התייעצות בנושא הסבה - אם מישהו עבר את התהליך.

dawnmoon

New member
התייעצות בנושא הסבה - אם מישהו עבר את התהליך.

שלום חברים,

התקבלתי ללימודי הסבה לתואר ראשון באשקלון (הסבה לתואר 2 אני לא מתקבל בגלל ציונים). כיום אני עובד בתחום ההייטק עם משכורת בהתאם.
ההתלבטות היא רבה וכל כך המון סימני שאלה... בעיקר בגלל הנוחות מבחינת השכר ושעות העבודה(8 שעות) שיש לי כיום.
האם יש כאן מישהו/מישהי שעברו תהליך דומה ויכולים לשתף איך זה היה, מה המסקנות שהסקתם לעצמכם?

תודה רבה!

GrennCard

New member
אין הבדל גדול בין השכר בנטו בין שני התחומים

בברוטו אכן יש אבל בגלל המיסוי בארץ הקודש הבדל בנטו לא משמעותי

פוגיץ

New member
אני עשיתי זאת

כאיש הייטק עברתי הסבה וכיום אני עובד בתחנה לבריאות נפש כפסיכותרפיסט.
למען האמת לאורך כל הדרך כבדתי בשני חצאי משרות, אחת במחשבים ואחת בטיפול.
לו הייתי עובד משרה מלאה כעו"ס, הייתי מקבל כ-7000 ש"ח - כשכיר במקצוע טיפולי .
יש פה ושם מקומות שאפשר להגיע בהם, בתר שכיר, ואחרי זמן לא מעט - לסביבות ה 10,000 לחודש. אולי מעט יותר.
בקיצור, זו עבודה קשה ומאד לא מתגמלת כספית לעומת היי-טק, שם כל מתחיל מקבל כ 16,000 ש"ח, ואם אתה טוב אפשר גם לקבל כפול מזה.

אני מאד נהנה ומרגיש סיפוק מעבודתי כמטפל. וכל עוד אני עובד כאיש מחשבים המשכורת שלי סבירה מאד - הרבה יותר משל עמיתי למקצוע.
זה מאפשר לי גם לבנות עצמי בקצב שלי ולא לתת לשיקולים כלכליים להכתיב את דרכי המקצועית - מה שלא הרבה יכולים לומר.

מה יהיה בעתיד? אינני יודע.
אולי אשאר במתכונת זו ואולי אעבור לפרקטיקה פרטית.

כבדתי בשני חצאי משרות

אהבתי

GrennCard

New member
על השכר...

16 אלף על ההתחלה בהי טק מרוויחים מעטים מאוד ורק בתחום התוכנה. וכפול מזה מגיעים עוד יותר מעטים. אז לא צריך לזרוק סתם מספרים לאוויר. אני מכיר הרבה מהנדסי היי טק שעובדים שנים בסביבות ה 14 אלף ברוטו ( לא מתכנתים).

בע"ס השכר יותר נמוך זה נכון . אבל משרה מלאה היא 160 שעות ויום העבודה לרוב מסתיים בסביבות השעה 4 ואצל רבים אף ב 3 וחצי . אפשר לשלב עם עוד עבודות פרטיות ולהגיע לשכר יפה. כמובן אסור לשכוח תנאים כמו קביעות ועוד ועוד. אף אחד לא יזרוק אותך לרחוב בגיל 40 כמו כלב , והעבודה שלך לא תלויה בתהפוכות השוק.

פוגיץ

New member
הי

אני אכן דיברתי על אנשי תכנה/מומחי תשתיות וכו'. שכר של סביבות 20,000 הוא בהחלט לא בשמיים.
אפשר להיות לדוגמא מחסנאי בחברת היי-טק, ובאמת השכר הוא אחר.

בעניין הקביעות: אתה צודק למחצה. זה קיים בשירות המדינה.
מצד שני לא מעט עבודות לעוס"ים אינם בשרות המדינה, וההפרטה הולכת וגדלה.
עוד בונוס שהיה ואיננו זה פנסיות תקציביות (שיחד עם פרישה מוקדמת זה דבר נחמד מאד)

בהיטק זה לא לגמרי נכון שנפלטים בגיל 40. זה תלוי גם באדם וביכולות שלו, בנוסף לפרמטרים נוספים.

