התייעצות בנושא מעשר

nir2107

New member
התייעצות בנושא מעשר

שלום לכולם. אני חייל משוחרר בן 22, ולפני מספר חודשים גיליתי את תורת הקבלה והתחלתי להפריש מעשר מהמשכורות שלי, שבאופן זמני הן גבוהות יחסית. בחודש האחרון הדבר נודע למשפחתי ולבת זוגי, וגרם לריב גדול בטענה שלהם שזה כסף שאני אצטרך מאוחר יותר, כשהמשכורות יהיו הרבה יותר נמוכות (מדובר על מאות אחוזים), שהוביל לאיומים על סילוק מהבית ועל פרידה מצד בת הזוג. הדילמה שלי נובעת מכך שאני בקונפליקט בין כל הטוב שנחת עליי בחודשים האחרונים ושאותו אני משייך לקבלה בכלל ולמעשר בפרט, לבין התחושה שכעת הנוהג פוגע בקרובים אליי ביותר, ובעקיפין גם בי, ויוצר מבחינתי אווירה שלילית סביב כל המנהג. הסתרת המעשר מהם בהמשך הדרך היא בעייתית הן מכיוון שאמא שלי עובדת בתחום הכלכלה, ומסייעת לי רבות בניהול הכספים והן מכיוון שבקרוב אני מקווה שאני ובת זוגי נמסד בעתיד את היחסים ואז יהיה לנו חשבון משותף, דבר שיקשה עליי מעשית ומוסרית להסתיר ממנה כל הוצאה שהיא. אם יש למישהו עצה בנושא, אשמח לשמוע. תודה מראש ושבוע טוב

שלום ניר

מעשר זה דבר חשוב ומבורך, אם הוא ניתן ליעוד הנכון שזה אנשים נצרכים באמת, או ארגונים וולונטריים שדואגים לאנשים נזקקים, ואז לא רק שלא יחסר לך הסכום שנתת, אלא תהיה לך ברכה גדולה בפרנסה ובחסכונות שלך, שנאמר (תענית ט, א): "עשר תעשר" - "עשר בשביל שתתעשר". הבעיה שהמקום שאתה מפריש לו את המעשר (קבלה בע"מ) הוא כת דורסנית שמככבת בכל אתרי העמותות למלחמה בכתות, ובעמותת לנפגעי כתות, והכסף שלך הולך לארגון קיקיוני של מגלומן שמפיץ את עצמו ואת האגו הגדול שלו, ולא את הקבלה האמיתית כפי שבעל הסולם והרב"ש אשלג לימדו והעבירו לממשיכי דרכם האמיתיים, ולכן כנראה הקב"ה מסובב לך התנגדות גדולה לנתינת כספי המעשר שלך למקומות לא ראויים למעשיך הטובים. לסיכום, ראשית אני ממליץ לך כן לתת מעשר אבל לנזקקים באמת, וללא ידיעת אף אחד! מאחר שמתן צדקה בסתר זו הדרגה הגבוה ביותר שיש, ובהתאם יהיה השכר שלך מכך. שנית, להתחבר למקומות של קבלה ורוחניות אמיתיים, שלא מעוותים ומסלפים את הקבלה והיהדות למטרות זרות של פרסום עצמי, שררה, כסף וכבוד, כגון מקומות שברשימה בראש העמוד ופה בקישור: target=_blank rel=nofollow>http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2261&MessageId=155874450

nir2107

New member
זה לא הארגון אליו אני מפרש את המעשר..

אני מקפיד לשנות את הארגון מדי חודש ולבחור אותו בעצמי לאחר שאני בוחן אותו ומי עומד מאחוריו.

יש להם הרבה שמות (כמו לכל הנוכלים)

בני ברוך, קבלה לעם, קמפוס קבלה, וכו'... תומר לנו למי אתה נותן ונומר לך אם זה מקום ראוי, או ששומר נפשו ירחק. יש בתחום הזה הרבה שרלטנים שקשה למי שלא בקי בתחום הזה להבחין בהבדל.

איך אתה יכול לבחון ארגון ללמוד קבלה?

בגיל 22, ואחרי מספר חודשים בלבד שרק גילת את תורת הקבלה?

nir2107

New member
אני לא מעביר אותו לארגונים ללימוד קבלה

אלא לארגונים אשר מתעסקים יותר בסיוע ותמיכה לנזקקים - "לתת", "יד שרה", "משאלת לב" וכד'.

נו, אז ברוך ה' זו מצווה גדולה

ושכרך גדול בעולם הזה ובשמים, שנאמר: "אֵלּוּ דְבָרִים שֶׁאָדָם אוכֵל פֵּרותֵיהֶם בָּעולָם הַזֶּה וְהַקֶּרֶן קַיֶּמֶת לו לָעולָם הַבָּא. וְאֵלּוּ הֵן. כִּבּוּד אָב וָאֵם. וּגְמִילוּת חֲסָדִים. וְהַשְׁכָּמַת בֵּית הַמִּדְרָשׁ. שַׁחֲרִית וְעַרְבִית. וְהַכְנָסַת אורְחִים. וּבִקּוּר חולִים. וְהַכְנָסַת כַּלָּה. וּלְוָיַת הַמֵּת. וְעִיּוּן תפילה. וַהֲבָאַת שָׁלום בֵּין אָדָם לַחֲבֵרו וּבֵין אִישׁ לְאִשְׁתּו. וְתַלְמוּד תּורָה כְּנֶגֶד כֻּלָּם:", (לא רק קבלה). דרך אגב איפה אתה לומד קבלה אם אפשר לשאול?

nir2107

New member
לא באופן מסודר

אני חוקר קצת באינטרנט, ומקשיב להרצאות השבועיות של שאול יודקביץ׳. אני מאמין שכשיהיה לי יותר זמן, אני אכנס יותר לעומק. אגב, נראה שהעניין שלי הסתדר, כי אני מקבל מסרים ש״אם זה מה שעושה לי טוב, תמשיך למרות שאנחנו לא מסכימים.״

ברוך ה', כאשר עושים את האמת בסוף הכל מסדר

למרות שבהתחלה הצד האחר מנסה להפריעה דרך האנשים הקרובים אלינו, אבל כאשר ממשיכים לדבוק באמת ובקדושה אז הכל מסתדר בסוף כאמור. לגבי שאול יודקביץ, הוא אדם מבריק בעל ידע רב, אבל הבעיה איתו היא שהוא למד ולימד שנים 'במכון/מרכז לקבלה' של ברג (השרלטן) את העיוות והסילוף של הקבלה, ולמרות שהוא עזב אותם לפני שנתים שלוש, עדיין הידע שלו בא בעיקר מהסילוף שלהם. כך שהייתי ממליץ לך לנסות את מרכז מודעות שהם הרבה יותר נאמנים למקור, ולחזור לספר לנו את ההתרשמות שלך מהשיעורים וההרצאות שם.

חכמת הקבלה על דרך האמת

ב"ה ערב טוב, ניר ראיתי את ההתכתבות שלך, והייתי שמח להציע לך סביבה קטנה, אמיתית ועמוקה ללימוד הקבלה בצורה האותנטית ע"י תלמידי וצאצאי המקובל האלוקי בעל הסולם זי"ע. אתה מוזמן ליצור קשר ונשמח לעזור. שבוע טוב ומבורך!

למעלה