התייעצות בנוגע לקניית דירה דרך "מחיר למשתכן"

התייעצות בנוגע לקניית דירה דרך "מחיר למשתכן"

אשמח להתייעץ בנוגע לקניית דירה- מחיר למשתכן/מחיר מטרה מאנשים ולא רק ממה שכתוב באתר משרד הבינוי והשיכון

1. האם כדאי לקנות דרך פרויקטים אלה? האם יש מישהו שיש לו ניסיון טוב בתחום?

2. מה החסרונות לעומת השוק הפרטי?

3. אם כדאי אז מה עדיף: מחיר למשתכן או מחיר מטרה?

4. ראיתי שיש 3 חברות: אלונים מילגם עמידר
איזו כדאי ללכת דרכה?

5. מישהו יודע משהו על פרויקטים ב"מורדות גילה" או "מורדות מלחה" בירושלים?

כל הכוונה תתקבל בברכה.
בתודה מראש!

אין כדאי ולא כדאי יש מתאים ולא מתאים

בכל עסקה יש יתרונות וחסרונות והשאלה מה עדיף עבור
המשפחה שלך ולא עבור מי שיענה לך.
מבלי להכיר אותכם אי אפשר לומר מה יגרום לכם לאושר רב יותר.
במחיר למשתכן ומחיר מטרה יש הטבת מחיר בצד הזכות ומגבלות
על הסחירות (תוכל למכור את הדירה רק כ- 8 שנים לאחר רכישתה - 3 שנות
בניה+5 שנות מגורים שלך או של שוכר) בצד החובה.
&nbsp
אין כמעט פרוייקטים פתוחים של מחיר מטרה. אין עדיפות ברורה בין שניהם
עבור דירה ראשונה.
&nbsp
4 החברות שציינת נותנות שירות בנושא תעודת זכאות בלבד. אין משמעות לשאלה
ממי תקבל את תעודת הזכאות. פנה למשרד הקרוב לביתך.
&nbsp
בהצלחה,
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/EffeBook
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://bit.ly/EffTips
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffeLecture
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

elvinnox

New member
זה לא שיש לך את האפשרות לקנות, מדובר בהגרלה

&nbsp
השאלה שלך שקולה ל-
&nbsp
האם כדאי לזכות בלוטו?
מה כדאי למלא, טוטו או לוטו?
&nbsp
אתה לא יכול לקנות במחיר למשתכן אלא להרשם להגרלה,
לצערי עדיין הסיכויים נמוכים מאחר וכמות הדירות קטנה.
&nbsp
אם יגדילו את התוכנית בשנה הבאה כפי שמצפים, אולי נראה שינוי,
בינתים ראש הממשלה בכבודו ובעצמו רוצה בעליית מחירי הדיור וניפוח הבועה, כך שקשה בדיוק לראות את השינוי באופק.
&nbsp
ולכל אלו שמחזיקים דירה או שתיים ושמחים מעליית מחירי הדיור -
אתם טיפשים, מצבכם הורע.
אם יש לכם 2 ילדים - מצבכם הורע
אם יש לכם דירה אחת - מצבכם הורע - לא תוכלו לעבור לדירה נורמאלית ותיתקעו בדירת שיכון הישנה שלכם שלא באמת עוזר לכם שהיא שווה על הנייר יותר כסף.
&nbsp
לא מצליח להבין את הטיפשות של השמחה מכך שמחירי הדיור עולים ואתם הם אלו שמשלמים את המחיר.
&nbsp

איפה ראית כאן מישהו השמח מעליית מחירי הדירות? על מה קצפך?

לגופו של עניין, סיכויי הזכיה כלל אינם גרועים.
מדובר על 4% בכל הגרלה. האם היית מסרב למשחק בו תוכל
לזכות ב - 100,000 שקלים בסיכוי של 4% (בפועל אפילו יותר כי הרבה מבטלים לאחר הזכיה) אם ההשתתפות במשחק היא חינם?
מבין את ההבדל לעומת לוטו?
&nbsp
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/EffeBook
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://bit.ly/EffTips
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffeLecture
טלפון: 03-549-6611

elvinnox

New member
ברור שכדאי להרשם להגרלות

ואפילו בעצמי נרשמתי לכולן.
כמובן שמי שזוכה מרוצה מאוד, אין ספק.
&nbsp
מה שאמרתי זה שהזכיה אינה וודאית, אולי בשנה הבאה הסיכויים יגדלו שיהיו יותר הגרלות.
בנוסף אני חושב שהכמות צריכה להיות יותר גדולה כדי לרסן את מחירי הדיור שהשתללו פה בשנים האחרונות.
&nbsp
לא יודע למה, יש פה אנשים שמאוד שמחים שהמחירים עלו, שלא ברור לי למה הם כלכך שמחים כי בפועל מצבם הורע.
מילא אם הם היו קבלנים וקנו קרקעות בזול ועכשיו המחירים עלו - הייתי מבין את השמחה אבל באמת שאין לי מושג למה משפחה מעשירון התחתון שערך דירת השיכון הישנה שלה עלתה שמחה אך אין שום סיכוי ריאלי לכל אחד מ-10 הילדים שלהם לקורת גג משכר מינימום.
&nbsp

