התייעצות בן שנה ו7 רגישות והקאות

התייעצות בן שנה ו7 רגישות והקאות

שלום ותודה מראש על התשובה.
הילד שלי בן שנה ו7, הייתה לנו תקופה מאד ארוכה בחורף בהתחלה שהוא היה מקיא המון והיה מנוזל, והבנו שהוא מקיא ליחה בגלל שהוא מנוזל יחד עם הארוחת ערב ובבוקר את המטרנה. זה ממש היה שבועות שהיה מקיא כל ערב ליחה וכל בוקר.
כל ערב הוא היה אוכל חמאה עם החביתה שלו, בנקודה מסויימת הפסקתי לשים לו חמאה ועברתי לשמן זית. ההקאות נפסקו לגמרי. היו עדיין מקרים שהוא הקיא ליחה אבל זה היה נדיר מאד.
אותו הדבר עם גבינה צהובה, הייתי נותנת לו אצבעות גבינה צהובה ועשיתי ניסוים עם זה כל פעם כן ולא והייתי רואה שהוא מקיא כל פעם מזה. אתמול בערב נתתי לו גבינה צהובה אחרי שלושה חודשים שלא אכל, הוא אכל כמה ביסים... ובאופן מפתיע התעורר בחצות והקיא את כל הארוחה שלו.

עכשיו אני יודעת שהרפואה הקונ' לא מאמינה שיש קשר בין דברי חלב וליחה, ואני מקבלת את זה.
אבל אני בתור מבוגר, אם אוכל חמאה יש מצב שארוץ לשירותים יש לי קיבה מאד רגישה ואני בקלות עושה יציאות רכות.
האם מבחינה רפואית זה ניתן לבדיקה - למה גבינה צהובה וחמאה עושים לו לא טוב?
גם בחנוכה הבאתי לו ביס מסופגניה ישר הקיא, טועם מעוגה - מקיא, כל דבר שמן שהוא טועם ברמת ביס בודד, הוא מקיא את כל האוכל... האם זה רגישות?
תודה רבה.

התייעצות

היות ואינו מקיא תמיד חלב ומוצריו לא מדובר באלרגיה אין לי הסבר מדוייק מדוע זה קורה. יש נטייה תמיד להקיא נוזלי יותר מאשר מוצק אך לא ברור לימודע גבינה צהובה. לא נראה שזה גם קשור ללקטוז או לחלבון של החלב היות ולא קורה כל פעם. אין תמיד הסבר אם את רואה שלא עושה טוב תפסיקי. חשוב כמובן בגיל זה כן לצרוך סידן לעצמות הגדלות.

למעלה