התייעצות בנוגע למזון רפואי ל CKD

g l o r y

New member
התייעצות בנוגע למזון רפואי ל CKD

אז, הגיע היום שממנו חששתי. בבדיקה הכללית האחרונה הכימיה של ג'רי הראתה שהכליות שלו ממשיכות להדרדר. מקריאטינין של 1.7 הוא עלה ל2.8, והווט שלי הודיעה לי שהוא חייב לעבור למזון רפואי.
באופן כללי, ג'רי חתול מסובך (הCKD נובע מFIV לצערי)
והוא גם בררן גדול באוכל. הוא מעדיף באופן נחרץ אוכל בטעמי דגים על בשר ועוף, וכל אוכל שמכיל או שיש לו ריח של איברים פנימיים (במיוחד כבד) גורם לו להקיא מיידית.
עד עכשיו הוא אכל פרופלאן סלמון-ואורז כאוכל יבש ולפחות שלוש קופסאות של פנסי פיסט ביום כאוכל רטוב (ספציפית רק את טעמי ה GRILLED שיש להם רוטב: טונה, TROUT ועוף). מבחינת נוזלים יש לו מזרקה וקערות מים מפוזרות בבית.

מכיוון ואני צריכה להעביר אותו בלעדית לאוכל רפואי, אני תוהה האם יש עדיפות של חברה אחת על פני השניה מבחינת איכות? ברשימה שהווט נתנה לי מופיע קודם K/D, אחרי כן אוכל של רויאל קאנין שאני לא זוכרת את שמו, ושלישי RENAL של פרופלאן. אני תוהה אם היא אכן סידרה אותם כך כי עדיף K/D על השאר ורויאל על פרופלאן, או שזה רנדומלי. האם יש הבדלים בינהם?
מבחינה הגיונית, נראה לי שהכי קל יהיה להרגיל אותו לפרופלאן הרפואי מכיוון והוא אכל את הלא רפואי שלהם עד עכשיו ואם זכור לי נכון יש להם את אותו טעם ברפואי. אבל אם K/D נחשב יותר טוב אני אנסה אותו קודם.

מבחינת אוכל רטוב, כמובן, אני אנסה מגוון שימורים רפואיים ואקווה שהוא יתרצה, אבל במקרה שלא, ראיתי מספר אתרים שטוענים שיחסית למזון שאינו רפואי, פנסי פיסט ממש לא קטסטרופלי מבחינת איכויות שמתאימות לכליות, במיוחד טעמים מסויימים שלו. האם יש אמת בדבר, כך שאם הוא לא יסכים לאכול רפואי רטוב (שהוא, כידוע, תמיד אוכל במרקם פטה- שהוא לא אוהב מאיזו סיבה עלומה) אני אוכל להמשיך להאכיל אותו פנסי בלי רגשות אשם?

תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
אין ספק שהילס ורויאל קנין זה שתי חברות הכי ידועות בתחום מזון

רפואי. אחריהון באות פיורינה ויוקנובה.
מצד שני יש כיום הרבה יותר חברות שמציירות מזון רפואי גם באופן כללי וגם בארץ.
פה למשל תוכלי למצוא כמעט את כל המגוון שיש בארץ https://www.petpoint.co.il/cat.aspx?id=120&=&p61=1043&
&nbsp
אני לא יודע אם זה נכון להשוות מזונות רפואיים. כי מצד אחד זה כמו תרופה. אבל מצד שני זה עדיין מזון וברוב המקרים זה המזון הבלעדי ולכן לדעתי בכל זאת כדאי שהוא יהיה כמה שיותר איכותי. אבל זה בהנחה ואיכות המזון במובן הכללי לא פוגעת בהשפעת המזון על הכליות.
אז בהנחה הזאת הייתי מתלבט בין וטלייף לבין הילס. בראשון יש יותר בשר ובשני יש יותר חלבון. בכל השאר יש כמעט אך ורק חלבון צמחי. בפרופלאן משום מה יש גם הרבה פחות שומן מאשר בשאר המזונות.
בבחינת המזון הרטוב - יש של הילס ויש של טרווט. שימורים אחרים את צריכה לחפש עם אחוז הזרחן הנמוך ביותר שיש.
&nbsp
https://www.farmina.com/uk/cat-food/farmina-vet-life-feline/82-renal-feline.html
https://www.hillspet.co.uk/cat-food/pd-feline-prescription-diet-kd-with-chicken-dry
https://www.royalcanin.co.uk/products/cat/feline-veterinary-diet/renal-feline-dry/
http://www.trovet.nl/en/product/renal-oxalate-cat/
https://www.purina.co.uk/proplan/veterinarydiets/for-cats/renal-function-nf.html