ערפל10

New member
אני לא נרשם לכולם

בעצם אני לא יכול להרשם, אני רושם את קרובי המשפחה חסרי הדירות שבעוד מועד עזרתי להם להוציא תעודת זכאות. אז כך... ישנן הגרלות שלא מגלמות הנחה של ממש. כולנו כבר שמענו על מקרה של דימונה כאשר ממול נמכרו דירות מפרט עשיר יותר במחיר דומה. או למשל ההגרלות ברמת שלומה... ניחה זה בשכונה חרדית שנסגרת בשבת. אבל אחרי מחקר קצר מגלים שהמחירים הגבוהים בשכונה מגלמים הקלות שניתנו שם לדירות הקיימות וזאת כאשר מחירי השכירות שם אינם גבוהים, מה שמטיל ספק לגבי היקף ההנחה בפועל. יתרה מכך - אחד הפרויקטים ממוקם ממש מול הבתים של שועפט. האים שווה להכניס ראש בריא למיטה חולה זו? או למשל הפרויקטים בעתלית. זה הרי מטרים ספורים ממסילת הברזל העמוסה. אינני בטוח שיש שם הנחה. או למשל פרוייקטים בפריפריה עמוקה. ניחה מתכוונים לגור שם. אני מניח שזה לא המקרה של מרבית הזוכים. מי ישכיר את כל הדירות הללו? בקיצור לא הייתי נרשם לחלק הארי של הפרוייקטים.

אבל עדיין רצוי להרשם ל-75% מהם, דבר שהו דיבילי כשלעצמו. אז אני עושה הערכת סיכונים. למשל לא נרשמתי בקרית ביאליק כי כמות הדירות שם הייתה גדולה וחששתי שיהיו הזיכוים. לעומת זאת אני נרשם בעפולה, שם כמות הדירות קטנה וסיכויים קטנים. ואם במקרה מישהו מהנרשמים חלילה יזכה יהיה הצורך לבטל. לא רציתי להירשם בחריש כי הכמות שם גדולה. אבל שמעתי שיהיה באז גדול וכמות גדולה של נרשמים חרדים - דבר שקשה לי מאוד להבין, וזה מפחית סיכויים לזכייה הבלתי-רצויה - נרשמתי. עדיין כרגע אני על 69% הרשמות, ואם בהשך יבוא ההגרלות הלא טובות כבר לא אגיע ל-75%. אולי בהמשך אוכל להיות זהיר פחות ולספוג ביטולים. בקיצור, ברוב המקרים זה ממש לא דבש, וצריך לנהל סיכנים שם באופן מושכל.

elvinnox

New member
אני חושב שיש לך זכות לסרוב פעמיים

עד שאתה יורד לסדרה ב.
&nbsp
אז עדיין עדיף ציפור ביד מאשר 2 על העץ.
&nbsp
המדינה לצערי תעשה הכל כדי שהמחירים ימשיכו לעלות, יש פה עוול רציני שהיום עדיין אנשים לא רואים אותו כי עדיין רוב האנשים בארץ בעלי דיור,
אבל בעוד עשור או שניים, הולך להיות פה כמו איטליה שאנשים בני 40 גרים עם ההורים.
&nbsp
&nbsp

ערפל10

New member
3 פעמים

בוא ניצא מנקודת הנחה שהחקירה נגד ביבי לא תבשיל לכתב אישום והממשלה תשרוד את הקדנציה. במקרה כזה סביר להניח שיהיו עוד הרבה מאוד הגרלות. לדעתי עדיף להיחסף לסיכון של הזכייה בלתי-רצויה לקראת הסוף ולא בהתחלה. כמובן שיש כאן כמה וכמה שאלות פתוחות. למשל כמה זמן סדרה ב' תהיה מנועה מלהשתתף בהגרלות. דהיינו באיזה מועד צריך להיות רשום ל-75%. שאלה שנייה היא מה קורה במקרה של הזכייה הבלתי-רצויה. האים הזוכה יהיה מנוע מלהירשם להגרלות הטובות עד שהביטול יירשם במערכת וכמה זמן זה ייקח? והשאלה הכי חשובה - מה יהיו ההגרלות הבאות. אם הרוב עכשיו יהיה ברכסים, קרית שמונה, מעלות תרשיחא, אילת וכדומה - אז יידרש מזל לא קטן שלא "לזכות" באחד המקומות ההלו מחד ולהיות רשום ל-75% מאידך. אני כאמור מעדיף לדחות את הסיכון.

מתלמד7

New member
תשובה לשאלה

בהמשך ישיר למה שהמקצוענים מהפורום רשמו , לך על זה !
שווה 200 ש"ח בשנה (בערך)
&nbsp

למעלה