ואכן, כבדתי.

אמאלי

New member
גם אני עברתי מהייטק

לי מאד מאד קשה בגלל תנאי השכר.
בנוסף, ההסבה שעשתי בבר אילן לא איפשרה זמן לעבוד,
אז זו היתה ממש הקרבה של שנתיים ללא עבודה כלל.
כיום אני ממשיכה לתואר שני, ונדהמת מתנאי השכר העלובים המוצעים במשרות לעבודה סוציאלית.
אני מאד נהנית ממה שאני עושה, אך לא מבינה איך אנשים מצליחים להתקיים משכר כזה.

GrennCard

New member
מספיק לבכות צאו להפגין

כמה מכם היו בהפגנת העוסים שהיתה לא מזמן מול הכנסת בירושלים??
כמה מכם היו באיזשהי הפגנה שהיתה במדינה בשנתיים האחרונות??

עם ישראל בכלל והעובדים הסוציאליים בפרט יודעים רק לבכות ולכתוב באינטרנט. שום יוזמה שם מעשה שום כלום

KFIRB

New member
הבדיחה המצחיקה מכולם

שאנחנו חורטים על דגלנו את דגל סוכני השינוי...
את דגל המאבק וכמובן את דגל העבודה הקהילתית...

שלושת אלו לא ראיתי בהפגנה בירושלים, לא בגלל מי שהיה שם, מי שהיה שם אכן מאמין בליבו בשלושת הדגלים האלו, אלא דווקא בגלל מי שלא היה שם, היינו קבוצה קטנה מאוד של עו"סים מרחבי הארץ, שהמצחיק הוא שחלק אמרו שהיו הרבה וחלק אחר ואני נמנה עליהם אמרו שהיו מעט יחסית לפוטנציאל המקצועי.

ולחשוב שמחצית מהנוכחים היו ארגון הגמלאים של ההתסדרות והסטודנטים של עו"Xים שינוי ביחד... כך שזה עוד יותר עצוב... גם לאיגוד זו מפלה כי לא היו הרבה צירים שם....(למרות שאח"כ הייתה ישיבת צירים...)

אמאלי

New member
בתובה לגרין קארד

א. אני לא בוכה, עניתי תשובה רצינית לשאלה שנשאלה ותארתי את המצב כפי שאני רואה אותו
ב מי אמר שאני לא יוצאת להפגנות???
ג. ההשערה שלי היא שאחד גורמים לשכר הנמוך כל כך הינו שזה מקצוע נשי ברובו, ולדעתי, לרבות מהעובדות הסוציאליות זהו סוג של "תחביב", והן נשענות על המשכורת של בני זוגן. אותי השכר הזה מקומם.

sharpantie

New member
קצת הומור אפשר? באותו עניין

רופא אחד הזמין אינסטלטור לתקן סתימה בביוב אצלו בבית. הגיע האינסטלטור עבד איזה רבע שעה ושיחרר את הסתימה.

כמה עולה התיקון? שואל הרופא. 500 שקל עונה האינסטלטור.

מה??? נבהל הרופא 500 שקל בשביל לפתוח סתימה???? אני רופא ולא לוקח 500 שקל לטיפול.

אני יודע, עונה לו האינסטלטור. גם אני הייתי פעם רופא.

אני הייתי בכל ההפגנות וזה לא עזר לי לתלוש

זה כן עזר לי להבין מה המשך דרכי המקצועית.... אכן המאבק שהיה לפני שנתיים היה נקודת משבר/שינוי משמעותי עבורי. אגב בזמן השביתה כיוון שלא קיבלתי משכורת עבדתי באופן זמני כמורה מחליפה, וקיבלתי שכר הרבה יותר גבוה מעבודתי הקבועה, פלוס הרבה תנאים סוציאליים.

