התייעצות בנוגע להשקעה בתעודת סל

אסף56

New member
התייעצות בנוגע להשקעה בתעודת סל

שלום רב, לאחרונה התפנה לי מעט כסף מזומן והייתי רוצה להשקיע אותו בתעודת סל על מדד זר (יש לי כבר השקעה בשוק הישראלי והייתי רוצה לפזר את השקעותיי). ההשקעה היא כמובן לטווח הארוך (לפחות 5 שנים) ולכן חשבתי להשקיע בשווקים מתעוררים שם יש פוטנציאל רב לתשואה גבוהה (והטווח הארוך קצת מפחית את הסיכון לעניות דעתי). בכל מקרה, מבירור שעשיתי על תעודות סל ראיתי שחלקן הגדול לא משלמות דיבידנד ולא משקיעות אותו בחזרה במדד (למשל, קסם הודו, קסם אמריקה הלטינית). בנוסף, קראתי שגם בתעודה שמתיימרת לחלק דיבידנדים כמו קסם סין היו כל מיני עיוותים ומניפולציות כנגד הלקוח. שאלתי היא, האם השקעה בתעודת סל שלא מחלקת דיבידנד היא משהו הגיוני? הרי אי הכללת הדיבידנד בעסקה קצת מוציא את העוקץ מההשקעה בשוק המניות. מה דעתכם בעניין?

Kayben

New member
לא כך הדבר -

כי גם בקרנות לא מחלקים את הדיבידנד - כנראה שהשקעה ישירה בעשרות מניות לא בדיוק מתאימה לכולם. לכן, תברור בין התעודות ותמצא אחת שכן מחלקת דיווידנד - ואם אין אחת כזאת - אז תבלע את הצפרדע בשקט או שאל תשקיע בה. הדיווידנדים זה לא מה שגרם למדדים הנ"ל לקפוץ ולדעתי הוא גורם שולי בהחלטה האם להשקיע במדד מסוים (לא בתעודה מסוימת)

אסף56

New member
האם תוכל להרחיב קצת יותר

מדוע הדיבידנד הוא עניין שולי? האם השתתפות ברווחי החברות שבהן אני משקיע היא לא לב העניין? תודה, אסף

Kayben

New member
לא

אם אני לא טועה, הראו בארה"ב שהשקעה רק בחברות שמחלקות דיווידנד (הרי לא כולן מחלקות) הוא לא יותר מוצלח מהשקעה בחברות שאינן מחלקות דיווידנד. אחרת כולם היו משקיעים רק בחברות מחלקות דיווידנד. בכל מקרה, לדעתי לא צריך להשקיע במניה או מדד X בגלל הדיווידנד שלו - זה שיקול משני. לעומת זאת אם ישנן שתי תעודות סל זהות - אחת מחלקת דיווידנד ואחת לא, מן הסתם לבחור את זאתי שכן.

פייפן

New member
אני מחזיק 7 תעודות סל שונות

וכמעט כל רבעון אני מקבל דיוידנד ישר לחשבון ורק שתדע, קסם סין שילמה לי עד היום את הדיוידנד הגבוה ביותר (וגם הרווח הכי גדול). קראתי על ה"שטיק" שקרה לאחרונה, אני חושב שקרתה כאן טעות ולא יותר מזה. בכל מקרה לדעתי ה"שטיקים" בקרנות הם הרבה יותר נפוצים, רק שם אין למשקיע הקטן שום אפשרות לדעת מה קורה. - אבל לא הייתי הולך על הודו או דרום אמריקה

למעלה