מושלם!אני לצהרים מארגנת מנות שלא מלכלכות ולא מצריכות יותר מדי כלים
יש לנו פרגיות , חזה עוף, ובייבי תפ"א - וירקות .
ויוי, רעיונות מעולים! תודה!אוכל מהיר להכנה לרעבים המגיעים בצהריים:
1. אפשר להכין קערה גדולה עם סלט משביע מתפוחי -אדמה מבושלים (כמות התפו"א -כמספר הסועדים.)
מועכים לפירה את תפוחי -האדמה המבושלים מוסיפים 4 ביצים קשות עם 3 כפות שמן זית ובצל קצוץ טרי או בצל מטוגן,
אפשר להוסיף מיונז וחרדל, מלח ופלפל ,מקשטים בפרוסות מלפפון חמוץ ,ורצועות גמבה, סלט טעים וגם משביע.
2. קציצות טונה מהירות לאפות בתנור, ולאחר מכן להכניס למחבת לכמה דקות עם רוטב- עגבניות.
(בפסח ,מקום פירורי לחם -לערבב טונה עם 2 בטטות מבושלות ומעוכות ,להוסיף פטרוזיליה קצוצה,וביצה אחת ,ולתבל בתבלין לדג לערבב היטב, ליצור קציצות ולהניח בתבנית עם נייר-אפיה משומן ,ולאפות בתנור 180 מעלות לום , 20 דקות ,
להפוך לצד השני לעוד רבע שעה בתנור. אפשר להגיש את הקציצות האפויות עם אורז מבושל , סלט -ירקות טרי וממרח טחינה,
(לאחר האפיה אפשר להניח את הקציצות במחבת עם רוטב- עגבניות עם בצל מטוגן ,(כמו שמכינים רוטב לפסטה.)
3. מוקפץ במחבת:
במחבת גדולה לטגן במעט שמן בצל קצוץ, להוסיף 3 כוסות שעועית -ירוקה קפואה, ואפונה -קפואה ,
להוסיך 3 כפות רסק -עגבניות וחצי כוס מים ,לתבל מלח, פלפל , ולהוסיף בנדיבות פטרוזיליה,לאחר ריכוך לכבות את האש,
ולהגיש עם קציצות הטונה והאורז .(אפשר לבשל בסיר קטן עדשים -כתומות ולערבב עם האורז המבושל. )
4. לחימום הבטן אפשר להכין מרק זריז :
להרתיח סיר מים רותחים עם כף מלח ,לחתוך קוביות מ- 6 קישואים, לפרוס 2 גזרים לפרוסים דק, להוסיף 2 חופנים של שמיר-קצוץ , ולתבל מלח,פלפל ושום גבישי ,לבשל עד ריכוך וזה מוכן, מהיר הכנה קליל וטעים,מתאים מאוד למנה ראשונה.
מי שחוזר סמוך לחג, יכול לאכול שאריות מארוחת הצוהריים. לא חייבים לאכול אותה דווקא באחת בדיוק. ומי שפתחה את קובץ הפסח שלי, בוודאיאני מתלבטת בדיוק באותה נקודה.
לפני שלוש-ארבע שנים לא התארגנו כראוי והסדר שלנו היה קשוח- המון מריבות בין אחים (בני עשרה..) רעבים ועייפים. למדנו בדרל הקשה.
בד"כ החצי קונה שניצלים מוכנים כי אני לא רוצה לעמוד ולטגן, ויש לנו פריכיות אורז כדי לחטוף בין לבין.
אבל, הקרבי עשוי לחזור לקראת ליל הסדר אחרי מספר שבועות אינטנסיביים שלא היה בבית ואני עדיין שוקלת מה להכין. מפנטזת על הכנת דג חריף, אבל מה להגיש ליד? הוא לא אוהב פירה...
אני בטוחה שאם תשאלי אותו, הוא ידע מה להגיש ליד הדג. ואפשר גם להכניס קניידלך לתוך הרוטב החריף ולבשל ביחד. גם זו עצה שכתובה בקובץ הפסח שלי. להשתמש בעיסת הקניידלך, להכין כופתאות ולהוסיף לסיר בו מתבשל מאכל עם רוטב. הכופתאות סופגות את הטעמים הטובים ומהוות תוספת פחמימה מושלמת.אני מתלבטת בדיוק באותה נקודה.
לפני שלוש-ארבע שנים לא התארגנו כראוי והסדר שלנו היה קשוח- המון מריבות בין אחים (בני עשרה..) רעבים ועייפים. למדנו בדרל הקשה.
בד"כ החצי קונה שניצלים מוכנים כי אני לא רוצה לעמוד ולטגן, ויש לנו פריכיות אורז כדי לחטוף בין לבין.
אבל, הקרבי עשוי לחזור לקראת ליל הסדר אחרי מספר שבועות אינטנסיביים שלא היה בבית ואני עדיין שוקלת מה להכין. מפנטזת על הכנת דג חריף, אבל מה להגיש ליד? הוא לא אוהב פירה...
