הצפוניהמבשל
New member
התייעצות בנושא עוגת בסיס
ישנן תוכניות בישול בטלוויזיה שאני אוהב, וישנן כאלה שאני לא סובל. התוכניות שאני אוהב הן כאלה המסבירות מדוע המתכון נראה כך ומה ההשפעה של כל מרכיב וצורת הכנה, ומהם השיקולים שהביאו את השף לבחירות שהוא בחר. התוכנית של גארי רודס (BBC prime) היא בדיוק אחת כזו. ולמה ההקדמה הארוכה - כי בתוכנית הקינוחים הוא הראה מתכון שלו לעוגת טורט לימון שבה בישל לימונים שלמים במים במשך שעה עד שהתרככו לגמרי, ריסק אותם עם חלק מהמים למחית סמיכה והעביר את המחית דרך מסננת כדי לקבל מחית חלקה. את המחית קיפל יחד שקדים טחונים לתוך קציפת הביצים והסוכר, העביר לרינגים ואפה. העוגה שהתקבלה היתה טורט צפוף יותר ועסיסית יותר מעוגת טורט רגילה. עד כאן ההקדמה. עכשיו הבעיה - אני מעוניין להכין עוגה כזו שתשמש בסיס ושכבות לקינוח בשילוב של מוסים (מוס שוקולד ומוס פירות יער). אני מעוניין להגיע לתוצאה דומה אולם איני מעוניין להכין עוגת לימון, ואני תהה איזה עוגת טורט להכין. יש את הגנואז אבל הוא מעט יבש ואוורירי מידי למה שאני מחפש כרגע. להוסיף הרבה שומן לעוגה איני רוצה. ככל שאני חושב על זה מחית הלימונים המבושלים היא זו שהעניקה לעוגה את המרקם הצפוף והעסיסי. לתוצאה זו אני שואף להגיע אבל איני מצליח לחשוב על פתרון. ולכן כאן אני מבקש את עצתכם. באופן אישי מספיקים לי רעיונות (ואפילו הסברים מדעיים) ולא מתכונים מסודרים ומדוייקים. אני מאמין שאוכל להרכיב מתכון מרעיונות אלו. כמובן שגם מתכונים יתקבלו בברכה.
ישנן תוכניות בישול בטלוויזיה שאני אוהב, וישנן כאלה שאני לא סובל. התוכניות שאני אוהב הן כאלה המסבירות מדוע המתכון נראה כך ומה ההשפעה של כל מרכיב וצורת הכנה, ומהם השיקולים שהביאו את השף לבחירות שהוא בחר. התוכנית של גארי רודס (BBC prime) היא בדיוק אחת כזו. ולמה ההקדמה הארוכה - כי בתוכנית הקינוחים הוא הראה מתכון שלו לעוגת טורט לימון שבה בישל לימונים שלמים במים במשך שעה עד שהתרככו לגמרי, ריסק אותם עם חלק מהמים למחית סמיכה והעביר את המחית דרך מסננת כדי לקבל מחית חלקה. את המחית קיפל יחד שקדים טחונים לתוך קציפת הביצים והסוכר, העביר לרינגים ואפה. העוגה שהתקבלה היתה טורט צפוף יותר ועסיסית יותר מעוגת טורט רגילה. עד כאן ההקדמה. עכשיו הבעיה - אני מעוניין להכין עוגה כזו שתשמש בסיס ושכבות לקינוח בשילוב של מוסים (מוס שוקולד ומוס פירות יער). אני מעוניין להגיע לתוצאה דומה אולם איני מעוניין להכין עוגת לימון, ואני תהה איזה עוגת טורט להכין. יש את הגנואז אבל הוא מעט יבש ואוורירי מידי למה שאני מחפש כרגע. להוסיף הרבה שומן לעוגה איני רוצה. ככל שאני חושב על זה מחית הלימונים המבושלים היא זו שהעניקה לעוגה את המרקם הצפוף והעסיסי. לתוצאה זו אני שואף להגיע אבל איני מצליח לחשוב על פתרון. ולכן כאן אני מבקש את עצתכם. באופן אישי מספיקים לי רעיונות (ואפילו הסברים מדעיים) ולא מתכונים מסודרים ומדוייקים. אני מאמין שאוכל להרכיב מתכון מרעיונות אלו. כמובן שגם מתכונים יתקבלו בברכה.