התייעצות בנושא הצללה

• פותח הנושא XP2
  • פורסם בתאריך

XP2

New member
התייעצות בנושא הצללה

אני מתלבטת בין סוגי תריסים/הצללה שונים ואשמח לשמוע את דעתכם. מדובר בשני חלונות גדולים יחסית בסלון/מטבח + בחלון גדול בחדר שינה. בדירה אין תריסים ומטעמי דאגה לבריאותה של הכלבה, עליי להשאיר את אביזר ההצללה שייבחר, פתוח ו/או בצורה כזו שייכנס אוויר לבית. בנוסף לכך, אני מחפשת פתרון שיחסום שמש ישירה על הרהיטים. חשבתי להתקין תריסים ונציאניים מעץ בסלון/מטבח. בחדר התלבטתי בין תריס ונציאני לבין וילון רומאי מבד כותנה. הבד חוסם את האוויר (לפי מה שהבנתי) ולא חוסם אור כך שהוא לא עונה על כל הדרישות. מצד שני, הוא יפה יותר (לדעתי) ונותן תחושה רכה יותר לחדר שינה. אפשרות אחרת לחדר היתה וילונות לולאות (שיתעופפו להם ברוח... וכך ייכנס האוויר הרצוי עבור הכלבה). עלות התריסים הונציאניים היא גבוהה מאד (בעיקר בגלל שתעשה, אם וכאשר, לפי מידות בהזמנה שכן החלונות בגדלים שונים ולא מתאימים לגדלים הסטנדרטיים בחנויות הום סנטר וכד'). זו הסיבה שבגללה (בעיקר) אני מתלבטת אם לא לבחור איזה שהוא וילון בד לחדר השינה. אודה לכל מי שיוכל לספק מנסיונו ו/או דעתו.

0 אור 0

New member
מחשבות

הי, לא ברורה לי הסיטואציה של כניסת אוויר לכלבה: אם מדובר בכך שאין לך חשש מפני פריצה, ואת משאירה למעשה את החלון פתוח (הזכוכית) ומה שסוגר זה רק הוילון, אזי אין שום בעיה עם וילון רומאי או צילון - שניהם מאפשרים כניסת אוויר בלי בעייה. למטבח, לטעמי לא מתאים וילון לולאות מתנופף (לא פרקטי) וכדאי לקחת איזשהו סוג של גלילה (מבד או"קש"/מיקדו) או ונציאני. תלוי כמובן בכיוון של חדירת השמש - אצלי יש וילון גלילה שבאופן די נדיר מגולגל עד למטה. לעומת זאת בחדר שינה, וילון לולאות זה מאד יפה, ואם את מוצאת משהו מוכן בחנויות זה אפילו הכי זול.

XP2

New member
תודה ו...

כן, ראיתי וילון לולאות מוכן מבד הודי מאד יפה וכנראה שאשתמש בו לחדר השינה. זו באמת האפשרות הכי זולה (אגב, מדובר בבית שכור - מה שמוסיף לדילמה הכלכלית). בחלונות מטבח/סלון - גם אני חשבתי כמוך, לולאות - לא מתאים. בעיקר לא למטבח. הרומאי נראה לי חוסם אוויר לכן אני חוששת שלא יתאים. החלונות אמנם יישארו פתוחים אבל אני רוצה למנוע את השמש הישירה על הרהיטים ומצד שני, לא לחסום כניסת אוויר. האופצייה של ונציאני מעץ היא הכי פרקטית (לצורך בעיית האוויר) אבל הכי יקרה. אני אנסה לבדוק איך נראה תריס דמוי עץ ( = חצי מחיר). הוא לא יפה כמו עץ (ראיתי בקופסה סגורה) אבל אבדוק איך הוא נראה כשהוא פרוס. אולי זה יהיה סביר ויפתור את הבעייה. בקיצור, את חושבת שייכנס מספיק אוויר אם אתקין וילון רומאי מבד כותנה? (קשה לי עם הפלסטיקה של הפוליאסטר). תודה מראש.

0 אור 0

New member
לדעתי כן אבל

הרומאי הראשון שלי (לחדר שינה ) אמור להגיע רק בשבוע הבא, כך שאולי עדיף שאנשים שיש להם וילון כזה יענו. עם הצילונים המגולגלים שיש לי הרבה שנים, אין שום חסימת אוויר, כי הם מעל המסגרת של החלון, אז האוויר נכנס מהצד, וחוץ מזה כשיש רוח הם מתעופפים.

למעלה