התייעצות בנוגע לתואר ראשון

the helper1

New member
התייעצות בנוגע לתואר ראשון

שלום רב,

רציתי לשאול האם יש איזשהו הבדל ללמוד תואר ראשון בעו"ס באוניברסיטה או מכללה?כמו למשל שפסיכולוגיה יש עדיפות ברורה ללימוד באוניבסיטה מבחינת המשך לתואר מתקדם או עדיפות תעסוקתית?
ועוד שאלה האם המוסד הלימודי שבו אני ילמד ישפיע על תחום התעסוקה שלי כלומר יגביל אותי לתעסוקות מסוימות?
תודה רבה.

מנסיוני כבוגרת מכללה...

לאחר מספר שנים בתחום-אני לא חושבת שיש הבדל מקצועי ביני לבין מי שבוגר אוניברסיטה.

יכול להיות שהייתי מוצאת עבודה ראשונה ביתר קלות. יתכן שחלק מהמעסיקים אולי יעדיפו אוניברסיטה.

אבל לדעתי אין הבדל: חבריי מצאו כולם עבודה בתחום שרצו. התקבלו לתואר שני באוניברסיטאות. בעבודה ובקשרים שלי עם ממשקים שונים-זה מעולם לא קיבל התייחסות מיוחדת.

מה שחשוב זה איך את עובדת? איך את ממשיכה להתפתח מקצועית גם לאחר לימודי התואר הראשון? וכאלה.

בהצלחה.

למה לא ללמוד באוניברסיטה אם אתה יכול להתקבל?

זה יותר זול, זה נחשב יותר בעיניי מעסיקים, לפחות בתור עבודה ראשונה. גם בין מכללות יש הבדל אגב. תל חי מכללה טובה, אריאל (בזמני עוד הייתה מכללה) טובה.

the helper1

New member
לא מספיק לי הפסיכומטרי

זה אומר שאצטרך לדחות בעוד שנה בשביל פסיכומטרי שלישי.
לגבי מכללת ספיר/אשקלון אם מישהו יוכל לתת לי חויות או טיפים אודה לכם מאוד.

יש עוד מכללות

תל חי (טוב אבל כנראה זה לא באיזור הגאוגרפי שלך) טובה מאוד.
אריאל, שהיא בעצם כבר אוניברסיטה גם טובה מאוד.
מבין ספיר ואשקלון בתור מעסיקה מעדיפה את אשקלון, כי בר אילן בנו להם את התכנית לימודים.

6leeor

New member
ממה שאני יודעת

למעסיקים זה לא משנה. יותר מעניין ההכשרות שעשית וניסיון תעסוקתי, במידה ויש.
מכללת תל חי וספיר נחשבות לטובות מאוד. לגבי אשקלון- שמעתי עליהם דברים לא טובים, מכמה מקומות שונים, אבל זו רק אני, אז לא הייתי שופטת לפי זה.
אני יכולה להגיד לך, שבתור בוגרת אוניברסיטה, הרמה שם, לפחות בחוג הזה, לא הייתה גבוהה במיוחד, אז לא הייתי דוחה שנת לימודים, רק בגלל זה.

למעלה