התייעצות בנוגע להסבה לעו"ס

התייעצות בנוגע להסבה לעו"ס

שלום, אני בעלת תואר ושוקלת הסבה לעו"ס. אודה לכם אם תענו על מספר שאלות. 1) מהן מסגרות העבודה האופייניות ביותר שאליהן נקלטים בוגרי עו"ס? 2) אחרי שעבדתי בשוק הפרטי בתחום העסקי, במשך שנים, בנוסף לעניין שיש בעו"ס, אני גם נמשכת לעובדה שהמקצוע פחות תובעני מבחינת שעות (למרות שאני מודעת לכך שהוא תובעני מאוד מבחינה רגשית). האם זה נכון שניתן לעבוד במסגרות מגוונות מבחינת שעות עבודה בתחום זה? 3) בשל סיבות משפחתיות, יתכן ויהיה עלי לגור בארה"ב מספר שנים. ידוע לכם אם תעודה מישראל נותנת הסמכה לעבוד כעו"ס גם בארה"ב? 4)הבנתי שבאוני' חיפה ישנו מסלול שמשלב בין משפטים לעו"ס. האם השילוב בין השניים מהווה יתרון בעבודות עו"ס מסויימות? 5)איזה מוסד מציע את התוכנית המתאימה והמתחשבת ביותר בבעלי תואר קודם? תודה רבה!

שאלה נוספת שקשורה לאישיות הנדרשת

אני מודעת לזה שאני לא כל-כך סמכותית ואני נוטה יותר להיות אמפטית. קשה לי להיות נוקשה ואסרטיבית, עובדה שהפריעה לי כשלימדתי אוכלוסיות מבוגרים בעבר. האם המקצוע דורש נוקשות מסויימת או שאוכל להיות עצמי ולבוא בעיקר עם רצון לתת לשני תיושה טובה?

עוסמים

New member
תוכנית ההסבה בבר אילן

היא מאד טובה; לוקחת בחשבון את הניסיון הקודם ולא מבטלת אותו, ומצד שני מקנה את הקורסים החשובים באמת בלי לעייף אותך בקורסי יסוד משעממים. לתלמידי ההסבה יש קבוצות נפרדות מתלמיד תואר ראשון, ומאד משתדלים לרכז את הלימודים ביום אחד כי מודעים לזה שרוב האנשים כבר עובדים וכו'. אני לא חושבת שמבחינת מציאת עבודה יש הבדל, אך מאד יכול להיות שהתואר הקודם והניסיון התעסוקתי שכבר יש לך יסייעו לך להתקבל למקומות מסוימים (אני חושבת שמהבחינה הזו היתה לי עדיפות כבוגרת הסבה). לגבי הגמישות בשעות העבודה: רוב העבודות בע"ס הן בחלקיות משרה ובכך מאד "גמישות". אכן יש פחות תובענות מבחינה זו שלא דורשים ממך שעות נוספות (ברוב המקרים, גם אם עבדת שעות נוספות לא תקבלי תשלום עליהן), אך העבודה עצמה היא מאד תובענית ולרוב פולשת גם לזמן שאחרי שעות העבודה המוגדרות.

קודם כל, תודה רבה!

את יודעת אם קשה להתקבל לשם? לפעמים גם כשכותבים בידיעון תנאי סף מסויימים, באופן מעשי, מתקבלים רק כאלה עם תנאים שעולים עליהם. חוץ מזה, היה לך קשה למצא עבודה אחר-כך?

עוסמים

New member
כיוון שהביקוש לתוכנית ההסבה עולה

עולים גם תנאי הסף. בכל מקרה, בית הספר מקבל את אלה עם הציונים הגבוהים יותר. כיוון שאין מקום לכולם, לפעמים אפילו אלה שהציונים שלהם מתאימים לתנאים בידיעון לא מצליחים להתקבל. עם זאת, נראה לי שבקבלה לתוכנית הסבה מתחשבים גם בניסיון ולא רק בציונים, ואם יש ספק עושים ראיון קבלה. דרך אגב, במכללות האיזוריות של בר אילן (אשקלון, לדוגמא) תנאי הקבלה נמוכים יותר וקל יותר להתקבל. לי היה המון מזל בחיפוש העבודה ומצאתי מהר ובקלות. אבל לא לכולם זה ככה ויש לי חברות שעדיין מחפשות (וגם כאן יש..).

pumikili

New member
תוכנית הסבה במכללת אריאל

דורשים ממוצע של 80 וקצת (פחות מ- 85), יומים לימודים ויומים עבודה מעשית...

למעלה