g l o r y

New member
תודה. לפי מה שהבנתי

המזונות לכליות אכן אמורים להיחשב "נחותים" תזונתית במונחים רגילים משום שאחוז החלבון בהם נמוך והחלבון שכן נמצא בהם עדין ומפורק ככל האפשר כדי להעמיס כמה שפחות על הכליות ולמנוע נזק נוסף עד כמה שאפשר. כמובן שאחוז המלחים, ובפרט הזרחן בהם צריך להיות נמוך והם אמורים להכיל יותר וויטמינים מקבוצת B כדי לטפל במגוון תופעות לוואי שנובעות מCKD.
עוד הבנתי שמכל החברות שמייצרות מזון רפואי, להילס יש מחקרים רפואיים בלתי תלויים מוכחים שמוכיחים שהתזונה שהם מספקים לבע"ח חולי כליות מאריכה עד מכפילה את תוחלת החיים שלהם, בניגוד לחברות אחרות שלא הוכיחו יעילות קלינית.
&nbsp
אבל בסופו של דבר מכיוון ומחלת כליות יוצרת בשלבים המתקדמים שלה חוסר תאבון, בחילות ובעיות עיכול, הבנתי שהתפיסה היא שיותר חשוב שהחתול יאכל משהו משיאכל דווקא מזון רפואי כי חלק מבעלי החיים החולים מתים בסופו של דבר מחוסר תזונה שנובע מההרגשה הרעה שמונעת מהם לאכול.
&nbsp
לכן נראה לי שתכנית הפעולה שלי תהיה כזו:
אני אנסה את הילס קודם, יבש ורטוב ואראה אם הוא מסכים לאכול. אחרי כן אני אנסה כנראה רויאל קאנין כי אני די בטוחה שאין לי גישה לווטלייף, לא אצל הווט שלי ולא בחנויות הקרובות אלי. אם שני אלה לא יעבדו אני אנסה פיורינה כי אני יודעת שזה אוכל שהוא אוהב בגרסא הרגילה שלו ויותר מזה, כשהכליות של החתול הבוגר יותר שלי קרסו והוא עבר לאוכל רפואי (לצערי לזמן מאוד קצר כי הקריסה הייתה מהירה והוא לא התאושש ממנה) הבאנו לו את הרפואי של פרופלאן וג'רי אכל את האוכל הרפואי שלו במקומו אז אני די בטוחה שהוא יאכל. מבחינת רטוב, אני אחזיק אצבעות שהוא יאכל משהו מהמגוון (למרות שראיתי דעות די איומות על הילס דווקא, בגלל שלפני כמה שנים היו להם בעיות עם האוכל הרפואי והם החזירו מהמדפים או משהו...)
חיפשתי פירוט רכיבים על פנסי פיסט ונתקלתי באתר הזה שנראה כאילו מישהו עשה מחקר לא רע בכל הנשוא של CKD.
https://www.felinecrf.org/canned_food_usa.htm
משם לקחתי את הפירוט של הFF שג'רי אוכלף אבל אני לא מבינה מה המספרים אומרים וכמה זה טוב או רע:
"These data are calculated on the basis of dry matter analysis (DMA). The information on the cans or on most brand websites will not have been calculated in this
&nbsp
way. All data are in percentages apart from calories, which are given per ounce of canned food as fed.
&nbsp
Fancy Feast Grilled Chicken Feast In Gravy
phos: 1.20
prot: 55.00
sod: 1.25
fat: 10.00
carb: 15.50
cals:23.86
data obtianed: 8-Jul-14
&nbsp
Fancy Feast Grilled Tuna Feast In Gravy
phos: 1.15
prot:55.00
sod:2.05
fat:10.00
carb:16.50
cals:22.78
8-Jul-14
&nbsp
Fancy Feast Grilled Salmon Feast In Gravy
phos:1.10
prot:55.00
sod:1.30
fat:10.00
carb:15.50
cals:23.44
8-Jul-14
"
למעשה אני לא ממש יודעת מה הערכים המומלצים אמורים להיות אז אני לא יודעת כמה זה רע.

