התייעצות במעבר דירה

mor873

New member
שלום, עברנו דירה מבית פרטי לדירת קומות לפני יומיים. לקחנו איתנו 3 חתולים שהיו רגילים אלינו ושהו במשך היום בבית ובשעות הערב לאחר העבודה וסופ"ש היו יוצאים גם מחוץ לבית לפי רצונם.
2 מהם זכר ונקבה שמסתדרים ביניהם די מיללים /בוכים בעיקר בלילה . האם זה טבעי? מתי לוותר ולהחזיר אותם למקום הקודם ששם ככל הנראה יצטרכו לדאוג לעצמם ?

dimitrygo

Active member
מנהל
שלום, עברנו דירה מבית פרטי לדירת קומות לפני יומיים. לקחנו איתנו 3 חתולים שהיו רגילים אלינו ושהו במשך היום בבית ובשעות הערב לאחר העבודה וסופ"ש היו יוצאים גם מחוץ לבית לפי רצונם.
2 מהם זכר ונקבה שמסתדרים ביניהם די מיללים /בוכים בעיקר בלילה . האם זה טבעי? מתי לוותר ולהחזיר אותם למקום הקודם ששם ככל הנראה יצטרכו לדאוג לעצמם ?
יומיים זה זו תקופה מאוד קצרה כדי להתרגל למקום חדש אפילו לחתול בית. יקח כמה שבועות טובים עד שהם יתרגלו.
הם למדו לעושות צרכים בארגז?

Yukita

Active member
מנהל
צודק מי שאומר לך שיומיים הם לא מספיק זמן להסתגלות. תצטרכו לחכות מינימום כמה שבועות לפני שתוכלו לומר בבטחון מלא מה עובד ומה לא, וחתולים בוגרים יכולים להמשיך ולהסתגל בהדרגה גם יותר זמן מזה.

סך הכל, מדובר בהרגל שהם מכירים כחלק קבוע מהחיים שלהם: יציאה בזמן מסוים של היום. הם לא מבינים את השינוי ומאחר שאי אפשר לשבת ולנהל איתם שיחת "עברנו ולכן", אין ברירה אלא פשוט לחכות. אפשר ללטף, אפשר להסיח קצת את דעתם במשחקים (באופן כללי כדאי לדאוג שיהיה משהו כמו "עץ חתולים" בדירה וליצור אפשרויות טיפוס ומחבוא - זאת גם תעסוקה וגם ממלא צורך נפשי ופיזי שלהם לנקודות תצפית גבוהות ולהסתתרות מדי פעם).

החזרה למקום המקורי אינה אופציה ריאלית כשמדובר בחתולים התלויים בכם ובאוכל שהם מקבלים מכם. חתולים בהחלט יכולים לרעוב ואף למות במצב כזה. הם לא יסתדרו לבד אם אין מי שיטפל, ולא רק זה - עלולה להיווצר התנגשות עם האנשים שעברו לבית הקודם במקומכם כי החתולים ינסו להיכנס חזרה למקום אליו היו רגילים לבוא.

אלישבע777

Well-known member
אם הם בוכים בלילה, לא להגיב אליהם כלל!! רק כשהם רגועים ושקטים. ככה מחזקים באופן חיובי, תכונות רצויות. אם אתם מלטפים אותם או מאכילים אותם בזמן שהם מייללים ומפריעים לכם - זה מחזק את ההתנהגות הלא רצויה שלהם. נכון שיללות חתולים מזכירות יללות תינוק בוכה ואומלל, אבל חתולים הם אינם תינוקות. הם צריכים ללמוד, שיללות לא עוזרות להם והם יתרגלו. אם הם מפריעים לשנתכם, אז נסו לסגור את הדלת ולהפעיל מאוורר חזק שיימסך את הקולות. אם המאוורר מפריע לכם, הפנו אותו אל הקיר. שאון המאוורר הוא "רעש לבן" בדומה לרוח קבועה והוא אף ימסך את היללות ויעזור לכם לישון. לפני השינה תעסיקו את החתולים ותעייפו אותם, אבל רצוי מאוד עד שעה מסויימת. חתולים לומדים את ההרגלים שלנו ואף את שעות הפעילות שלנו. החתול שלי רגיל שאני נותנת לו חטיף בשעה עשר בלילה ואם אני מפספסת הוא מזכיר לי ... בזמן. לא לפני הזמן! מאחלת לכם בהצלחה עם החתולים במקום החדש וגם לכם!

למעלה