התייעצות בנוגע להחלפת משאבת ביוב טבולה

Fish725

New member
התייעצות בנוגע להחלפת משאבת ביוב טבולה

צהריים טובים,

אני מתגורר בדירת מרתף המחוברת אל בור ספיגה שבו מותקנת משאבת ביוב בעומק של כמטר וחצי אשר מוציאה את הנוזלים מבור הספיגה אל צנרת הביוב הראשית.
מאחר ואין הרבה ביוב ונוזלים שנכנסים אל בור הספיגה (רק ביוב מדירתי וצנור ביוב של שכנה) , המשאבה עובדת משהו בסדר גודל של אולי דקה כל 3 ימים.
אני מתגורר כ-15 שנה בדירה ובמהלך הזמן הזה הוחלפו כ-4 משאבות ביוב (רובן היו משומשות). לפני כ-3 שנים התקנת משאבה מסוג PEDROLLO VXM 10/50, אך אתמול היא שבקה חיים (מקפיצה ממסר פחת). כשהוצאתי אותה מבור הביוב היא הייתה מאוד חמה למגע.טכנאי משאבות ששוחחתי עמו היום, העריך כי נכנסו מים למנוע וכי אין טעם לתקנה.
שאלתי את אותו טכנאי איזו משאבה כדאי להתקין, אז הוא אמר שאין לו העדפה מסויימת ושאפשר אפילו להתקין משאבה למים רגילים לאחר התקנת רשת בתחתיתה על מנת שלא תסתם על ידי מוצקים. הוא הוסיף שמה שחשוב במשאבה זה בעיקר תקינות האטמים שדומה בכל המשאבות.
יש לי מספר שאלות :
1. שמתי לב שהמים בבור הספיגה חמים יחסית (אני מעריך בסביבות 40 מעלות). חשבתי שזה בגלל שמנוע המשאבה שנשרף אתמול חימם את המים, אך גם לאחר יממה המים עדיין חמים. ידוע לי שמשאבות לא אמורות לעבוד בטמפרטורה מעל 40 מעלות (לפחות לפי המפרט הטכני שלהם), ורציתי לדעת מה מידת ההשפעה על המשאבה או האטמים שלה במידה והמים חמים יותר מ-40 מעלות מדי פעם.
2. האם יש יתרון למשאבה יצוקה/נירסוטה על משאבת פלסטיק
בהנחה שאינה עובדת הרבה ורוב הזמן היא שקועה במי הביוב ?
3. האם נקודת תורפה נוספת במשאבות היא המצוף ? האם המצופים במשאבות יקרות יותר איכותיים/עמידים יותר ?
4. האם יש צורך במפסק זרם/עומס ספציפי להגנה על המשאבה ? (במשאבה שהתקלקלה היה אמור להיות מגן התחממות מובנה במנוע שלא ממש עזר אולי בגלל שבאמת נכנסו לתוכה מים. המשאבה היתה מאוד חמה כשהוצאתי אותה מבור הספיגה) ?
5. האם יש לכם המלצות למשאבה שמתאימה לצרכי השימוש המועטים שלי ?

תודה למשיבים

רשר

Well-known member
מנהל

Fish725

New member
תודה רבה רשר אבל במקרה שלי

זו הוצאה לא מבוטלת, כי יש צורך מלבד התקנת הסילוקית לבצע התאמת צנרת מ-2 מקורות נוספים - המקלחת והמטבח. וכנראה שסילוקית תהיה אופציה בעדיפות נמוכה אם בכלל.
אמתין לתשובות נוספות מבעלי נסיון.

ilst

New member
משאבה טבולה

המשאבות הפשוטות מנרוסטה או פלסטיק שמחירן כ 500-700 ש"ח, אכן לא מחזיקות מעמד ומיעודות לשאיבת מים ולא לביוב.
יש אצל "אמיתי" משאבות בדרום ת"א משאבה יצוקה המיועדת לביוב, מחירה כ 2600 ש"ח + מע"מ, והיא עמידה ותחזיק שנים רבות. המשאבה שוקלת כ 45 ק"ג. פתח היציאה - 3".
אילן.

