התייעצות בנוגע למרק דגים

Maldini Girl

New member
התייעצות בנוגע למרק דגים

התחשק לי להכין למחר לי ולבחור מרק דגים. אוהבת מאד אך מעולם לא יצא לי להכין.
המחשבה שלי היא על כיוון אסייתי שישלב גם קרם קוקוס.

יש לי בבית כמות יפה של עצמות דגים להכנת ציר ועשבים (פטרוזילה, כוסברה, סלרי, ויש גם בצל ועגבניות)
אשמח להמלצות למתכונים מוצלחים או לאיך הייתם מכינים ולכל הכוונה.

בנוסף, יש לי גם כמה פילטים, שחשבתי את חלקם להוסיף למרק ומחלקם להכין אולי פסטה עם דגים ל"מנה עיקרית" אחרי המרק.
המלצות מוצלחות לפסטה דגים? (הפילטים הם של אמנון).
 

HEYלו

New member
הכיוון שלך למרק נשמע מעולה

אם עוד לא הכנת, הייתי מחפשת מתכון טום קאה תאילנדי ומאלתרת על בסיסו
 

Maldini Girl

New member
יצא מדהים.

באמת העפתי מבט על המרק שאמרת, קיבלתי קצת השראה
בסוף, הכנתי ציר דגים (דגים, כוסברה, פטרוזיליה, בצל וסלרי), הוספתי לו למון גראס, גלנגל, פלפל חריף וכפיר ליים בזמן הבישול.
במקביל, חלטתי וחתכתי גס עגבניות, ואידתי אותן בסיר עם מעט שמן עד שהן התחילו להתמוסס, ואז הוספתי להן קרם קוקוס ובהמשך את הציר.
בשלב זה הוספתי אויסטר סוס, רוטב דגים, סוכר דקלים וכמובן מלח-פלפל. יצא מרק מטריף.
&nbsp
את הפסטה לקחתי למקום "ים תיכוני" יותר, הרוטב היה משמן זית, עגבניות, שום בצל וציר דגים שהתבשלו להם, ובסוף קרעתי פנימה חתיכות דג (שנאפה בנייר אפייה בתנור עם שמ"ז, פטרוזיליה ובזיליקום).
היא אמנם לא נראית מי יודע מה יפה, אבל יצאה מעולה ממש.
&nbsp
פייר, עפתי על עצמי אתמול



 
למעלה