הוא לא אוהב קניידלעך....זה ה"בררן" (גדל מאז נקרא כך בפורום..). והם ללא טלפון נייד עד שעולים על האוטובוס הביתה...אני בטוחה שאם תשאלי אותו, הוא ידע מה להגיש ליד הדג. ואפשר גם להכניס קניידלך לתוך הרוטב החריף ולבשל ביחד. גם זו עצה שכתובה בקובץ הפסח שלי. להשתמש בעיסת הקניידלך, להכין כופתאות ולהוסיף לסיר בו מתבשל מאכל עם רוטב. הכופתאות סופגות את הטעמים הטובים ומהוות תוספת פחמימה מושלמת.
הוא לא אוהב קניידלעך....זה ה"בררן" (גדל מאז נקרא כך בפורום..). והם ללא טלפון נייד עד שעולים על האוטובוס הביתה...
חשבתי על אורז, נראה אם אעיז.
תודה!אורז בסמטי שתמיד מצליח:
מומלץ להשרות 2 כוסות אורז בסמטי בסיר מים ל- 15 דקות,
בינתיים, לקלף בצל ולקצוץ דק, ובמחבת לטגן יבשה לטגן את הבצל עם שלוש כפות שמן-זית, על אש קטנה,
לערבב מדי פעם בכף- עץ, עד שהבצל הופך לשקוף,ולכבות את האש.
את האורז המושרה לסנן במסננת ולהעביר לסיר,
להוסיף לסיר גם את הבצל המטוגן, ו- 3 כוסות מים רותחים , 1/2 כפית מלח ,מעט פלפל-שחור ,
אפשר להוסיף גם חופן - שמיר ריחני, אם אוהבים.
מבשלים עד רתיחת המים ומנמיכים ללהבה בינונית, ולאחר 5 דקות להנמיך ללהבה קטנה.
לכוון שעון ל- 30 דקות, ולאחר מכן ,לבדוק שכול המים נספגו ושהאורז רך מוכן , ולכבות את האש.
להשאיר בסיר מכוסה לעוד 10 דקות. ולאחר מכן,לפתוח מכסה ולהקפיץ את האורז בעזרת ב-2 מזלגות בכדי לאוורר אותו היטב שלא יהיה דביק,
וזהו!
תמיד מצליח ומאד טעים.
אםשר להכין דג- חריף בתוספת תפוחי אדמה מבושלים , או אפויים בתנור .אני מתלבטת בדיוק באותה נקודה.
לפני שלוש-ארבע שנים לא התארגנו כראוי והסדר שלנו היה קשוח- המון מריבות בין אחים (בני עשרה..) רעבים ועייפים. למדנו בדרל הקשה.
בד"כ החצי קונה שניצלים מוכנים כי אני לא רוצה לעמוד ולטגן, ויש לנו פריכיות אורז כדי לחטוף בין לבין.
אבל, הקרבי עשוי לחזור לקראת ליל הסדר אחרי מספר שבועות אינטנסיביים שלא היה בבית ואני עדיין שוקלת מה להכין. מפנטזת על הכנת דג חריף, אבל מה להגיש ליד? הוא לא אוהב פירה...
תודה ויוי. יכול להיות שאם אכניס את תפוחי האדמה לסיר עם הדגים הוא יסכים לאכול אותם.אםשר להכין דג- חריף בתוספת תפוחי אדמה מבושלים , או אפויים בתנור .
אגב,
אוכלי -קטניות יכולים לבשל קינואה -אדומה עם בצל מטוגן וגזר על להבה בינונית,
לאחר 15 דקות בישול מוסיפים חצי כוס עדשים -כתומות שטופות ומסוננות,
ומוסיפים גזר אחד מגורד, או גזר פרוס לפרוסות דקות. וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 15 דקות, ומכבים את האש ,משאירים כך מכוסה במכסה לעוד 20 דקות , וזה מוכן.
מאוד טעים ,בריא ומשביע.
המחותן שלי שמכין דג מרוקאי הכי טוב בעולם, מכניס לסיר עם הרוטב, פרוסות עבות של תפוח אדמה. מאד טעים.תודה ויוי. יכול להיות שאם אכניס את תפוחי האדמה לסיר עם הדגים הוא יסכים לאכול אותם.
תודה אורני!המחותן שלי שמכין דג מרוקאי הכי טוב בעולם, מכניס לסיר עם הרוטב, פרוסות עבות של תפוח אדמה. מאד טעים.
הנה מעתיקה לכאן את המתכון שנמצא בקובץ פסח. לא לפחד מהאורך ומהפירוט. ממש לא מסובך.
דג מרוקאי חריף
מתכון של ציון אסייג, אבא של כלתי מלי (ובסוגריים הערות שלי).
לא להיבהל מהמתכון שהוא ארוך ומפורט. ההכנה פשוטה ומתקבל מאכל נהדר שאפילו אחותי, שונאת הדגים המושבעת, אהבה.