רשר

Well-known member
מנהל
גם הן יהרסו מהר במצב כזה של עבודה קצרה מאוד

פעם בכמה ימים בעוד מוצקים צפים ולוכדים את המצוף וגוררים עבודה רצופה ללא מים, החום במים שהוא גילה מעיד על סוג תקלה כזו,
אם בכל-זאת יחליט להמשיך להשתמש בבור הנ"ל יאלץ לפתוח אחת לחודש ולשבור עם זרם מים את ה"חרצפים" וכמובן לסבול את הריח בכל המרתף,
לכן הצעתי סילוקית

Fish725

New member
לחבר שלי היה רעיון לחבר משאבה של מכונת כביסה

באיזשהוא אופן לבור הספיגה, מאחר והיא אמורה לעבוד לאורך שנים ובטמפורטורות גבוהות, רק הענין הוא לבצע התאמה של חשמל ומארז מתאים וכמובן צנרת הולמת.
שמתי לב שבמקומות מסויימים מתקינים מעגל בקרה למשאבות שמספק הגנה של עומס/קצר למשאבה, אבל מדובר במערכת יקרה יחסית.
אני משער שתוך מספר שבועות/חודשים אדע איזו פתרון יתאים - האם משאבת מים זולה שתוחלף כל שנה-שנתיים או פתרון רציני יותר.
הייתה לי משאבת ביוב 2 צול משומשת בעבר של SHATAL אם אני לא טועה שהחזיקה איזה 4 שנים. אז יכול להיות שאם המשאבה הנוכחית תמות תוך זמן קצר, אנסה משאבה חדשה של החברה שנקראת היום AFEC :

http://www.polack.co.il/item-4764/משאבה-טבולה-למים-2-כולל-מצוף

לפי אתר היצרן היא מתאימה גם לשפכי ביוב ובעלת איטום מכני כפול באגן שמן :

http://www.allfavor.com.tw/lbv-25.htm

רשר

Well-known member
מנהל
שים לב ליכולת היועצים ליעץ עם מידע חסר

אתה מתיעץ עם המון יועצים אך מקפיד לשמור את הנתונים שלך אצלך כך שכל יועץ מבין משהו אחר ומיעץ בהתאם למה שהבין ולא בהתאם למצב האמיתי,
לתוצאה רצינית ויעילה פנה עם מידע מלא ורצוי שרטוט בק''מ
בכל מקרה בטל את המשאבה של מכונת הכביסה - היא לא תעבוד בתנאי זיהום ומעט מים - בדיוק הפוך מדרישת היצור שלה,

Fish725

New member
תודה רשר על ההערה.אני מצרף שרטוט לא בק"מ

אין לי את היכולת לשרטט בק"מ אבל אולי זה ייעזור להבין את כוונתי בצורה טובה יותר. תודה רשר גם על ההתייחסות לאי התאמת מפרט משאבת מכונת הכביסה.

רשר

Well-known member
מנהל
היכן הנמצא המעבר מבור 1 ל 2 ?

אם הוא למעלה בור 1 משמש כבור שיקוע למוצקים כבדים ומצריך נקוי עם משאבה חיצונית בוואקום
אם למטה אין לו כל משמעות במערכת,
אולי אפשר להפעיל את המשאבה עם 2 מצופים כך שניתן לקבוע את מרווח הגובה בינהם לשאיבה בפחות מנות אך עם כמות גדולה יותר בכל מנה,
לגבי הגנה על המנוע - מתנע PKZM יגן מספיק טוב אם יכויל במדויק,

Fish725

New member
המעבר בין הבורות נמצא בגובה של כשליש מהבור השני

כשהייתי רואה שהמים בשירותים יורדים לאט - מה שקורה אולי פעם בשנה, הייתי פותח את בור 1 ומנקה אותו עם מקל ארוך - כך שאיתו אין בעיה.
לגבי המתנע - אני לא בעל הכשרה חשמלית מספקת וציוד מתאים כדי לכייל כזה מתנע לדעתי. גם הגישה לעומק הבור לא נוחה (גישה רק מהמכסה העליון) אז זה יהיה סיפור להתקין מצוף נוסף בגובה מתאים.
נראה לי שהפעלה קבועה של המשאבה עם טיימר דיגיטלי ומנגנון בקרת הגלישה יכולים לתת פתרון מצויין ואז רק צריך להתפלל לאלוהי המשאבות שהמשאבה אטומה כראוי.

