התייעצות בנושא משחה

Laika255

New member
התייעצות בנושא משחה

חברה שלי לקחה את החתולה שלה היום לוטרינר, בעקבות קרחת בקוטר של שקל שנוצרה לה על העורף. הוטרינר החליט שמדובר בדלקת אוזניים (בלי להציץ לתוכן אפילו) וערך ניקוי אוזניים בעזרת טיפות. בנוסף נתן משחה למרוח על בסיס יומי על הפצע.
ההתנהלות והאבחנה המוזרה עוררו חשד אצל חברתי, ולאחר בירור בגוגל התגלה שמדובר בוטרינר שהוא רשלן ידוע. עכשיו היא לא בטוחה האם כדאי למרוח לחתולה את המשחה הזו (היא גם קיבלה טיפות לאוזניים).
העור באיזור הפצע מגורה אבל אעדכן תמונה מאוחר יותר משום שכרגע הוא מכוסה ביוד.

אני מעלה תמונה של המשחה

Yukita

Active member
מנהל
במקרה כזה

העצה הכי טובה היא ללכת לוטרינר אחר, לא לחפש חיזוק או ביטול של אבחון דרך האינטרנט. כמו בכל איפול רפואי, רצוי לא לבחור ב"רשלן ידוע" לשום דבר, לא עבורנו ולא עבור הנתונים לטיפולנו.
&nbsp
קרחות יכולות להופיע מכל מיני סיבות. שתיים נפוצות בחתולים הן פטריה וסקביאס, אך כאמור מדובר רק בשני דברים מתוך מגוון אפשרויות. לכו לקבל איבחון שני במקום אחר.

בעיות עור, משחות ווטרינרים

שלום,
אני מסכימה עם דעתו של yukita. אם את לא סומכת על הוטרינר או על דרך האבחון, גשי לחוות דעת נוספת אצל וטרינר אחר.
קרחות בעור יכולות להיות ממספר גורמים - גירודים עצמיים בגלל פרעושים, טפילי אוזניים, אלרגיות (למזון או לסביבה), פטריות, טפילי עור, מחלות אוטואימוניות ועוד. הטיפול שונה ותלוי בגורם הראשוני לקרחת/פצע.

לגבי המשחה - היא מכילה אנטיביוטיקה (chloramphenicol), סטרואידים (prednisolone) וחומר מאלחש (lidocain).

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

למעלה