אני אמרתי שלא תעבוד על חזה,כתפיים וידיים?
תראה,
עבודה ספציפית על שריר, כלומר לבודד ולרכז עבודה על שריר אחד זה בדרך כלל
בא מתחום שהוא לא קשור לספורט כמו הבאדי - בילדינג.
המטרה שם זה להגדיל את השריר בצורה ויזואלית, שיראה יותר גדול.
למי שהמטרה שלו היא שיפור וייעול הגוף מבחינה ספורטיבית אין מה להתעסק עם תרגילים שהם ספציפית במיוחד
על שרירים מסויימים ועל אחת כמה וכמה על שרירים קטנים כמו ידיים.
זה לא אומר ששרירי הידיים שלך לא יאומנו ויתפתחו, הם כן אבל דרך תרגילים "מורכבים" שעובדים על מספר שרירים
גדול יותר - כמו שקורה ב"מציאות" (כשאתה עושה ספורט) כשאתה רוכב או רץ אין רק שריר אחד עובד הרי, כל הגוף עובד,יש שרירים
מרכזיים, יש שרירים תומכים וכן הלאה וכן הלאה..
ואם יש לך רק שעתיים בשביל אימון כוח בשבוע אז בכלל אין מה לדבר על עבודה איתם.
תראה, תרגיל כמו מתח עובד מצויין על שרירי הגב,הכתפיים והידיים, כשאתה עושה מתח אתה מפתח את פלג הגוף העליון,שרירים שעובדים
ביחד זה מה שאתה רוצה להשיג.
אותו כנ''ל לגבי סקווט - הרבה שרירים עובדים בתרגיל הזה, שכיבות סמיכה גם, אפשר להמיר את זה בעבודה קלאסית עם מוט (ברח לי השם
של התרגיל,עבודה על חזה) שאמנם אתה עובד בעיקר על החזה אבל גם הבטן עובדת,גם הידיים,גם הגב שתומך וכו וכו...
בקיצור בשלושה - ארבעה תרגילים "מורכבים" שכאלו אתה סוגר את הפינה של פלג גוף עליון, עובד טוב על כתפיים,חזה,גב,בטן וידיים.
לגבי הרגליים - אל תוותר על סקווט, תוסיף לו עוד תרגיל או שניים (אם לא לאנג' אז אפשר לעבוד על התאומים בתרגיל הרמות עקבים על מדרגה עם משקל, אפשר לעבוד במכשירים לרגליים, אני פחות אוהב, אני אוהב להיעזר במוט עם משקל ובספסל, לשים רגל אחת על הספסל ולעלות למצב עמידה,כמו שעולים מדרגות רק עם משקל ומדרגה גבוהה,תרגיל שמשלב צורך באיזון ושיווי משקל)
הבעיה היא שהקצבת זמן ממש קצר, ברוטו שעה בשביל אימון זה לא הרבה,פעמיים בשבוע זה המינימום. יש לך זמן להכניס 4 תרגילים בלחץ.
בצרכים שלך זה בסדר משום שהמטרה שלך זה לתת קונטרה של כוח לאימונים המרכזיים שלך שהם בכלל אירוביים.
אבל אני לגמרי מסכים עם הגישה שלך, אני מכיר את ההרגשה שהגוף לא יכול להחזיק ברכיבה, למרות שזה נראה כאילו רק הרגליים
עובדות, כל הגוף עובד ועובד חזק, בין אם זה הכתפיים,הידיים שאוחזות בכידון, הבטן שנותנת יציבות בפידול, מובן לגמרי,טוב מאוד שאתה
משקיע בכוח, קח בחשבון כמו שכבר אמרתי - תעבוד בסטים יחסית ארוכים לפלג גוף העליון (אין לך מה לעשות סטים של 5 חזרות)
וברגליים דווקא כן הייתי נשען יותר לכיוון הכוח אבל גם לא בהגזמה.
זהו,מקווה שתצליח לבנות אימון טוב בדרישות ובהגבלות שלך,בהצלחה אחי.