GrennCard

New member
צאו להפגין די לכתוב

כמעט כל יום שבת יש הפגנה בתל אביב
המצב לא טוב לא רק אצל עובדים סוציאליים. יש סקטור גדול מאוד של עובדים במדינה שבקושי משתכר.
25% מכלל העובדים במשק מרוויחים עד שכר מינימום במשרה מלאה ( על פי נתוניהלמ"ס ל 2013)

50% מכלל העובדים בישראל מרוויחים עד 5500 שח ברוטו בחודש במשרה מלאה ( נתוני השכר החציוני ל 2013 של הלמ"ס )

המצב הכלכלי במדינה גרוע והוא הולך ומדרדר. זה הזמן לצאת לרחובות ולהפגין אחרת דבר לא הולך להשתנות.

KFIRB

New member
יחד עם מה שאמרתי מקודם

אני דיי מסכים עם סיפורי פוגית- מה ההפגנות האלו תרמו בשנים האחרונות?

במילה אחת- כלום
בשתי מילים- שום דבר

חומר למחשבה....

ולפני שאתה מטיף, במה אתה עוסק למחייתך?
ושאלה נוספת אליך- אתה עצמך נמצא בכל הפגנה? אני עדיין רווק ללא ילדים, אבל אני יכול להבין את ההורים כאן שמנסים לכלכל משפחה אז מתי בדיוק יש להם זמן לצאת להפגנות?, במיוחד שיעילות הכלי הזה לא הוכחה?

אם בזכות הפגנות היינו מצליחים להשיג משהו, לא היינו צריכים לצאת למאבק שכר בעוד חצי שנה, אם ההפגנות היו מצליחות, הרי שמצב החברה היה טוב יותר בשל המחאת האוהלים לפני שנתיים, אך גם במקרה של העו"ס וגם במקרה של המחאה הממסד\המדינה\הממשל סתמו למפגינים את הפה ולעתים בדרכים אנטידמוקרטיות ואנטי חוקיות.

רק לשם הדוגמא- אותי חינכו בבית ובביה"ס של אותה מדינה שהסכמים מכבדים, והבטחות מקיימים, לא כך במשרד האוצר לדורותיו... לא כיבדו את הסכם המורים העל יסודים והכריחו את היסודים והעל יסודים לחתום על הסכמי שכר שערורייתיים , במקרה של העו"ס, הרופאים והאחיות אני לא רוצה בכלל לדבר שלא לדבר שהכסף שהושקע בועדת שקר כלשהו (טרננטנברג) הושקע לפח .שום המלצה מהדוח לא קוימה במלואה ובאופן ריאלי ואפילו אנחנו הולכים אחורה מהמלצות אותה ועדה שקמה לפתור את המצוקה שממנה צמחה המחאה.

GrennCard

New member
אני עוסק בע"ס

אני למזלי לא מתלונן על השכר. אני יושב על תקן טוב במוסד ציבורי. אצלי הכל טוב והרבה מחבריי המהנדסים למיניהם לא מגיעים לשכר שאני מקבל ועל תנאים אפילו אין מה לדבר.

אבל אני לא הנושא. אני כן הולך לכל ההפגנות ולכל המחאות וגם בהפגנה האחרונה מול הכנסת הייתי נוכח עם כמה מחבריי למקצוע. אני הולך כי אני מודאג מאוד מעתיד המקצוע בכלל ומעתיד החיים שלנו במדינה הזאת בפרט. מסביבי כולם עוזבים את הארץ וזה כואב.

GrennCard

New member
הנה בבקשה אפילו בפורום זה לא מתביישים להציע

עבודה ב 3 אלף שקלים. אין בכלל בושה. היחס לאנשי מקצוע כמו למיץ של הזבל
חברים אל תתביישו להיות יותר אסרטיביים ,וכן לדבר על נושא השכר. הרגילו אותנו להסתיר אחד מהשני מידע ולנצל אותנו בשיטת הפרד ומשול.

אמאלי

New member
לגמרי מסכימה עם הצורך באסרטיביות

אני מנהלת משא ומתן על שכר, בלי בושה
ונוכחתי לדעת שבחלק מהמקרים ניתן לשפר משמעותית את השכר.

למעלה