התייעצות בנושא עוגת בסיס

התייעצות בנושא עוגת בסיס

ישנן תוכניות בישול בטלוויזיה שאני אוהב, וישנן כאלה שאני לא סובל. התוכניות שאני אוהב הן כאלה המסבירות מדוע המתכון נראה כך ומה ההשפעה של כל מרכיב וצורת הכנה, ומהם השיקולים שהביאו את השף לבחירות שהוא בחר. התוכנית של גארי רודס (BBC prime) היא בדיוק אחת כזו. ולמה ההקדמה הארוכה - כי בתוכנית הקינוחים הוא הראה מתכון שלו לעוגת טורט לימון שבה בישל לימונים שלמים במים במשך שעה עד שהתרככו לגמרי, ריסק אותם עם חלק מהמים למחית סמיכה והעביר את המחית דרך מסננת כדי לקבל מחית חלקה. את המחית קיפל יחד שקדים טחונים לתוך קציפת הביצים והסוכר, העביר לרינגים ואפה. העוגה שהתקבלה היתה טורט צפוף יותר ועסיסית יותר מעוגת טורט רגילה. עד כאן ההקדמה. עכשיו הבעיה - אני מעוניין להכין עוגה כזו שתשמש בסיס ושכבות לקינוח בשילוב של מוסים (מוס שוקולד ומוס פירות יער). אני מעוניין להגיע לתוצאה דומה אולם איני מעוניין להכין עוגת לימון, ואני תהה איזה עוגת טורט להכין. יש את הגנואז אבל הוא מעט יבש ואוורירי מידי למה שאני מחפש כרגע. להוסיף הרבה שומן לעוגה איני רוצה. ככל שאני חושב על זה מחית הלימונים המבושלים היא זו שהעניקה לעוגה את המרקם הצפוף והעסיסי. לתוצאה זו אני שואף להגיע אבל איני מצליח לחשוב על פתרון. ולכן כאן אני מבקש את עצתכם. באופן אישי מספיקים לי רעיונות (ואפילו הסברים מדעיים) ולא מתכונים מסודרים ומדוייקים. אני מאמין שאוכל להרכיב מתכון מרעיונות אלו. כמובן שגם מתכונים יתקבלו בברכה.

judi1

New member
..בזה הרגע יצאה מהתנור..

..הגנואז של גנואז למתחילים, בה החלפתי 45 גרם קמח בשקדים מולבנים טחונים , ויצאה בדיוק ספוגית ועסיסית לבסיס של המוס שיבוא עליה תכף.. (את התוצאה חציתי לשניים)

אז הסוד לעסיסיות הוא בשקדים?

אני דווקא סבור שזו המחית שעשתה את העוגה. למי פתרונים?

asafyigal

New member
לא הבנתי מה בדיוק אתה מחפש

אם בתוכנית של גארי רודס מסבירים את ההשפעה של המרכיבים על התוצאה הרי שאתה כבר אמור לדעת מה משפיע על מרקם הבצק. אם אתה מחפש מתכון חליפי לג'נואז שישמש כבסיס להרבה סוגים של עוגות אז נראה לי שהרבה אנשים כבר חיפשו והגיעו ל ... ג'נואז. ואולי קצת פרקטיקה שתעזור לך לכוון אותנו להבנת הבעיה - מה שגורם למרקם של הג'נואז הוא השילוב של קמח וביצים מוקצפות - הקמח דואג לייצב את התערובת אבל בתמורה מכניס יובש. אם אתה מעוניין ליצור תערובת פחות יבשה אתה מוזמן לנסות ולהחליף את הקמח, או חלק ממנו בחומר שומני יותר - שוקולד, שקדים, עוד בייצים - אתה יכול לקבל עוגת שוקולד שניתן לחתוך אותה לבסיס לעוגות בלי להכניס אפילו גרם אחד של קמח. כמובן שתאלץ לעשות את השינויים הנדרשים בטכניקות ההכנה ובאופי האפיה אחרת יצא לך סופלה (ואני מאמין שאתה לא רוצה סופלה). בקיצור אני מציע שתעזור לנו קצת ותבחר עוגה מסויימת שברצונך להכין - תתן את המתכון ואת הבעיות שלפי דעתך קימות במתכון ובאות לידי ביטוי בתוצאה. ואנחנו ננסה לעזור לך לערוך את השינויים הנדרשים. פשוט השאלה שלך מאד כללית ויתכן שלעוגות שונות דרושים שינויים שונים.

אנסה לחדד את הסוגיה

גנואז אני מכיר והכנתי לא מעט. אולם מרקמה מעט אוורירי מידי ויבש מידי למה שאני מחפש כרגע. נראה לי שתוספת מחית הלימון נתנה לעוגה עסיסיות ועשתה את מירקמה לדחוס יותר. מצד שני יכול להיות שהיו אלה השקדים הטחונים (שהוסיפו שומניות). אני לא רוצה עוגת לימון ואין לי שום רעיון אחר למעין מחית כזו שניתן להוסיף לעוגה ושתהיה בטעם נייטרלי, ועל כך שאלתי.

עוד שאלה - מה אתה רוצה לעשות עם העו

גה? זו שאלת ידע כללי או להכנת מנה ספציפית?

למעלה