ציון מכין את המתכון הזה מפילה אמנון (מושט) או מנסיכת הנילוס ואני מכינה מפרוסות דניס או לברק. אם יש ילדים בקהל – אפשר להכין קציצות קטנות, למשל מפילה קוד, ולהכניס לרוטב. לצמחונים/טבעונים – אפשר להכין רוטב ולבשל בתוכו קוביות טופו בגודל של בערך 2X2 ס"מ.
אם משתמשים בדג מפולט/בפילה דג, כדאי מאד לבשל בתוך הרוטב את הראשים ואת העצמות שבוודאי קיבלתם בחנות לאחר הניקוי.
אפשר לשחק עם הפלפלים לפי הטעם - כמה חריף שאוהבים. וגם – בעונת הפסח הפלפלים היבשים כבר לא משהו ואפשר להשתמש במקומם בפלפלים מתוקים, עדיף ארוכים, או בפלפל אדום טרי רגיל, וגם בפלפלים חריפים טריים במקום יבשים.
הכמויות הן לדג נטו, לאחר הניקוי.
סיר שטוח ורחב מנירוסטה או בציפוי נון סטיק. אם אפשר, סיר שיכיל את הדג בשתי שכבות לכל היותר.
1.5 ק"ג דג מחולק למנות.
1.5-2 כוסות גרגרי חומוס שרויים ומבושלים (לא הכרחי). יש המחליפים בפסח את החומוס בפול ירוק ואפשר בהחלט להשתמש בגרגרי חומוס מבושלים משימורים או מהקפאה.
1/2 כוס שמן קנולה או אחר, לפי הטעם, עדיף לא שמן זית (ואני דווקא שמה שמן זית ורק 1/4 כוס.)
3-4 פלפלים יבשים מתוקים + 2-3 פלפלים אדומים טריים (את היבשים לפתוח ולסלק את הגרעינים. את הטריים לחתוך ל- 8 חלקים)
1-2 פלפלים יבשים חריפים – לפתוח רק אחד, לסלק את הגרעינים ולשטוף היטב. את השני להשאיר שלם
(בסה"כ אני שמה 4 פלפלים אדומים טריים לא חריפים + 2 חריפים, ארוכים וטריים, אדומים, דקים, ללא גרעינים)
הרבה שיני שום קלופות וחצויות (אני שמה שיניים מראש שלם של שום טרי)
2 כפות פפריקה מתוקה (ואפשר גם קצת חריפה. אני מסתפקת בכף אחת של פפריקה מתוקה וקצת פחות מכפית שטוחה של חריפה)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כוסות מים (בערך)
מלח לפי הטעם
2-3 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים או לפרוסות עבות (לא הכרחי אבל טעים)
המון כוסברה קצוצה
מטגנים טיגון קל את הפלפלים, מוסיפים את השום ומטגנים טיפה, מוסיפים את הפפריקה, הרסק, המים והמלח ומערבבים. כשמתחיל לרתוח, מוסיפים את הראשים ואת העצמות של הדג ואת גרגירי החומוס המבושלים (או פולי טרי שאותו אין צורך לבשל מראש). מרתיחים, מקטינם להבה ומבשלים 15-20 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, על זה את הדגים החתוכים ומוודאים שיש מספיק מים. הכמות צריכה להגיע בדיוק לגובה הדגים. על הדגים מפזרים שפע כוסברה קצוצה, סוגרים את הסיר וכשרותח מקטינים להבה ומבשלים כשהסיר פתוח למחצה, עד שהדג מוכן (בדרך כלל מספיק 40 דקות) והרוטב מצטמצם ומסמיך.
אני מבשלת שעה שלמה.
אני בעד ארוחת בוקר בנחת, עושים זאת בערב פסח.שימו לב שהתמקדות בפחמימות מגבירה אצל רוב האנשים את תחושת הרעב, וחשוב לתגבר בחלבונים ולא לפחד גם משומנים.
חלק מהקושי הוא שעדיין אין מצות וכבר אין חמץ ויש מי שעצם המחשבה הזו מרעיבה אותו עוד יותר.
אז נכון שכדאי סלט תפוחי אדמה אבל להוסיף לו חלבון כגון ביצים קשות, טונה ואפילו כבדי עוף צלויים. כדאי לתבל בשמן זית.
אפשר להכין סלט אבוקדו עם טונה ו/או ביצים קשות. זה טעים גם לי מצה או לחם. אני אוכלת כארוחת בוקר כמעט כל שבת.
המסורת מבית חמותי - מרק עשיר בירקות ובעוף או קוביות בשר, עם קניידלך, מעט נוזלים יחסית, ואצל עדות המזרח,
בצלחת עמוקה על אורז לבן.
אפשר בקלות להכין תבנית של עוף עם תפוחי אדמה בתוספת סלט או ירקות חתוכים.
אפשר שיהיו בזמינות עוגיות כשל"פ, שקדים ואגוזים למיניהם, תמרים וצימוקים וכדומה.
וגם אם לחוצים וממהרים בבוקר, לשבת בנחת ולאכול ארוחת בוקר של ממש.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.