסות. נראה לי דווקא מצב רוח מתאים לגמילה. בכל אופן, תודה על התשובות. אעדכן.

לפעמים הן מתעוררות בבוקר המוקדם

ולא מתחשק להן ממש להתעורר וללכת לשרותים אז הן מאפשרות לו "לברוח". אצלנו כמה שיחות הבהרה, ובמיוחד החשש שלה שהיא תצטרך לישון על השעוונית (היא קוראת לה "דַביקי") מרוב שכל הסדינים בכביסה, עזרו מאוד.

נרי כ

New member
אנחנו בחתיכת רגרסיה רצינית.

כבר לא כל כך יודעת מה לעשות. בעיקר כי אסור להפעיל לחץ. ויש לנו איזה גורם חיצוני בלילה חזרנו לפולאפס, באמת. בצהריים היא עדיין ישנה ללא חיתול,ואנחנו מכבסים. .

baby4me

New member
כשחשבתי שהגיע הזמן לגמול את גיא אז...

כמו בקלטת "בלי חיתולים" הכנתי לו טבלה בת שבעה טורים (כל טור הוא יום בשבוע) והכנו ביחד ציורים של שמש וציורים של עננים. והחלטנו ביחד שכל בוקר שהוא קם והמיטה יבשה, שמים שמש ואם הוא קם רטוב, שמים ענן. אם מצליחים לאסוף שלוש שמשות רצופות מקבלים פרס קטן ואם מצליחים לאסוף שמשות כל השבוע מקבלים פרס גדול. ואם יש ענן, אז אומרים לא נורא וממשיכים ליום הבא בתקווה להצליח לשים שמש.... אצלנו זה עבד נפלא ובמשך חודשיים לא היו הרטבות בלילות. בשני הלילות האחרונים אבל, נדמה שאולי בגלל שקצת קר או בגלל שהוא ישן עמוק יותר בחום של השמיכות, אז הוא פתאום קם לי קצת רטוב...אבל עדיין אני לא יכולה לדבר על מגמה של חזרה להרטבה בלילות...אעדכן כמובן.

למעלה