התייעצות בנוגע לקורס /ניב רווח

Erick Glasswine

New member
התייעצות בנוגע לקורס /ניב רווח

שלום חברים,

אני מעוניין ללמוד רפואה ועל מנת לקבל סיכוי סביר לקבלה אני צריך ציון באיזור ה750.
ניגשתי בחודש אפריל למועד הפסיכומטרי השלישי שלי וקיבלתי 707 (150 אנגלית, 134 כמותי, 130 מילולי). במועד הראשון קיבלתי 590 ובשני 665.
העניין הוא שאת שני המועדים האחרונים עשיתי עם קורס של הייקיו ואני מרגיש שאין להם יותר מה לתרום לי.
השאלה היא כזאת: אני מתכוון לגשת שוב במועד פברואר 2016 ויש אנשים שממליצים לי לנסות הפעם קורס של יואל גבע. לעומת זאת, ראיתי שיש גם אנשים שהמליצו על הספרים של הלמידה העצמית של ניב רווח. העניין הוא שאני לא כל כך חזק בלמידה עצמית.
איך הייתם לומדים לקראת הבחינה?

jfibush

New member
תשובה

עושה רושם שאתה בקיא בחומר, בהתחשב בכך שנבחנת כבר שלוש פעמים (ו-707 זה ציון מרשים
). לכן, בנוסף לעלות הגבוהה מאוד של הקורס ביואל גבע, לדעתי לימוד של כל החומר מהבסיס הוא מיותר בשבילך. הייתי ממליץ לך ללמוד עם ספרים באופן עצמאי אילו לא היית כותב שלמידה עצמית קשה עבורך.
לכן, זה תלוי במה שאתה מרגיש. אתה יכול לקנות ספר כלשהו ולהתחיל ללמוד איתו על פי תכנית שתקבע לעצמך, על מנת לראות אם תעמוד בזמנים שהקצבת, ובכך להחליט האם למידה עצמית אכן קשה עבורך או לא.
אפשרות נוספת היא בעזרת מורה פרטי.
בלי קשר, אני מציע שתתמקד בשיפור המילולי והכמותי, כי על פי ציון האנגלית שלך, אתה יודע אנגלית היטב (ואפילו מעבר). במידה שלא עשית זאת, תפתור את כל הבחינות שהמרכז הארצי פרסם (עם התמקדות בפרקים הללו), ותוכל גם למצוא סימולציות חינמיות ברשת של מכונים. קורס לדעתי גם יקר וגם מיותר, כי אתה לא צריך ללמוד הכול אלא רק להתחזק בנושאים הספציפיים האלה.
בהצלחה!

Erick Glasswine

New member
תודה על המענה המהיר!

אני מבין ומסכים עם מה שאתה אומר. בנוסף, ממה שאני קורא כאן בפורום, יש דווקא הרבה אנשים לא מרוצים מיואל גבע (במיוחד האנשים עם הציונים הגבוהים).
אני מכיר כבר את מרבית החומרים של המרכז הארצי וגם את הסימולציות החינמיות.
השאלה היא אם לקנות ערכה של ספרים + מורה פרטי זה משתלם משמעותית מקורס?
מורים פרטיים הם גם לא עסק זול אני מבין.

jfibush

New member
אני פחות בקיא בעלויות ולכן כדאי להמתין למישהו שמתמצא בהן

למעלה