התייעצות ארוכה

אנצח

New member
התייעצות ארוכה

שלום רב,
אספר לכם מקרה שאני שוקלת להגיש בו תביעה- רציתי לשמוע דעות האם יש בכלל על מה להתאמץ.

לפני 4 חודשים התחתנתי בשעה טובה.

את החתונה תכננו במשך כמעט שנה.
בהתחלה חשבתי אם לסגור על סלון כלות ולשלם אלפי שקלים לא מאוד מוצדקים או להזמין שמלה מהEBAY ב500ש"ח ולחסוך את הכסף.
בסוף החלטתי ללכת על סלון כלות כיוון שכמו כל אישה- רציתי להיות נסיכה ליום אחד, להרגיש מיוחדת מפונקת ולפגוש את בעלי מאחורי הפרגוד :)

בסופו של דבר סגרתי עסקה של 7000 שח כולל איפור ותסרוקת לי ואיפור ותסרוקת למלווה.
הסלון עצמו (המקום פיזית) ממוקם במרכז העיר העתיקה של עירי, בסלון קיים ג'קוזי וחדר התארגנות, חדר איפור ,חדר הלבשה ומספרה.

במהלך כל תקופת ההכנות סבלתי מיחס מאוד לא נעים מצד התופרת והרגשתי נורא, לא יכולתי לבטל כיוון שזו איימה לתבוע את שמגיע לה בחוזה (50% מערך ההזמנה, כלומר 3500 ש"ח) כיוון שאין לי את הכסף המיותר נאלצתי לשכנע את עצמי שבסוף יהיה בסדר.

במדידה האחרונה- הגעתי לסלון, ולפני שנפרדתי לשלום אמרה לי התופרת "בפעם הבאה שניפגש אנחנו ניפגש בסלון החדש אני עוברת מקום למקום גדול יותר סיימתי כאן את השכירות", ביקשתי את הכתובת וזו הסבירה שביום החתונה אתקשר והיא תדריך אותי איך להגיע.

ואכן כך היה - בבוקר החתונה התקשרתי לבעלת העסק וביקשתי את כתובת, את הכתובת שמסרה לי נתתי לנהג המונית. במהלך הנסיעה נכנסנו לשכונת מגורים מיושנת ומעופשת ברובה מבתי קרקע, נהג המונית עצר את הרכב ליד בית שנראה מבחוץ מאוד מיושן ומוזנח. התעקשתי שהוא טועה וזו לא הכתובת- אני צריכה להגיע לסלון כלות. "אני לא יודע על איזה סלון כלות מדובר - אבל זו הכתובת" התעקש איתי נהג המונית.

בשורה התחתונה- לא דובים ולא יער- לא היה סלון, היה בית- הבית של התופרת- שבמעלה הגג שלה נמצאת בתהליכים לבניית סלון כלות, אך מכיוון שמדובר בתהליכים בלבד- נאלצתי לוותר על המקלחת של לפני ההתארגנות (כי המקלחת שלה הייתה מטונפת!) המאפרת נאלצה לאפר אותי בחדר השינה של בעלת העסק ולא מצאה היכן להניח את האביזרים שלה ולא היה לה כיסא המותאם לאיפור כלות ואשר מאפשר לעבוד במקצועיות.

גם את התסרוקת עשיתי כמובן- בחדר השינה של בעלת העסק. ואת השמלה היא הלבישה לי - בסלון שנמצא בתהליכי הקמה במעלה הבית.

בנוסף- בחוזה כתוב במפורש כי המחיר כולל שיער ואיפור גם למלווה שלי.
המלווה שלי הייתה אחותי הגדולה- שהיא אדם שאני מאוד מכבדת- מאוד!

אחותי היקרה התיישבה בזמנה לתסרוקת שלה- המסרקת התעקשה לעשות אותה מיוחדת (על אף שאחותי ביקשה שיהיה פשוט יחסית כדי שלא 'תגנוב' את ההצגה) .

בעוד אחותי מתארגנת אני ניגשתי לארגונים אחרונים לפני השמלה, כשניגשתי לחדר כדי לקחת את התיק ראיתי את אחותי מדברת עם המסרקת ופניה נפולות והמומות- שאלתי "מה קרה" וזו אמרה שהספרית מבקשת ממנה 500 ש"ח בעבור התסרוקת,
אני- הסברתי בנעימים לספרית כי התסרוקת של אחותי כלולה בתוך עסקת החבילה שלי - אולם זו התעקשה שבעלת העסק הפנתה אותה לקבל כסף מאחותי 500 שח . ניגשתי לבעלת העסק ושאלתי מדוע אחותי מתבקשת לשלם אם זה מה שסוכם מראש בחוזה וזו אמרה "לא תיארתי לעצמי שהיא תעשה תסרוקת מפוארת- חשבתי שתעשה פן או משהו פשוט). אציין כי לא צויין בחוזה סוג התסרוקת - וכמובן שבחתונה של אחותה - אותי לא תעשה "פן" אלה תסרוקת מלווה כמקובל.
בזבזתי די הרבה אנרגיה ועגמת נפש בנושא הזה- וכמובן שסירבתי לשלם את התוספת.

הסעיפים שעליהם אני מעוניינת לתבוע הם
1. העובדה שסגרתי סלון כלות ונאלצתי לקבל את ביתה של בעלת העסק בתור תחליף- בלא הודעה מראש אפילו- דבר שגרם לי לתסכול גדול והפסד כספי כיוון שאם הייתי רוצה להתארגן בבית הייתי קונה ב500 ש"ח שמלה באופן פרטי ולא משכירה ב7000 ש"ח. רציתי את החוויה האמיתית שכל כלה מחכה לה וזה לא קרה.

2. עגמת הנפש אותה חוויתי נוכח דרישת בעלת העסק והמסרקת ממני ומאחותי להוסיף כספים שלא אמורים היו להתווסף- תוך שאני חשה חוסר אונים וחוסר נוחות למול אחותי שהתביישה מאוד מהסיטואציה (כל זה ביום חתונתי!!) מה גם שזה גזל זמן מיותר שעיכב אותנו.

מאז בכל פעם שאני רואה כלה אני מקנאה בה שהיא זוכה לתמורה בעד כספה ולהרגשה שאני חיכיתי לה כל החיים. במקום נסיכה הרגשתי אסופית.

האם יש לי עילה לתביעה
אם כן - על כמה אוכל לתבוע? והאם בכלל כדאי?
אני מרגישה שזה לא הוגן שבעלת העסק קיבלה את מלוא כספה כאשר אני לא באמת קיבלתי את התמורה המלאה לכספי.

אני חושב שיש לך כאן עילה לתביעה על סכום

גבוה יחסית. יש לא מעט תביעות על אירועים ונזקים (כולל נזק של ״עוגמת נפש״ בלבד) שקשורים לחתונה, עם פיצויים גבוהים. זה נובע מהעובדה שחתומה זה אירוע חד פעמי (בד״כ...), שלא ניתן לשחזר.

אגב, גם אני תבעתי את אחד מהספקים של החתונה שלי.

אני לא נוהג להגיד את זה הרבה, אבל אלו בדיוק מסוג המקרים שהייתי נעזר בהם במישהו שכתיבה היא המקצוע שלו. אולי עו״ד או אדם אחר שיודע להוציא את הרגש ממשהו כל כך משמעותי.

אם תשלחי לי מייל, אני אשלח לך דוגמא למה אני מתכוון.

למעלה