התייעצות בבקשה כנסו....

talush51

New member
התייעצות בבקשה כנסו....

בוקר טוב לכולם! יש לי שאלה אולי קצת תמוהה בעיניכם אבל בעיניי מאוד חשובה. אני מאוד מתלבטת אם לחכות עוד איזה שנה שנתיים לקניית דירה (בינתיים אחסוך כסף למטרה)והשיקולים שלי הם: כרגע המחירים עלו בטירוף,הבדל של איזה 150000 ש"ח בהשוואה למחירים שהיו לפני חצי שנה-שנה האחרונות.יחד עם הירידה אמנם,יש הטבות במשכנתאות ובריביות וכיו"ב. אני מפחדת שבעוד כשנה-שנתיים הבאות,גם הדולר יזנק שוב,הריביות יעלו ויחד עם זאת גם מחירי הדירות יעלו. אנא מכם,אם למישהו יש איזהו שמץ של מידע לגבי העתיד או אולי רק דעתו שייתן. תודה מראש,טל

היי טל

השיקולים בקניית דירה חייבת להיות בראשיתה היכולת שלך מהו ההון האישי שלך וכמה משכנתא את מעוניינת לקחת? מהו כושר ההחזר החודשי שלך? מצבך המשפחתי היום וכיצד יהיה בעשור הקרוב? מהם תוכניותייך האחרות לטווח הבינוני (10-20 שנה)? לנושאים אלו לא נתת פרטים. לגבי עיתוי הקנייה, יש דעות ותחזיות ל 2 הכיוונים ובכל זאת לא מומלץ לכלכל את צעדייך בפזיזות בגלל תחושת בטן. גם אם תדחי את הקנייה את יכולה את ההון הראשוני שלך להצמיד למדד או למט"ח כך שעליה לא תשפיע על סכום זה. גם המשכנתאות צמודות למדד דולר או לפריים כך שמשיכת משכנתא היום לא מבטיחה את מצבך לאחר עליית המדד הדולר או הפריים. לסיכום. א. תכנני את הקנייה בהנחה שהמצב היום הוא המצב הסטאטי. ב. אם תוצאת התיכנון תהיה דחיית הקנייה הצמידי את כספך למה שאת חוששת ממנו (דולר, מדד, פריים).

chenshotokan

New member
לדעתי אתה טועה.. לא משנה למה היא היתה מצמידה

את הכסף בשנה האחרונה - ההצמדה לכסף שהיתה מקבלת לדעתי לא היתה אפילו מד\גרדת את החצי של העליה שהיתה השנה.

חן

בחכמה שלאחר מעשה לו לפני שנה הצמדנו את הכסף למדד, בבואנו לקנות היום דירה שמכירה נקוב בדולרים היינו מרוויחים בגדול א. את עליית המדד (כמה אחוזים). ב. את ירידת ערך הדירה בדולרים (עוד הרבה אחוזים). אבל כאמור זו חכמה שלאחר מעשה אין זה אומר שהמצב ימשיך כך.

chenshotokan

New member
אתה טועה - באזור עליו אני מדברת

ההצמדה אילו היית מצמיד לפני שנה את הכסף למדד, אם היית רוצה לקנות היום דירה בדולרים היו מבקשים הרבה יותר דולרים עבור הדירה או מבקשים מחיר בשקלים שמגלם ערך הרבה יותר גבוהה מירידת הדולר. וכן וזה בדוק, היית "יוצא בהפסד" שכן הכסף שהיית מקבל על ההצמדה למדד לא היתה מגלמת אפילו בחצי את הכסף שהיית צריך להוסיף היום לאותה דירה.

chenshotokan

New member
לדעתי:

בהחלט כדאי להסתכל דבר ראשון על היכולת... אבל דבר שני כדאי לעשות חשבונות: המצ כיום יש יותר ביקוש ממה שקיים בשטח (כמובן שתלוי באיזה שטח מדובר) גם בקניית דירה וגם בשכירות. מה יהיה בעתיד... מבחינה הגיונית ככל שיש יותר אנשים יש יותר ביקוש, לבתים לוקח זמן להבנת ובדרך כלל נבנים פחות מבנים מאשר הביקוש, ועדיין אין לשכוח את מקרה חפציבה שלדעתי גם הוא מקרין כי לדירות יקח יותר זמן להגבר בבניה מאשר מה שהיה לוקח להן. ושימי לב שהדולר משחק בשנה האחרונה - כשהוא עולה מחירי הדירות עולים כשהוא יורד מישום מה מחירי הדירות גם עולים, וכשהוא עולה שוב מחירי הדירות שוב עולים.. כלומר שגם אם הדולר ירד פתאום שוב פעם.. לא ידוע מה יקרה עם מחירי הדירות ויתכן מאוד שהם יעלו, וגם אם הוא יעלה יתכן מאוד שמחירי הדירות שוב יעלו... מבחינתי רוב הסיכויים שמחירי הדירות יעלו... אלא אם כן מדובר על אזורים כמו אשקלון,שדרות וכו... או בצפון.. ששם אין לדעת מה פתאום יקרה... בכל אופן יש אנשים שחושבים שהמחירים גבוהים וחייבים לרדת (דעתי שונה בהחלט מזה). בהצלחה

talush51

New member
תודה רבה לשניכם.לי בכל אופן

נראה שבשנה הקרובה נעבור לגור בבית הוריי (דירת 5 חדרים) עד שאחסוך עוד כ200000 ואז ההון שלנו יעמוד על כ-350000 וזה ישדרג את מעמדינו.רק מקווה שתיהיו דירות שוות בערך שווה לאלה של היום.תאחלו לי בהצלחה....

בהצלחה

השיקול החשוב ביותר בנושא רכישת דירה הוא יכולת ההחזר (במידה שלוקחים משכנתא). תכנון לא נכון של יכולת ההחזר יכול להכניס לסחרור שאחר כך קשה לצאת ממנו. מנקודת המוצא של יכולת ההחזר, בתוספת ההון הראשוני, אפשר להגיע לסכום הרלבנטי שאפשרי לקנייה, וממנו לגזור האם יש דירה שמתאימה לרכישה, או שעדיף להמתין. לגבי מחירי הדירות, שערי החליפין, הריביות וכו' - אלו ספקולציות, ואי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד, ולכן המשקל של השאלות האלה הוא משני, במיוחד כשמדובר בדירה למגורים ולא בדירה להשקעה.

למעלה