dimitrygo

Active member
מנהל
זה אתר מצויין לקרוא על המחלה הזו אבל חשוב לזכור שנתונים של

המזונות מתשנים בקצב מהיר מאוד ולכן תמיד עדיף לבדוק את כל הפרטים באתר היצרן ולא בכל מיני אתרים.
&nbsp
בגדול הנתונים האלה של פנסי פיסט גרועים מאוד למחלת כליות. במזון רפואי יבש בחישוב של DMA כפי שהשתמשו לפנסי פיסט יש כ-0.6% זרחן. בפנסי פיסט לפי הנתונים שהבאת יש פי 2 יותר זרחן שזה לא טוב בכלל. גם רמת החלבון גבוהה יותר פי 2 בערך אבל עם זה עוד אולי אפשר לחיות.
&nbsp
את צריכה לחפש שימורים שרמת הזרחן בהם שרשומה על הקופסה הינה כ-0.1%
איפה את גרה?

g l o r y

New member
אני גרה

בשומרון. שזה אומר שהכי קרוב אלי זה כפר סבא, אלפי מנשה, האזור הזה. החנות הרגילה שלי היא זוארץ בכפר סבא. אמרו לי שם שיש להםרויאל קאנין, פרופלאן, KD רטוב ויבש ועוד חברה של רטוב שאני לא זוכרת את שמה. לווט שלי גם יש KD, פרופלאן ודי בטוחה שרויאל קאנין. האמת שהתכוונתי להגיע לאחד משני המקומות היום ולקחת מבחר של אריזות קטנות ולראות מה הוא יאכל. לצערי הגשם טרפד את התכנית שלי. אני מקווה שביומיים הקרובים אני אעביר אותו סופית למזון רפואי כלשהו.

g l o r y

New member
תודה רבה! אני אבדוק שם ברגע

שיהיה לי אוטו.
בינתיים הבאנו לו רויאל קאנין רטוב ויבש כי זה מה שהיה בחנות בה אני קונה כרגע. בעל החנות אמר לי שיש כרגע בעיה עם היבואן של הילס, הוא לא מקפיד על אחסון והיו כבר שקיות שהיו בהן תולעים. הוא גם לא מסכים לקבל החזרות אם חתול לא אוכל או שיש בעיה בשקית וכו כמו יבואנים אחרים, אז הוא אמר לי לא לקחת כי אין אפשרות לדעת מה תהיה האיכות.
&nbsp
לאחר ניסיון ראשון של הרויאל, נראה שג'רי אוכל דווקא את היבש ומתעלם לחלוטין מהרטוב. כמו שצפיתי, יש בעיה עם הטעם. הוא אוכל טעמי דגים כמעט אקסקלוסיבית ולרויאל קאנין יש רק עוף. הבנתי שבשאר החברות יש אותה בעיה אבל אני אבדוק לעומק.
&nbsp
&nbsp

g l o r y

New member
עדכון: הייתי בגג לחיות

אנשים נחמדים, מבחר טוב.
קניתי K/D רטוב ויבש וגם פקטות רטוב טונה של רויאל קאנין. הם אמרו לי שאין עוד אוכל RENAL רטוב או יבש בטעמי דגים בארץ.
התוצאות הן כאלה:
אוכל רטוב- מתעלם מהרויאל, גם טעם עוף וגם טונה. פשוט לא נוגע. הוא כן אוכל כשמעורבב עם פנסי פיסט, אבל אוכל בעיקר את הפנסי. ניסיתי לתת לו KD והוא כמעט הקיא וברח מזה. הריח באמת דומה לכבד אז אני יודעת למה.
&nbsp
אוכל יבש: אוכל גם מה KD וגם מהרויאל אבל כמויות מאוד קטנות. ממש ביס שניים איזה פעמיים שלוש ביום.
&nbsp
שמתי לב שהוא גם לא ממש אוכל הרבה מהפנסי יותר. בשבוע ומשהו האחרון הוא אוכל מקסימום קופסא ביום, ביומיים האחרונים חצי. אני מתחילה להיות מודאגת, לא יודעת מה לעשות. הוא לא אוכל אוכל רפואי.
לא רואה שהוא מקיא או לא מרגיש טוב או משהו, והוא לא שותה יותר באובססיביות מכרגיל (הוא כבר יותר משנה שותה כמויות גדולות ומשתין הרבה אבל זה לא השתנה וזה לא חדש) אבל אם הוא לא יאכל הוא ירד במשקל וזה רע. בקיצור, אני תקועה.
&nbsp
&nbsp

dimitrygo

Active member
מנהל
לצערי חוסר תאבון אופייני למחלה הזו. תדברי עם הוט' שלך על זה

אולי הוא יתן איזה כדור לתאהון ו/או נגד בחילות.

למעלה