תודה רשר על התייחסותך המקצועית

Fish725

New member
חישוב צריכת זרם לממסר הגנה על מנוע המשאבה

שלום,

רכשתי משאבה שההספק שלה הוא 400W. הדגם הוא LBV-40 :
http://www.allfavor.com.tw/lbv-25.htm

אני מנסה לחשב את כמות הזרם לצורך התאמת מפסק זרם.
אני מבין שנוסחת החישוב היא וולטXאמפר=וואט ולצרכים שלי
וואט לחלק לוולט = אמפר :
400w/230V=1.75A

כלומר בתנאים אופטימליים שבהם עובדת המשאבה אני צריך לכייל את מפסק הזרם להכנס לפעולה בסביבות 1.9A אם חישבתי נכון ?

האם משהו כזה אמור להתאים במידה והחישוב נכון ? :

http://www.ebay.com/itm/1-6-2-5A-69...760409?hash=item464135df99:g:l8wAAOSwIgNXjHp~

תודה

Fish725

New member
תודה רבה אילן על התגובה

יצרתי קשר השבוע עם נציג של אמיתי והוא כתב אכן שהמשאבות המיועדות לביוב הם עם יציאה של 3 צול ומחייבות מן הסתם גם צנרת של 3 צול.
הצנרת שלי היא של צול וחצי ולמרות שהיא ניתנת להחלפה, נראה לי ממש אובר-קיל להשקיע 3000 שח + להחליף את הצנרת כשמדובר בעיקר במים מלוכלכים (בור הספיגה הוא למעשה "תחנה" לאחר שמגיעים חומרים אליו מבור סמוך ובעיקר נוזלים).
מה שאני מתכוון לעשות הוא זה :

1. הזמנתי מחול גלאי הצפה עם צפצוץ ותאורה :
https://www.sabrered.com/pepper-spray/water-leakage-alarm

2. גלאי טמפרטורה עם צפצוף :
https://www.aliexpress.com/item/Who...32561410647.html?spm=2114.13010608.0.0.Xn3ZuJ

2 האביזרים האלו קלים יחסית להתקנה, ויתנו לי אינדיקציה לגבי גובה וטמפרטורת מים, כך שאדע :

א. אם המים חמים מדי למשאבות (מעל 40 מעלות לפרק זמן ממושך)
ב. האם גובה המים מעל גובה המשאבה - ואז לבדוק מה הסיבה

אחרי שאתנסה איתם ואראה כמה זמן מחזיקה בבור הביוב משאבת מים פשוטה עם רשת ששמתי בתחתיתה, אוכל לדעת האם כדאי להשקיע במשאבה איכותית ו/או צנרת מתאימה.
יכול להווצר מצב שחום המים גבוה ויהרוס משאבות איכותיות יותר (למשל שכנה שהחלה להשתמש במדיח כלים או במכונת כביסה כאשר לא השתמשה בעבר), ולכן אמצעי המנע הזולים הללו ייתנו לי כיוון על מידת ההשקעה הראויה לנושא זה.

מאחר ואין מי גשמים שנכנסים לבור הביוב (המרזב היה מחובר לבור עד לפני מספר חודשים), כשהבור אינו מוצף הוא יכול לספוג כמות מים אפילו של כשבוע להערכתי ללא כל סתימה או הצפה - דבר הנותן לי מרווח נשימה להשגת משאבה בפרק זמן סביר.

תודה לכל העוזרים וחג שמח

Fish725

New member
הטיימר נשמע רעיון מאוד מענין

אני רק חושב על כך שאצטרך משאבה עם איטום טוב ללא מצוף או עם מצוף, ואז לבטל את המצוף שלה או לקבע אותו במצב של פעולה תמידית. כמו כן 5 דקות זה יותר מדי. דקה אחת ליום או אפילו פחות אמורה להספיק (מדובר על אולי 10 ליטר מים ליום או 20 ביום שאני מפעיל מכונת כביסה). אולי טיימר דיגיטלי שבו אפשר לחבר פרקי זמן קצרים יותר יכול יותר להתאים. תודה רבה על הרעיון. אני אשקול האם הוא בר יישום.

למעלה