התייעצות בנוגע לתמהיל

אהלן איילת היינו כמובן בבנקים אחרים רק ששם אנחנו לא יכולנו

לקבל הצעות במסגרת 60% ,
(לאומי, אוצר החייל, ואיגוד)
אני מסכים איתך לחלוטין ששהלוואה הזו במזרחי הייתה גורם מרכזי בשיקול שלנו.
אני מניח שגם הכל תלוי בתזמונים.

בכל מקרה אשמח לדעת באיזה בנק (אולי אפילו סניף) נוכל לקבל את הריביות הללו עבור אחזוי מימון גבוהים מ-60%.

תודה רבה וחג שמח

התייעצות בנוגע לתמהיל

שלום לכולם,
אנחנו זוג צעיר שמעוניינים לרכוש דירה ראשונה,
אנחנו בתהליכים סופיים אל מול אחד הבנקים, אך לאחרונה התברר לנו כי ליועץ בו נעזרנו יש קשר כזה או אחר עם הבנק בו אנחנו מעוניינים לקחת את הלוואה ( הוא לא עובד של הבנק, אבל מכירים אותו שם ממש ממש ממש טוב).
בכל מקרה אני מצרף פה (בתמונה) הצעה מאושרת של הבנק עבור מסלול של 60% עם דרישה שלנו ל-6500 שח החזר חודשי. (אנחנו זוג סולידי , היינו מעדיפיים יותר קל"צ אבל הריביות הגבוהות קצת הפריעו לנו).
השאלה שלי היא; האם ההצעה היא אטרקטיבית או שמא ניתן יותר ללחוץ על הבנק לשיפור עמדות.
המון תודה על העזרה וחג שמח.

המשכנתא מתאימה לכם?

אם חשובה לכם יציבות קחו את רוב המשכנתא כקל"צ. כרגע קיבלתם בעיקר מסלולים משתנים.
תשקיעו חשיבה בהחזר החודשי והתוכניות לעתיד, כדי לנסות להבין-עד כמה ישתנו ההוצאות והכנסות?
המשכנתא היא אישית וכדאי שתתאים לכם.
בהצלחה
איתן עמיתי יועץ משכנתאות
054-5540074
http://www.mashkanta4me.com

מתאימה

אהלן איתן,
המון תודה על תגובתך.
המשכנתא מתאימה לנו מבחינת ההחזר החודשי,
כמו שאמרתי היינו מעדיפים לקחת הכל בקלצ אבל הריביות לטווחים הארוכים 20+ שנים הן לא אטרקטיביות ( כלומר מעל 4.27 ,אלה אם כן תגלה לי אחרת ׂ) אז המחשבה הייתה שבמידת הצורך נוכל לסגור את אחד המסלולים המשתנים עם כספים מקרנות וכו', ובנתיים להינות מהריביות הנמוכות.
השאלה כוונה ספציפית לתמהיל שהצגתי והאם הריביות שם הן סבירות טובות או רעות :).

תודה רבה

התמהיל כולל סיכונים

וריביות שיחד לטעמי לא מספיק טובים.
בתמהיל בטוח יותר נקבל הצעות שונות עם ריביות שונות מהבנקים. אותן נוכל לחשב ולתת ציונים-לכלל ההצעה, לא רק לריביות.
לסיכום סביר שיש מה לשפר בהצעה שקיבלתם.
בהצלחה
איתן עמיתי יועץ משכנתאות
054-5540074
http://www.mashkanta4me.com

sgf

New member
לא מסכים

תמהיל לא רע בפני עצמו. אחוז משתנות סביר בהחלט. הייתי עושה כמה פעולות: 1. מעלה את הפריים לשליש בדיוק ולא מתפשר. יש בנקים שעדיין מסכימים לכך, והסכום במשתנה יקטן. 2. לפרוס את הפריים ואת המלצ ל30 שנה ולקצר את הקלצ למינימום האפשרי. ברגע שתסיימו את הקלצ תסלקו את היתר. בהצלחה.

Johnn

New member
אז אתם חושבים שמשכנתא של 1,150,000 אפשר להחזיר עם 6.5K חודשי

אני מציע שתחשבו מסלול מחדש (תרתי משמע).
אתם לוקחים משכנתא ענקית, רובה במסלולים משתנים (שבוודאות יעלו עם הזמן), והנסיון לעגל פינות כדי להגיע להחזר שנראה לכם שמתאים לכם מסוכן לכם.

למה לקחתם במסלול פריים רק 279K ולא שליש?
לשם מה ההלוואה לפתיחת חשבון? האם היא צמודה למדד?
למה הדרישה היא להחזיר רק 6.5K? למה לא 8.5?

אהלן johnn לא הסברתי כראוי

1.כן ההלוואה של 75000 היא הלוואת פתיחת חשבון בפריים 1.4-
ובסך הכל ההללואה במסלול פריים מתכנסת לשליש (מתוך 1074000) זה המשחק של הבנק עם המסלול הזה, אבל רק כך נוכל להגיע ל-60% מימון ולהינות מהריביות.

2. ההחזר החודשי הכולל עומד על 7Kש"ח בהבנה כמו שאמרת שיש סיכוי סביר שהריביות יעלו ולכן רצינו לשמור על מרווח ביטחון ולדאוג שלפחות ב-5 שנים הקרובות (בשאיפה 10) לא נחרוג מיכולת ההחזרה הכוללת שהיא באזור ה-8K

אשמח לקבל עוד תובנות על מה שהצגתי לך.

תודה רבה,

זה מוצע בטפחות

לתת הלוואה נוספת בריבית טובה כדי להשלים את המרכיב הפריימי.

טפחות נוהג שלא לתת שליש פריים בתקופה האחרונה אלא רק 25 אחוז.

למעלה